Лайм

Нові деталі смертельної стрілянини на зйомках фільму з Алеком Болдвіном: що говорить поліція

Розслідування трагічної смерті операторки Галини Хатчінс триває

Окружний прокурор округу Санта-Фе заявила, що не виключає кримінального звинувачення у справі про вбивство кінооператорки Галини Хатчінс на зйомках фільму "Іржа" з Алеком Болдвіном.

21 жовтня на ранчо "Бонанза Крік" Болдвін репетирував сцену зі зброєю, яка, як йому сказали, не містила бойових патронів. Актор навів револьвер на камеру, вистрілив і смертельно поранив Хатчінс.

Фото: Getty Images

"Ми нічого не виключаємо. Наразі все, включаючи кримінальні звинувачення, вже на столі, - сказала Мері Кармак-Альтвіс New York Times. - Розслідування було зосереджене на балістиці, щоб визначити, який патрон був у зброї, що вбила Галину Хатчінс, і хто вклав патрони в пістолет. На цьому знімальному майданчику була величезна кількість куль, і нам потрібно з'ясувати, якими вони були".

Під час обшуку детективи знайшли три револьвери, використані гільзи та боєприпаси – у коробках, без упаковки та в поясній сумці. Також прокурор спростувала, що вогнепальна зброя в інциденті була бутафорською.

"Складається оманливе враження, що це був не справжній пістолет. Він був справжнім, - сказала вона. - Це була зброя, що відповідала епосі [фільму]".

Алек Болдвін біля офісу шерифа округу Санта-Фе після допиту Фото: Jim Weber/The New Mexican

Що трапилося на зйомках "Іржі"

Стрілянина відбулася у дерев'яній будівлі церкви, де Болдвін репетирував сцену з вестерну "Іржа". Згідно з письмовими свідченнями, помічник режисера Дейв Холлс вийшов із церкви і забрав револьвер із візка, куди його поклала зброярка фільму Ханна Гутьєррес-Рід. Холлс передав пістолет Болдвіну і сказав, що зброя була охолощеною, тобто не мала містити бойових патронів.

Болдвін тренувався діставати револьвер із кобури, направив його у бік об'єктива та вистрілив. Куля потрапила Галині Хатчінс у груди і вбила її, а також поранила режисера Джоела Соузу в плече.

За словами прокурора, детективи досі опитують свідків інциденту. "Напевно, нам знадобляться тижні, якщо не місяці, щоб перейти від розслідування до висунення звинувачень", - сказала вона.

Також Кармак-Альтвіс назвала непідтвердженою інформацію про те, що члени знімальної групи за кілька годин до трагедії стріляли з револьвера по банках бойовими патронами.

Церква на ранчо "Бонанза Крік", де сталася трагедія Фото: AP Photo/Jae C. Hong

Скарги на помічника режисера "Іржі"

Дейва Холлса, який передав Алеку Болдвіну заряджений пістолет, раніше було звільнено з кіновиробництва після інциденту з вогнепальною зброєю, пише CNN.

Холлс працював помічником режисера у фільмі "Шлях свободи" у 2019 році, коли на знімальному майданчику "несподівано розрядився" пістолет. Члена знімальної групи, який був поруч зі зброєю, оглянув лікар і порадив звернутися за медичною допомогою. Він зміг повернутися до роботи за кілька днів.

"Холлса видалили зі знімального майданчика відразу ж. Виробництво не відновлювалося, поки Дейв не поїхав. На той час було складено і подано протокол інциденту, - сказано у повідомленні студії Rocket Soul. - Протягом дня Дейв Холлс був офіційно звільнений, і були надані конкретні причини його звільнення. Дейв дуже шкодував про те, що сталося, і розумів причини, з яких його звільняли. Для зйомок найняли нового помічника режисера, а також нового зброяра. Виробництво фільму завершилося успішно".

  • У березні 1993 року сина Брюса Лі також смертельно поранили на зйомках фільму "Ворон". Читайте на theLime, як загинув актор Брендон Лі і чим ця трагедія відрізняється від інциденту з Алеком Болдвіном.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

На "Євробаченні-2024" оголосили порядок виступів учасників у фіналі: під яким номером Україна

alyona alyona і Jerry Heil виступлять у фіналі Євробачення 2024 другими - порядок виступу всіх інших 25 учасників шоу

Еден Голан, участь якої у "Євробаченні-2024" була під загрозою, виступила у другому півфіналі: відео

Ізраїль виступив на Євробаченні-2024 у другому півфіналі 9 травня - Еден Голан спочатку освистали, а потім аплодували їй

Чим запам'ятався другий півфінал "Євробачення 2024", який відбувся у Мальме: головні подробиці ефіру

Другий півфінал Євробачення 2024 9 травня - дивитися онлайн трансляцію конкурсу - хто виступав і якими були результати голосування