Лайм

Наслідки посухи в Кенії показали на страшному фото з мертвими жирафами

Від нестачі води страждають тварини та люди

Фотожурналіст Ед Рам зміг показати наслідки руйнівної посухи в Кенії на одному фото. На знімку, зробленому з повітря, зображено шість мертвих виснажених жирафів, що лежать на сухій землі.

Ослаблені тварини застрягли в багнюці і не змогли вибратися. За даними Getty Images, раніше на цьому місці було водосховище, яке тепер пересохло. Щоб туші жирафів не забруднювали резервуар, їх перевезли на околицю села Айріб.

Фото: Getty Images

Видання The Guardian повідомляє, що сильна посуха в Кенії змушує людей і тварин боротися за їжу та воду. За оцінками ООН, вже 2,1 мільйона кенійців зіштовхнулися з голодом і потребують гуманітарної допомоги. У деяких районах африканської країни нещодавно було зафіксовано найменшу кількість опадів за останні десятиліття.

Фото: Getty Images

"Джерела води для людей і худоби вичерпалися, що змушує сім'ї долати великі відстані та викликає напруженість у відносинах між громадами. Це призвело до посилення міжобщинних конфліктів", - йдеться у звіті Управління ООН з координації гуманітарних питань.

Чоловік допомагає корові напитися з річки під час посухи у Кенії Фото: Getty Images

Кенійський новинний сайт Star News повідомив, що посуха може занапастити близько 4000 жирафів. Ситуація погіршується через ведення сільського господарства на річках, які закривають від диких тварин, змушуючи їх шукати нові місця для пиття.

Фото: Getty Images

  • Раніше в Туреччині через посуху загинули тисячі фламінго на озері. Причиною трагедії назвали зміну клімату і погану сільськогосподарську практику.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Сумую і люблю: Ахтем Сеітаблаєв зворушливо звернувся до покійної мами в день її народження

Український режисер та військовослужбовець Ахтем Сеітаблаєв вшанував пам'ять своєї матері та показав фото з мамою загиблого актора Паші Лі

Ментально не готова до цього: українська співачка розповіла, як ставиться до жіночої мобілізації

Співачка Даша Суворова прокоментувала тему жіночої мобілізації - артистка заявила, що поки не готова вступити до лав ЗСУ

У США застрелили відомого 32-річного репера, який був другом Джастіна Бібера

Американський репер Кріс Кінг загинув у 32 роки - його застрелили невідомі під час спроби програбування - деталі інциденту