Лайм

Китаєць запостив мем про поліцію, і копи образилися - найближчим часом жартувати не вдасться

Карантин - не час для мемів із собачками в уніформі

Житель регіону Нінся на півночі Китаю проведе найближчі дев'ять діб за ґратами. В усьому винний мем у соцмережі, який у місцевій поліції сприйняли як "образу", пише CNN.

Історія сталася в одному із групових чатів китайської соцмережі WeChat. Понад 300 користувачів активно обговорювали карантин, і один із них запостив у листуванні собаку в уніформі та з поліцейським жетоном. Це далеко не новий мем, до того ж у мережі такого роду картинки є не лише з собаками, а й з котами.

Скріншот з чату з мемом Фото: CNN

Вже наступного дня у двері жартівника постукали. Як виявилось, поліцейські отримали наведення від певного "представника громадськості", який вважає, що чоловік образив правоохоронні органи. У поліції з цим погодилися, а після допиту визнали китайця "винним у незаконному факті образи поліції". Мірою покарання обрали 9 діб арешту.

У Китаї діють одні з найсуворіших у світі заходів для боротьби з Covid-19 - у країні ввели обмеження на поїздки, обов'язкове проходження тестів та локдауни, що нерідко зустрічає опір громадськості. Очевидно, невинний мем у поліції сприйняли як глузування із заходів щодо запобігання поширенню пандемії.

  • Читайте також на theLime, як копи прийшли до хлопця на 18-річчя з колою і тортом, заспівали та заарештували його. Схоже, поліцейські чекали на день народження більше, ніж сам іменинник.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil