Лайм

Пенсіонерка ледь не викинула діамант, який вважала дрібничкою - його вартість шокує кожного

Про цінність каменю вона не знала багато років

Літня жінка під час прибирання в будинку натрапила на дорогоцінний камінь. Вважаючи багато років прикрасу дрібничкою, вона хотіла викинути її, але сусід наполяг на експертизі. Яке було здивування пенсіонерки, коли вона дізналася, що весь цей час у скриньці з біжутерією лежав 32-каратний діамант.

Як пише The Sun, 70-річна жінка придбала прикрасу багато років тому на розпродажі і весь цей час не мала уявлення про її цінність. Коли виріб побачив співробітник аукціонного дому Featonby's, він був шокований. Даний діамант – найцінніший предмет, з яким він стикався за п'ять років своєї роботи.

Фото: Featonby's Auctioneers

"Нам вона сказала, що робила прибирання, і він мало не був викинутий у відро для сміття, якби не її сусід, який запропонував їй принести нам свої речі, щоб ми їх могли оцінити, - сказав аукціоніст Марк Лейн. - Колір, чистота, розмір… знайти 32-каратний алмаз – це щось зашкалююче”.

Діамант оцінили у $2,7 млн, і зараз він надійно зберігається у лондонському кварталі ювелірів Хаттон-Гарден. Дорогоцінний камінь продадуть на аукціоні 30 листопада.

Фото: Featonby's Auctioneers

  • Читайте також на theLime, як чоловік вирішив викопати у дворі колодязь і знайшов найбільший у світі кластер сапфірів. Власник каменю може отримати за нього до $100 млн.
  • Також ми розповідали, як житель американського міста Дженіва в штаті Нью-Йорк купив старовинний будинок, але навіть уявити не міг, що на горищі на нього чекатиме рідкісна знахідка, про яку ніхто не згадував щонайменше сто років.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil