Лайм

Чоловік прийняв рідкісне природне явище за привид - виглядає воно справді фантастично

Брокенський привид не має нічого спільного з містикою

Британець Томас Своллоу вирушив у похід до Озерного краю і ніяк не очікував, що сходження на гору Грейт-Енд принесе йому містичний досвід. Піднімаючись на вершину висотою 911 метрів, він раптово побачив "привид".

Фото: Kennedy News and Media

Тінь людини висіла прямо e повітрі, чимало шокувавши досвідченого мандрівника. Йому знадобилося кілька хвилин, щоб усвідомити: перед ним – Брокенський привид. Саме так називають рідкісне природне явище, коли тінь людини падає на хмари у протилежному до сонця напрямку. Голова такої фігури часто оточена сяючими райдужними кільцями, оскільки краплі води у хмарі заломлюють та розсіюють сонячне світло.

Фото: Wikipedia

Брокенський привид може виглядати дуже великим, але це - оптична ілюзія. Тінь спостерігача падає на краплі води, що знаходяться на різній відстані від ока, що ускладнює сприйняття глибини. Більш того, через рух хмарного шару та зміну його щільності тінь може здаватися рухомою.

"Я трохи розгубився. Це був дивний, сюрреалістичний і справді чудовий момент, - розповів чоловік. - Я ніколи раніше не бачив нічого подібного".

Фото: Wikipedia

Явище зазвичай спостерігають у похмурі дні на заході сонця, і Своллоу побачив свого "привида" саме в такий момент.

"Був похмурий день, тож хмари піднімалися на вершину гори. Я побачив частки вологи в повітрі, підняв очі та побачив свою тінь серед веселки", - згадує він.

Природний феномен часто помічали на малих висотах Брокена – піка у горах Гарц у Німеччині. Жителі цих місць створили легенду, яка подарувала явищу своє ім'я.

Фото: Wikipedia

  • Конкурс фотографії показав, якою неймовірною може бути погода на Землі. Дивлячись на ці знімки, мимоволі замислюєшся про існування потойбічних сил.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Винна я: Оля Цибульська повідомила про аварію і показала розбиту автівку

Українська співачка Оля Цибульська потрапила у ДТП в Києві та розбила свій автомобіль - артистка врізалася у паркувальний бар'єр

Усі зберігають оптимізм: друг онкохворого Чарльза III розповів про стан його здоров'я

Стан здоров'я Чарльз III, який лікується від онкології, погіршився - про це розповів друг короля - що відомо

Уклін всім героям: українські зірки вшанували пам’ять жертв трагедії на Чорнобильській АЕС

26 квітня 2024 року виповнюється 38 років з дня Чорнобильської аварії - зірки висловилися про річницю - фото