Лайм

Помер Дін Стоквелл - зірка "Дюни" та серіалу "Квантовий стрибок"

Акторові було 85 років

Американський актор Дін Стоквелл помер у віці 85 років. Його представники повідомили Variety, що смерть зірки серіалу "Квантовий стрибок" була мирною - він помер уві сні у себе вдома.

Скотт Бакула та Дін Стоквелл у серіалі "Квантовий стрибок" Фото: NBC

Кар'єра Діна Стоквелла тривала понад 70 років. Серед його найвідоміших ролей - Ел із фантастичного серіалу "Квантовий стрибок", лікар Юе з "Дюни" Девіда Лінча, наркодилер Бен із фільму "Синій оксамит", Джон Кевіл із серіалу "Зоряний крейсер "Галактика", полковник Грет із "Зоряного шляху: Ентерпрайз".

Фото: IMDB

Стоквел народився у 1936 році і почав зніматися у кіно у віці 7 років. Вже через 4 роки він отримав премію "Золотий глобус" як найкращий актор-початківець за роль у фільмі "Джентльменська угода".

Міжнародна популярність прийшла до актора у 1980-х завдяки яскравій ролі адмірала Ела Калавічі у серіалі "Квантовий стрибок". За неї він неодноразово номінувався на премію "Еммі", а у 1990 році був удостоєний нагороди "Золотий глобус" за найкращу чоловічу роль другого плану в серіалі. 29 лютого 1992 року Стоквелл отримав зірку на Алеї слави Голівуду.

  • У вересні не стало актора Арта Метрано - зірки фільмів "Поліцейська академія". Він був відомий за роллю лейтенанта, а потім і капітана Маузера в комедійній франшизі.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де дивитися перший півфінал "Євробачення-2024", в якому виступатиме Україна

Перший півфінал Євробачення-2024 відбудеться 7 травня, початок о 22:00 - де можна подивитися та як проголосувати за фаворита

Привертає увагу більше, ніж будь-коли: у мережі показали відео головної сцени "Євробачення-2024"

Як виглядає головна сцена Євробачення-2024 у Мальме - у мережі вперше показали відео та розповіли про репетиції конкурсантів

Режисер "Єралашу", якого засудили за педофілію, отримав медаль за участь у війні проти України

Росіянин Ілля Білостоцький похвалився, що отримав медаль за службу на фронті, а також, що з нього зняли всі звинувачення у педофілії