Лайм

"Дюна 2" офіційно схвалена: дата виходу і що відомо про продовження фантастичної саги

Другу частину фільму випустять у 2023 році

Студія Legendary Entertainment офіційно схвалила продовження "Дюни" Дені Вільнева. Згідно з заявою в Twitter, на другу частину фільму слід чекати 20 жовтня 2023 року.

Фільм отримав продовження завдяки успіху в прокаті: в усьому світі він зібрав майже 225 млн доларів при бюджеті 165 млн. Також роль відіграла позиція режисера Дені Вільнева, який погодився працювати над екранізацією, лише якщо вона складатиметься з двох частин.

"Спочатку я хотів зробити дві частини одночасно. З деяких причин цього не сталося, і я погодився зняти одну частину, а потім почекати, щоб побачити, чи викличе фільм достатньо ентузіазму, - говорив Вільнев в інтерв'ю Variety. - Коли я працював над першою частиною, я дійсно вклав у неї всю свою пристрасть - на випадок, якщо вона буде єдиною. Але я налаштований оптимістично".

Перший фільм закінчується на тому, як Пол Атрід знаходить притулок від ворогів у фременів у пустелі. "Дюна: Частина 2" покаже його становлення як лідера вільного племені, а також боротьбу за Арракіс проти Харконненів та імператора Шаддама IV.

Як і раніше, Warner Bros. поширюватиме фільм і допомагатиме його фінансувати, хоча правами на екранізацію книг Френка Герберта володіє Legendary. Очікується, що "Дюна: Частина 2" отримає ексклюзивний кінотеатральний показ, тоді як перший фільм у США отримав прокат одночасно із запуском на HBO Max.

"Ми дуже раді продовжити цю подорож разом із Дені Вільневим, його акторським складом та командою, а також нашими партнерами з Legendary. Не можемо дочекатися, щоб представити наступний розділ цієї епопеї у кінотеатрах у жовтні 2023 року", - сказав глава Warner Bros. Тобі Еммеріх.

У першому фільмі "Дюна" знімалися Тімоті Шаламе, Ребекка Фергюсон, Оскар Айзерк, Джош Бролін, Стеллан Скарсгард, Дейв Батіста, Джейсон Момоа та Хав'єр Бардем. Кастинг на другу частину фільму ще не оголошено, але багато акторів заявили, що готові повернутися до роботи.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

У Мальме проходить "Євро­­бачення-2024" - онлайн-трансляція першого півфіналу

7 травня о 22:00 за Києвом стартує "Євробачення-2024" - дивитись онлайн трансляцію першого півфіналу конкурсу

Найособливіший секрет: Ірина Федишин натякнула на третю вагітність у новому кліпі

Ірина Федишин втретє вагітна - співачка розсекретила свою вагітність у новому кліпі та показалася разом з чоловіком - відео

Українці за кордоном можуть голосувати за alyona alyona і Jerry Heil: як це зробити

Як голосувати за представниць України alyona alyona та Jerry Heil у першому півфіналі "Євробачення-2024"