Лайм

Американка потрапила до Книги рекордів Гіннесса як найнижча жінка у світі. Її зріст всього 72 см

Своїм прикладом дівчина хоче надихнути інших маленьких людей

18-річна Вайлдін Аумойт із США стала рекордсменкою Гіннесса за найменший зріст серед жінок: він становить лише 72 см. Дівчина вирішила заявити про себе, щоб надихнути інших маленьких людей.

"Я хочу показати світові, що навіть незважаючи на те, що я невисока, я можу прожити своє найкраще життя і завоювати цей світ, навіть якщо він був побудований не для мене", - сказала Вайлдін організації рекордів.

Зріст дівчини зумовлений надзвичайно рідкісним типом дворфізму (карликовості), через який вона змушена пересуватися на інвалідному візку.

"Дворфізм - це генетичний стан, існує близько 400 його типів. У мене найрідкісніший, - пояснила вона. - Я можу сидіти на підлозі і пересуватися, але не можу ходити, тому що мої ноги викривлені, що характерно для дисплазії SADDAN".

Коли Вайлдін народилася, лікарі не знали, чи зможе вона пережити ніч. Сьогодні дівчині 18 років, і вона вдячна своїй мамі Вільді за терпіння та стійкість.

"Лікарі відправили мене в хоспіс на шість місяців, щоб дізнатися, чи помру я, але я цього не зробила. Після цього вони віддали мене моїй мамі, - розповіла дівчина. - Мама - мій найкращий друг, бо допомагає мені в усьому. Якщо би не вона, я не знаю, яким було б моє життя. Лікарі сказали, що я не проживу і 24 години, але моя мама змирилася з цим і продовжувала жити. Вона хороша мама - вона ніколи не здавалася".

Окрім мами, у дівчини є тато, двоє братів та сестра. Незважаючи на всі труднощі, вона зберігає позитивний настрій.

"Єдина проблема, з якою я стикаюся, - це люди, які витріщаються на мене, коли я виходжу на публіку. Але це нормально для маленьких людей, - сказала Вайлдін. - Зріст - це просто цифри. Те, що я маленька, не означає, що я відрізняюся від когось ще. Зрештою, я все ще людина".

У лютому 2020 року Вайлдін запустила канал на YouTube, де розповідає людям про своє життя. Також дівчина збирається до коледжу, щоб вивчати фармацевтику. Своїми досягненнями вона сподівається показати, що маленькі люди можуть вести таке ж повноцінне життя, як і інші.

Попередній рекорд у цій категорії було встановлений Медж Бестер у 1999 році. Вона мала зріст 65 см і померла 2018-го у віці 55 років. Її мати Вінні була трохи вищою (близько 70 см), і також користувалася інвалідним візком.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil