Лайм

Туманний краєвид в Італії переміг у конкурсі кращих фото погоди - його вибрали з 8900 заявок

Фотограф показав, яким дивовижним може бути ранковий туман

Королівське метеорологічне товариство оголосило переможців щорічного конкурсу Weather Photographer of the Year, який нагороджує найкрасивіші фотографії погоди.

У 2021 році перше місце дісталося італійцеві Джуліо Монтіні, який сфотографував туманний пейзаж осіннього ранку. Світлину відібрали з більш ніж 8900 заявок із 114 країн світу.

Фото: Giulio Montini / Royal Meteorological Society Weather Photographer of the Year 2021

"Це фото можна зробити тільки з однієї точки. Є невелика церква на вершині пагорба у містечку Айруно, що в провінції Лекко в Італії. Під туманом ховається річка Адда. Восени в деякі дні це видовище можна побачити з першими променями сонця. Через 20 хвилин все зникає, - розповів переможець.- Це моя нагорода за всі ті години, які я мерз на вулиці в очікуванні ідеального світла для фотографії".

У категорії "Кращий молодий фотограф" переміг 17-річний Фенікс Блю з Канзасу, який сфотографував на iPhone грозові хмари в місті Годдард.

Фото: Phoenix Blue / Royal Meteorological Society Young Weather Photographer of the Year 2021

У 2021 році конкурс започаткував нову категорію - "Фото на мобільний телефон". Переможцем у ній став Крістофер де Кастро Комесо з Абу-Дабі. Він зробив знімок міста в густому тумані, коли температура різко впала.

Фото: Christopher de Castro Comeso / Royal Meteorological Society Weather Photographer of the Year 2021

Приз глядацьких симпатій віддали французу Сержу Заку, який сфотографував блискавку над Канською затокою. Його робота також посіла третє місце за рішенням суддівської колегії.

Фото: Serge Zaka / Royal Meteorological Society Weather Photographer of the Year 2021

  • Раніше в Лондоні показали кращі фото британської преси - серед них усміхнений собака і елегантна Кейт Міддлтон під парасолькою. Через пандемію відкриття виставки відкладали цілий рік.
  • Портрет горили в хмарі метеликів отримав головний приз конкурсу фотографії Nature Conservancy 2021. Журі природоохоронної організації вибрало кращі фото природи.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Макс Михайлюк - герой "Холостяка", який розповідав, що йому не дали стати пілотом F-16

Макс Михайлюк з дружиною Дашею Хлистун та двома дітьми живе в Канаді - чоловік говорив, що хотів стати пілотом f-16 в Україні

Опанував професію авіатехніка: соліст гурту NAHABA розповів про свою службу в Повітряних силах

Соліст гурту NAHABA Андрій Науменко півроку служить у Повітряних силах - виконавець розповів про навчання та професію, яку освоїв

Де і коли дивитися перший півфінал "Євробачення-2024": платформи в Україні

Перший півфінал Євробачення-2024 відбудеться 7 травня, початок о 22:00 - де можна подивитися та як проголосувати за фаворита