Лайм

58 років тому померла Мерілін Монро - її історія стала однією з тих, до яких досі є питання

5 знаменитостей, чиї загадкові смерті досі вважають сфабрикованими

5 серпня виповнюється 58 років від дня смерті Мерілін Монро. Актриса пішла з життя занадто рано, і ця подія так вразила людей, що вони почали вигадувати для неї найнеймовірніші пояснення. Так 36-річна зірка поповнила список знаменитостей, чиї смерті досі оточені конспірологічними теоріями.

Фото: Wikipedia

Мерілін Монро знайшли мертвою в її будинку в Лос-Анджелесі: оголена актриса лежала в ліжку обличчям вниз, тримаючи в руці телефонну трубку. При розтині в її організмі виявили коктейль з препаратів хлоралгідрату, нембуталу і фенобарбіталу. Коронер назвав причиною смерті гостре отруєння барбітуратами в результаті передозування. Через часті напади страху і депресії, з якою зірка боролася роками, лікарі вирішили, що вона вчинила самогубство. Проте, чутки про смерть Монро і донині зосереджені на її стосунках з президентом США Джоном Ф. Кеннеді і його братом Робертом Кеннеді. Більшість теорій стверджують, що її вбила мафія або ЦРУ, оскільки вона занадто багато знала про зв'язки братів Кеннеді з організованою злочинністю. Саме ця тема стала основою для нового біографічного серіалу, який офіційно схвалили розпорядники спадщини Монро.

Елвіс Преслі

Фото: Wikipedia

16 серпня 1977 року "Короля рок-н-ролу" знайшли мертвим на підлозі ванної кімнати в його маєтку Грейсленд у Мемфісі. Розтин показав, що співак помер через серцевий напад, але враховуючи широко відоме зловживання Преслі рецептурними ліками, більшість експертів вважають, що його згубили наркотики. І все ж існує мільйон теорій навколо смерті Преслі, і найпопулярніша з них полягає в тому, що він якимось чином інсценував смерть, намагаючись підвищити продажі своїх записів. З тих пір вже більше трьох десятиліть в ЗМІ з'являються незліченні фотографії та відео "живого Елвіса".

Курт Кобейн

Фото: Wikipedia

Фронтмена групи Nirvana знайшли мертвим у його будинку в Сіетлі 8 квітня 1994 року. Його дружина Кортні Лав стверджувала, що той втік з реабілітаційної клініки для наркозаложених і був схильний до суїциду. У поліцейському звіті говорилося, що Кобейна виявили з дробовиком на грудях. Розтин показав, що він помер від вогнепального поранення в голову, попередньо прийнявши велику дозу героїну. Однак приватний детектив Том Грант, найнятий Лав, щоб знайти Кобейна після його зникнення з клініки, вважав, що співака вбили. Він стверджував, що кількість героїну в крові Кобейна не дозволила би йому приставити зброю до голови і натиснути на курок. Грант стверджував, що невідомий вбивця ввів наркотик, а потім застрелив Кобейна.

Джон Леннон

Фото: Wikipedia

8 грудня 1980 року Марк Чепмен застрелив учасника The Beatles біля дверей його будинку в Нью-Йорку. Вбивцю, який зненавидів Джона за нібито антирелігійні висловлювання, засудили до довічного ув'язнення і помістили у в'язницю суворого режиму, де він перебуває досі. Але є люди, які вірять, що смерть Леннона була підлаштована. Теоретики змови стверджують, що уряд США підмовив Чепмена вбити впливового серед молоді музиканта через його радикальні політичні погляди і критику новообраної адміністрації Рональда Рейгана.

Майкл Джексон

Фото: Wikipedia

Перші конспірологічні теорії почали поширюватися вже через кілька годин після того, як 29 червня 2009 року серце Майкла Джексона зупинилося після ін'єкції снодійного пропофолу. Людям здається правдоподібним, що співак інсценував смерть, щоб уникнути банкрутства і уваги ЗМІ до його ймовірної педофілії: на той момент він вже двічі поставав перед судом через звинувачення в розбещенні неповнолітніх хлопчиків.

  • Крім дивних взаємин з дітьми, в житті Майкла Джексона було багато загадок і протиріч. Деякі з них ставлять під сумніви і до цього дня. theLime зібрав 6 таємниць, які розкрилися після смерті співака.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

"Нова мелодія, стара істина": Лобода презентувала сингл Spogady

Співачка Світлана Лобода представила новий сингл з текстом, заснованим на особистих переживаннях