Лайм

Мерилін Монро хотіли зробити княгинею Монако заради порятунку економіки країни

Актрису розглядали на роль дружини князя Реньє

Новий документальний фільм "Royals: Keeping the Crown" розкрив, як радники князя Монако Реньє сватали йому в дружини Мерилін Монро. People пише, що пару хотіли звести заради порятунку економіки карликової держави.

Фото: Wikipedia / Pinterest

Після Другої світової війни Монако, як і багато інших країн Європи, спіткало фінансове і культурне розорення. Князь Реньє зобов'язався перед Францією відродити прибуткову галузь туризму, а в разі невдачі ризикував втратити корону. Крім того, Реньє був холостяком і не мав спадкоємця, який перейняв би його титул і місце на троні.

Несподівано радники князя запропонували йому нестандартне рішення - об'єднати князівство з "новою аристократією" Америки. Для цього йому слід було позалицятися до голлівудської зірки.

"Князю Реньє порадили одружитися на голлівудській "принцесі" і отримати вигоду з усього галасу і слави, пов'язаних із цим шлюбом, - розповіла історик Чандріка Каул з Університету Сент-Ендрюса. - Монако потрібно було відродити туристичну галузь. Це мало чудовий економічний сенс".

Фільм розповідає, що Мерилін Монро була першою в списку Реньє, але через "надмірно" сексуальний образ її кандидатуру "викреслили". Зрештою Реньє знайшов вирішення своїх проблем в особі Грейс Келлі - дворазової володарки "Оскара", яка в 1955 році приїхала в Монако для фотосесії.

Фото: Wikipedia

"Журнал Paris Match запросив її в Монако для фотосесії в королівському палаці, яку влаштовував гід в особі самого Реньє. Редакція вважала, що це буде дійсно драматична, сенсаційна зустріч між "Королевою Голлівуду" і їхнім власним князем - молодим і красивим холостяком, який, за чутками, шукав дружину", - розповіла доктор Каул.

Зустріч виявилася дуже продуктивною: князь оточив актрису увагою, і пара одружилася менш ніж через рік, 18 квітня 1956 року.

Фото: Wikimedia

У принца Реньє і принцеси Грейс народилося троє дітей: принцеса Кароліна, князь Альбер і принцеса Стефані. На жаль, пара не змогла постаріти разом: Грейс Келлі загинула у віці 52 років в автокатастрофі, коли її машина зірвалася з обриву і впала на схил гори.

"Це був такий неймовірний роман, і він залишив такий слід у серцях людей. Для нас це були просто наші батьки, але те, що це значило для Монако, для людей в усьому світі, і те, як їхня історія продовжує зачаровувати людей сьогодні, це щось неймовірне", - сказав князь Альбер - нинішній правитель Монако.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше

Новини партнерів

Читайте також

Представниці України на "Євробаченні-2024" провели другу репетицію в Мальме: фото

Україна провела другу репетицію на сцені "Євробачення-2024" - як виступили alyona alyona і Jerry Heil

Таню Муіньо – постановниця номера alyona alyona і Jerry Heil на "Євробаченні-2024": що кажуть артистки

Таню Муіньо, яка співпрацює зі світовими зірками, є постановницею номера alyona alyona і Jerry Heil для Євробачення-2024

Актор Юрій Феліпенко поділився, як проходять його військові навчання у батальйоні "Ахіллес"

Актор Юрій Феліпенко висловився про навчання в підрозділі Ахіллес та сталення до акторської професії після мобілізації