Лайм

Фантастичний краєвид. Фотограф показав, як будинки засипало попелом після виверження вулкану на Канарах

Виверження не припиняється вже 6 тижнів

Виверження вулкану на іспанському острові Ла-Пальма триває вже 6 тижнів, і вулканічний попіл засипав покинуті маєтки по самі дахи. Фотограф Еміліо Моренатті зробив вражаючі знімки острова з висоти пташиного польоту та показав, наскільки фантастичним та сумним став краєвид Ла-Пальми.

Фото: https://www.instagram.com/emilio_morenatti/

За даними служби супутникового моніторингу Європейського союзу, потоки лави покрили понад 980 га землі. Розплавлена порода зруйнувала понад 2500 будівель та змусила евакуюватися 7000 людей. Експерти не можуть передбачити, коли виверження закінчиться, оскільки геологічна активність вулкана відбувається глибоко під землею і недоступна для сучасних технологій.

Фото: https://www.instagram.com/eldiarioes/

31 жовтня стовп попелу над вулканом розніс сильний вітер, і багато прилеглих міст покрило товстим шаром подрібненої магми.

Фото: https://www.instagram.com/eldiarioes/

Фото: https://www.instagram.com/emilio_morenatti/

Туристи охоче їздять на канарський острів, щоб побачити вулкан та наслідки виверження. Влада Ла-Пальма заявила, що 30-31 жовтня 90% готельних номерів на острові було заброньовано, а кількість відвідувачів за вихідні мала становити близько 10 тисяч. Для бажаючих побачити вулкан організований маршрутний автобус, але приватні автомобілі до нього не пускають, щоб не заважати роботі аварійних служб.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil