Лайм

Після інциденту з Алеком Болвіном у США заснували стипендію імені загиблої Галини Хатчінс

Стипендія буде фінансувати навчання студенток-операторок

Після трагічної смерті кінооператора Галини Хатчінс на зйомках фільму "Іржа" Американський інститут кіно заснував стипендіальний фонд її імені.

Collider пише, що стипендія буде допомагати студенткам AFI Conservatory, де навчаються майбутні кінооператори. Сама Хатчінс була випускницею AFI 2015 року.

Фото: Facebook / @ halyna.hutchins

"Ми обіцяємо, що Галина Хатчінс буде жити в дусі всіх, хто прагне втілити свої мрії в життя у добре розказаних історіях", - йдеться в заяві AFI.

Галина Хатчінс загинула на зйомках "Іржі", коли зірка фільму Алек Болдвін влучив у неї з кольта, зарядженого бойовими патронами. Куля убила оператора і важко поранила режисера Джоела Соузу. За кілька годин до трагедії кілька членів команди покинули знімальний майданчик у знак протесту проти важких умов роботи. Хатчінс також виступала за поліпшення умов праці. Болдвін повністю співпрацює з поліцією в ході розслідування цієї події.

Хатчінс народилася в українському селі Городець, закінчила Київський національний університет за спеціальністю "журналіст". Потім вона іммігрувала у США і поступила в AFI Conservatory, після чого була відзначена журналом American Cinematographer як багатообіцяючий кінооператор. В її активі більше тридцяти проектів, в тому числі фільми 2020 року "Заклятий ворог" і "Сліпий вогонь". У неї залишилися чоловік Метью і син.

  • Раніше чоловік загиблої Галини Хатчинс написав скорботний пост в соцмережах. Чоловік вперше прокоментував трагедію.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Привертає увагу більше, ніж будь-коли: у мережі показали відео головної сцени "Євробачення-2024"

Як виглядає головна сцена Євробачення-2024 у Мальме - у мережі вперше показали відео та розповіли про репетиції конкурсантів

Режисер "Єралашу", якого засудили за педофілію, отримав медаль за участь у війні проти України

Росіянин Ілля Білостоцький похвалився, що отримав медаль за службу на фронті, а також, що з нього зняли всі звинувачення у педофілії

Як голосувати у першому півфіналі "Євробачення-2024": детальна інструкція

Перший півфінал Євробачення 2024 відбудеться 7 травня - як голосувати за конкурсантів, як довго триватиме голосування