Лайм

В Австралії великий павук заліз на міністра під час виступу - її витримці можна позаздрити

Не кожен може похвалитися такою реакцією

Прес-конференція міністра охорони здоров'я австралійського штату Квінсленд ледь не зірвалася через непроханого гостя. Однак завдяки самовладанню, брифінг пройшов практично без заминок.

Як пише The Independent, Іветт Д'Арт говорила з репортерами про коронавірусні обмеження та вимоги до вакцин від Covid-19, коли один із них помітив, що по нозі міністра повзе павук. І не просто павук, а величезний павук-мисливець. Жінка відреагувала зразково.

Фото: Кадр із відео

"Можливо, хтось, будь ласка, міг би прибрати цього павука?", - спокійно звернулася вона до присутніх. І поки журналісти намагалися допомогти розібратися з хижаком, вона продовжувала: "Це показує, як добре я можу себе контролювати. Я не люблю мисливців, але я збираюся продовжувати вдавати, що ніякого мисливця на мені зараз немає. Я дозволю комусь допомогти розібратися з цим. Але якщо ви помітите, що павук наблизився до мого обличчя, будь ласка, дайте знати".

Зрештою, павук втік, але пізніше повернувся і був спійманий біля трибуни міністра.

Павуки-мисливці (представники сімейства Sparassidae) отримали назву через швидкість пересування та спосіб полювання. Також їх називають гігантськими павуками-крабами через розмір та зовнішній вигляд. Мешкають вони в Австралії, Африці, Азії, Середземномор'ї та Америці.

У середньому у павука-мисливця розмах кінцівок може досягати 15 см, а довжина його тіла - близько 1,8 см. Павуки-мисливці отруйні, і деякі види своїм укусом можуть завдати людині шкоди: може з'явитися набряк і біль у ділянці укусу, головний біль блювота, прискорене серцебиття.

Фото: Wikipedia

  • Читайте також наLime, як сім'я прикрасила ялинку і на ранок знайшла в ній небезпечного гостя - ось вони, мінуси Нового року в теплих країнах.
  • Лисиця вкрала камеру у туристів і записала їм на згадку кумедне відео. Так спроба заманити звірка обернулася вірусною історією.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Привертає увагу більше, ніж будь-коли: у мережі показали відео головної сцени "Євробачення-2024"

Як виглядає головна сцена Євробачення-2024 у Мальме - у мережі вперше показали відео та розповіли про репетиції конкурсантів

Режисер "Єралашу", якого засудили за педофілію, отримав медаль за участь у війні проти України

Росіянин Ілля Білостоцький похвалився, що отримав медаль за службу на фронті, а також, що з нього зняли всі звинувачення у педофілії

Як голосувати у першому півфіналі "Євробачення-2024": детальна інструкція

Перший півфінал Євробачення 2024 відбудеться 7 травня - як голосувати за конкурсантів, як довго триватиме голосування