Лайм

Кейт Міддлтон у сукні грецької богині та інші зірки на врученні премії Earthshot Prize: фото

У Лондоні вручили нагороди за допомогу навколишньому середовищу

У Лондоні відбулася перша церемонія нагородження екологічної премії Earthshot Prize, яку принц Вільям заснував у 2020 році.

Фото: https://www.instagram.com/dukeandduchessofcambridge/

Щороку протягом наступного десятиліття Королівський фонд буде вручати премію в розмірі 1 млн фунтів стерлінгів (36,3 млн грн) п'яти проектам, які працюють над вирішенням екологічних проблем планети. У 2021 року лауреатами стали:

1. Республіка Коста-Ріка, яка відроджує тропічні ліси, платить місцевим жителям за висадку дерев та відновлення природних екосистем.

2. Проект Takachar (Індія) - портативна машина, яка перетворює сільськогосподарські відходи на добрива, щоб фермери не спалювали їх і не забруднювали повітря.

3. Проект Coral Vita (Багами), в рамках якого двоє друзів вирощують корали і відновлюють вмираючі рифи. Використовуючи спеціальні резервуари, вони роблять це в 50 разів швидше, ніж корали зазвичай ростуть у природі.

4. Місто Мілан (Італія), центри харчових відходів якого збирають невикористані продукти і роздають їх малозабезпеченим людям. Ініціатива дозволила різко скоротити відходи і боротися з голодом.

5. Електролізер AEM (Таїланд / Німеччина / Італія), який виробляє водневе паливо, розділяючи воду на водень і кисень.

Фото: https://www.instagram.com/dukeandduchessofcambridge/

17 жовтня на зелену килимову доріжку Earthshot Prize вийшли зірки футболу, кіно і музики, а господарями вечора стали принц Вільям у зеленому оксамитовому піджаку і Кейт Міддлтон у світло-бузковій сукні грецької богині від Alexander McQueen.

Фото: Getty Images

Герцогиня Кембриджська повторила свій вишуканий образ 2011 року - в цьому вбранні вона з'явилася на церемонії BAFTA під час свого першого королівського турне по Канаді і США.

Фото: https://www.instagram.com/dukeandduchessofcambridge/

До королівської пари приєдналися такі зірки, як Емма Уотсон, Емма Томпсон і Девід Ойелоуо, а на сцені виступили Ед Ширан, Coldplay і KSI. Гостей просили вибирати вбрання відповідно до екологічних трендів, тому Емма Вотсон прийшла в сукні Oxfam, зшитій з 10 старих предметів одягу.

Емма Уотсон Фото: Getty Images

Співачка Йемі Аладе і актриса Емма Томпсон Фото: https://www.instagram.com/EarthshotPrize/

Футболіст Дані Алвес і модель Джоана Санс Фото: https://www.instagram.com/EarthshotPrize/

Футболіст Мохаммед Салах Фото: https://www.instagram.com/EarthshotPrize/

Раніше принц Вільям розкритикував космічний туризм і закликав мільярдерів, включаючи Ілона Маска, Джеффа Безоса і Річарда Бренсона, зосередитися на порятунок Землі.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Українське медіа потрапило в скандал через нецензурну лексику на адресу Євгена Клопотенка: що відомо

Видання Заборона потрапило в скандал через нецензурну лексику - кулінар Євген Клопотенко опублікував листування нібито з журналістом медіа

Рак відсік все непотрібне: 35-річна українська акторка вперше розповіла про лікування онкологічної хвороби

Акторка Катерина Молчанова повідомила, що лікується від раку - онкологію у жінки виявили на ранній стадії і вже зробили операцію

alyona alyona і Jerry Heil виступатимуть у першому півфіналі "Євробачення-2024": про що їхня пісня

alyona alyona і Jerry Heil беруть участь у Євробаченні 2024 з песнею Teresa & Maria - про що вона, чому артисток критикували