Лайм

Собаки застрягли серед потоків лави після виверження вулкану в Іспанії. Їх хочуть врятувати за допомогою дрона

Тварини живуть у небезпечних умовах вже кілька тижнів

Оператор безпілотника в Іспанії отримав дозвіл врятувати трьох собак, які опинилися у пастці після виверження вулкану на острові Ла-Пальма. Він спробує зловити їх сіткою і пронести над потоком лави, пише CNN.

Після виверження вулкану Кумбре-Велья собаки кілька тижнів перебувають на покинутому подвір'ї серед лави і вулканічного попелу. Весь цей час їх годували дрони, скидаючи пакети з їжею, але забрати тварин не вдавалося - вертольотам заборонено літати в цей район через гарячий газ, який може пошкодити гвинти.

Тепер органи з надзвичайних ситуацій схвалили план порятунку, і оператор безпілотників Хайме Перейра відправить за собаками 50-кілограмовий дрон, оснащений широкою сіткою. Він спробує зловити їх по одній і перенести у безпечне місце. Маршрут над лавою становить 450 метрів.

"Якщо це останній шанс, який є у собак, тоді ми вирушимо за ними, - сказав Перейра. - Собаки тижнями їли дуже мало. Вони можуть підійти або злякатися безпілотника. Ми дійсно залежимо від їхньої реакції".

У оператора буде всього чотири хвилини, щоб заманити собаку в сітку, і ще чотири хвилини, щоб вилетіти. Успіх місії залежить від того, як тварини відреагують на дрон, а також від того, чи не розрядиться його батарея при польоті над лавою.

Вулкан на Канарах почав вивергатися 19 вересня. З тих пір було зруйновано понад 1000 будинків і евакуйовано близько 6000 людей. Найбільше постраждали міста Ель-Пасо і Лос-Льянос-де-Арідане.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil