Лайм

Як прикрасити будинок на Хелловін: 11 креативних ідей з підручних засобів

Зробіть світильник Джека або задекоруйте все павутиною

Щороку в ніч із 31 жовтня на 1 листопада в світі святкують кельтське свято Хелловін або, як його ще називають, День всіх святих. Вважається, що в цей день на землю повертається різна нечисть і злі духи, і щоб прогнати їх, люди одягають страшні костюми, роблять моторошний макіяж, а також оригінально прикрашають свої будинки. theLime зробив для вас добірку з найбільш креативними ідеями декору, які легко можна втілити в життя.

Як відомо, головним символом Хелловіна є світильник Джека або гарбузовий ліхтарик. Згідно з ірландською легендою, скупий п'яниця Джек обдурив Диявола і був проклятий на вічне поневіряння з одним єдиним шматочком тліючого вугілля в порожній голові, який освітлював його шлях. Щоб зробити світильник Джека з гарбуза, необхідно у верхній частині плоду вирізати кришку, через яку видалити м'якоть. Потім на лицьовій стороні малюємо забавну, смішну або страшну гримасу, вирізаємо її елементи, а в середину гарбуза ставимо свічку.

Фото: pinterest.com

Також можна прикрасити вхід у квартиру або будинок оригінальним вінком - на зразок тих, які вішають на Різдво. Для цього достатньо піти в найближчий парк і зібрати букет з опалого листя різного кольору, а потім закріпити його на спеціальній круглій поверхні. Доповнити композицію можна квітами або, наприклад, гілочкою горобини і вирізаними з паперу зображеннями привидів, скелетів, монстрів і т.д.

Фото: pinterest.com

Ще один варіант - повісити в кімнатах різні тематичні гірлянди. Їх можна купити в супермаркетах або ж зробити своїми руками. Для цього вам знадобиться щільний папір або картон. Вирізаємо силуети привидів, павуків, монстрів, кажанів або інших героїв, які у вас асоціюються з Хелловіном. Потім кріпимо їх на мотузку і підвішуємо на стінах або на стелі.

Фото: pinterest.com

Прикрасити будинок можна з мінімальними витратами, купивши всього лише кульки і звичайний маркер. З його допомогою можна намалювати різні страшні гримаси на кожній кульці та підвісити їх або просто розкидати у кімнатах.

Фото: pinterest.com

Ще один варіант із кульками - закріпити кілька з них, поруч поставити світильник, а зверху на все це накинути напівпрозору білу тканину, імітуючи таким чином привида. Таку ідею точно оцінять ваші гості.

Фото: pinterest.com

Також кімнату можна прикрасити кажанами, вирізаними з чорного картону або паперу. Особливо ефектно такий декор буде виглядати на білих шпалерах. Або ж помістіть їх на кімнатні рослини та будь-які інші поверхні.

Фото: pinterest.com

Ще один варіант - задекорувати вікна. Для цього необхідно купити в магазині спеціальні тематичні наклейки або ж маркери. Також можна вирізати символи Хелловіна з паперу і приклеїти на скло.

Фото: pinterest.com

Якщо у вашому будинку є сходи, то і їх можна красиво обіграти до цього страшного свята: наклеїти різні тематичні картинки або ж поставити невеликі світильники Джека з гарбузів.

Фото: pinterest.com

До слова, світильник Джека можна зробити не тільки з гарбуза. Для цього підійдуть звичайні скляні банки, які необхідно обклеїти напівпрозорим папером, намалювати маркером на них чудернацькі, сумні або страшні обличчя, а в середину поставити невелику свічку.

Фото: pinterest.com

На дверях або ж на вікнах можна намалювати павутину і прикріпити кілька павучків. Такий декор нескладно зробити самому в домашніх умовах, а якщо у вас є діти - вони з радістю допоможуть вам у цьому.

Фото: pinterest.com

Після того, як ви прикрасите квартиру або будинок тематичним декором, залиште останній штрих - павутину. Такий елемент додасть атмосферності свята Хелловіну.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

На тлі чуток про погіршення стану онкохворого Чарльза палац зробив оптимістичну заяву

Букінгемський палац повідомив, що британський король Чарльз III, який лікується від раку, повертається до своїх королівських обов'язків

Винна я: Оля Цибульська повідомила про аварію і показала розбиту автівку

Українська співачка Оля Цибульська потрапила у ДТП в Києві та розбила свій автомобіль - артистка врізалася у паркувальний бар'єр

Усі зберігають оптимізм: друг онкохворого Чарльза III розповів про стан його здоров'я

Стан здоров'я Чарльз III, який лікується від онкології, погіршився - про це розповів друг короля - що відомо