Лайм

Мінкульт несподівано вніс до "чорного списку" актора з "Кріпосної" - він назвав це помилкою і вимагає вибачень

Оновлення списку відбулося 1 листопада

Міністерство культури та інформаційної політики України внесло 32 акторів до переліку осіб, які створюють загрозу нацбезпеці. Серед них виявився й український актор Валентин Томусяк, відомий за серіалом "Кріпосна". Артисти потрапили до списку через пропагандистський фільм "Солнцепек", зйомки якого проходили у Росії та на окупованих РФ територіях.

Томусяк упевнений, що потрапив до "чорного списку" помилково, оскільки не має жодного відношення до цього продукту. Більш того, за словами актора, він не був у Росії та на анексованих територіях з початку війни.

Фото: Facebook / Валентин Томусяк

"Я не розумію, чому зараз під загрозою моя кар'єра та репутація, а ще й мій емоційний стан. Чекаю, що влада країни виправить цю жахливу помилку якомога швидше і принесе мені особисті вибачення", - написав Томусяк у Facebook.

Фото: Facebook / Валентин Томусяк

Дружина Валентина Томусяка, акторка Катерина Тишкевич, зазначила, що прізвище її чоловіка значиться на деяких російських сайтах, у тому числі й на kino-teatr.ru.

"Звичайно ж, відразу написали адміністрації сайту кінотеатру, і вони перевіривши ще раз інформацію, Валіка зі списку прибрали", - написала вона на своїй сторінці, зазначивши, що на інших ресурсах прізвище залишилося. Катерина припустила, що її чоловіка могли переплутати зі схожим актором, який знімався у фільмі.

Фото: Facebook / Катерина Тишкевич

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де дивитися другий півфінал "Євробачення-2024": які країни виступатимуть

Коли розпочинається другий півфінал "Євробачення-2024" і де дивитись трансляцію шоу онлайн в Україні

Другий півфінал "Євробачення 2024" у Мальме: онлайн-трансляція масштабного шоу

Другий півфінал Євробачення 2024 9 травня - дивитися онлайн трансляцію конкурсу - хто виступає та як голосувати за виконавців

Моя безмежна любов: піарниця Сергія Танчинця підтвердила стосунки з музикантом

Сергій Танчинець зустрічається зі своєю піарницею Юліаною Корецькою - дівчина підтвердила стосунки з відомим виконавцем - фото