Лайм

Через "Омікрон" королева Єлизавета скасувала різдвяний обід із родиною

На захід мали з'їхатися понад 50 осіб

Єлизавета II скасувала щорічний обід перед Різдвом, на якому традиційно збираються всі члени королівської сім'ї. Причиною стало збільшення у Великій Британії кількості хворих на коронавірус на тлі нового штаму "Омікрон" .

Як повідомляє ВВС, королева слідує пораді головного лікаря Англії Кріса Вітті - професор заявив, що 95-річному монарху зараз варто приділити пріоритетну увагу "справді важливим" подіям, щоб уникнути ризику зараження.

Фото: Getty Images

Сімейний захід мав відбутися на початку наступного тижня у Віндзорському замку. Її Величність зазвичай влаштовує королівський обід перед від'їздом до Сандрінгема, де вона святкує Різдво.

Крім дітей, онуків та правнуків на такі зустрічі також приїжджають двоюрідні брати Єлизавети – герцог Глостерський, герцог Кентський та принц Майкл Кентський. Загалом за столом збирається понад 50 людей.

Це не вперше, коли королева скасовує традиційний різдвяний обід. Минулого року захід не відбувся і також через Covid-19.

Це Різдво стане першим, яке Єлизавета II проведе без свого чоловіка, герцога Единбурзького. Принц Філіп помер у квітні 2021 року, не доживши до свого століття два місяці.

  • У жовтні здоров'я Єлизавети II похитнулося, через що 95-річній королеві довелося відмовитись від низки важливих заходів. Через місяць її старший син принц Чарльз розповів про її стан.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Найособливіший секрет: Ірина Федишин натякнула на третю вагітність у новому кліпі

Ірина Федишин втретє вагітна - співачка розсекретила свою вагітність у новому кліпі та показалася разом з чоловіком - відео

Українці за кордоном можуть голосувати за alyona alyona і Jerry Heil: як це зробити

Як голосувати за представниць України alyona alyona та Jerry Heil у першому півфіналі "Євробачення-2024"

Більше не у трійці лідерів: Україна впала у рейтингу букмекерів на "Євробаченні-2024"

Станом на 7 травня представниці України на "Євробаченні-2024" alyona alyona та Jerry Heil знаходяться на 4 місці у таблиці прогнозів букмекерів