Лайм

Іспанська письменниця отримала премію в 1 млн євро. Виявилося, що це троє чоловіків

Вони опублікували романи під псевдонімом Кармен Моли

Популярна іспанська письменниця Кармен Мола стала лауреаткою престижної літературної премії "Планета", приз якої становить 1 млн євро. На церемонії нагородження з'ясувалося, що за цим ім'ям ховалися троє чоловіків, пише The Guardian.

Фото: Getty Images

Раніше Агустін Мартінес, Хорхе Діас і Антоніо Мерсеро публікували романи і працювали сценаристами під своїми справжніми іменами, а в 2017 році почали роботу над книгами Кармен Моли. Головна героїня їхніх романів - детектив Елена Бланко, "своєрідна і самотня жінка, яка любить грапу, караоке, старі автомобілі і секс у позашляховиках". Саму Молу письменники представили як викладачку університету і мати трьох дітей.

"Ми не ховалися за жінкою, ми ховалися за ім'ям, - сказав Антоніо Мерсер. - Я не знаю, чи продає жіночий псевдонім більше, ніж чоловічий, але сумніваюся в цьому".

Вигадана особистість письменниці стала ефективним маркетинговим ходом, а критики називали її "іспанською Еленою Ферранте". Мартінес, Діас і Мерсер запустили легенду, що вдень Кармен Мола викладає алгебру і виховує дітей, а ввечері пише жорстокі і похмурі трилери. Вони давали фейкові інтерв'ю і розмістили на сайті видавництва фото жінки, вводячи в оману журналістів і читачів.

Книга "Звір", що отримала приз "Планета", написана в жанрі історичного трилеру. Дія в ньому відбувається в 1834 році під час епідемії холери, коли серійний вбивця починає полювати на дівчат. Журналіст, полісмен і молода жінка збираються разом, щоб його вистежити.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Макс Михайлюк - герой "Холостяка", який розповідав, що йому не дали стати пілотом F-16

Макс Михайлюк з дружиною Дашею Хлистун та двома дітьми живе в Канаді - чоловік говорив, що хотів стати пілотом f-16 в Україні

Опанував професію авіатехніка: соліст гурту NAHABA розповів про свою службу в Повітряних силах

Соліст гурту NAHABA Андрій Науменко півроку служить у Повітряних силах - виконавець розповів про навчання та професію, яку освоїв

Де і коли дивитися перший півфінал "Євробачення-2024": платформи в Україні

Перший півфінал Євробачення-2024 відбудеться 7 травня, початок о 22:00 - де можна подивитися та як проголосувати за фаворита