Лайм

Помер Жан-Марк Валле - режисеру серіалу "Велика маленька брехня" було 58 років

Творець відомих фільмів та серіалів раптово помер у заміському будинку

У Канаді помер режисер Жан-Марк Валле, відомий за фільмами та серіалами "Даласький клуб покупців", "Велика маленька брехня", "Гострі предмети". Видання Variety повідомляє, що тіло 58-річного кінематографіста знайшли в його заміському будинку недалеко від Квебеку.

Фото: Getty Images

Причина смерті Валле невідома. Його партнер і продюсер Натан Росс сказав, що Жан-Марк був справжнім художником і щедрою людиною, яка вміє любити. "Кожен, хто працював із ним, не міг не побачити його талант. Він був мені другом, творчим партнером і старшим братом. Маестро дуже не вистачатиме, але його прекрасний стиль і вражаючі роботи житимуть і надалі", - заявив він.

У 2013 році Валле випустив драму "Даласький клуб покупців", яка отримала кілька номінацій на "Оскар" та принесла нагороди виконавцям головних ролей Меттью МакКонахі та Джареду Лето. Фільм заснований на реальній історії Рона Вудрофа - хворого на СНІД, який контрабандою ввозив фармацевтичні препарати до Техасу і поширював їх серед інших ВІЛ-інфікованих.

У 2014 році Жан-Марк Валле зняв фільм "Дика" з Різ Візерспун про колишню героїнову наркоманку, яка подорожує маршрутом тихоокеанського хребта, щоб віднайти себе.

У послужному списку режисера - серіал HBO "Велика маленька брехня", за який він отримав премію "Еммі". У ньому знімалися Різ Уізерспун, Лора Дерн, Ніколь Кідман та Шейлін Вудлі. Також для HBO Валле зняв напружений міні-серіал у жанрі детективу "Гострі предмети".

"Жан-Марк Валле був блискучим, відданим своїй справі режисером, воістину феноменальним талантом, який наповнював кожну сцену глибоко інтуїтивною, емоційною правдою, - йдеться у заяві HBO. - Він також був дуже дбайливою людиною, яка вкладала всі свої сили разом із кожним актором, якого знімав. Ми вражені звісткою про його раптову смерть, і ми висловлюємо щирі співчуття його синам Алексу та Емілю, його великій родині та його давньому партнеру з продюсування Натану Россу".

Серед інших фільмів Валле – "Молода Вікторія", "Кафе де Флор", "Руйнування". Він планував зняти для HBO ще один серіал "Горила і птах", заснований на мемуарах Зака Макдермотта про громадського захисника, який страждає на раптовий психотичний зрив.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де і коли дивитися перший півфінал "Євробачення-2024": платформи в Україні

Перший півфінал Євробачення-2024 відбудеться 7 травня, початок о 22:00 - де можна подивитися та як проголосувати за фаворита

Принцесі Шарлотті 9: як виглядає іменинниця і яке місце займає у лінії наслідування престолу

Дочці Кейт Міддлтон і принца Вільяма Шарлотті виповнилося 9 років - подружжя показало нове фото іменинниці

Як змінилися прогнози букмекерів після репетицій на "Євробаченні-2024": на якому місці Україна

alyona alyona і Jerry Heil на 4 місці у таблиці букмекерів про переможців Євробачення-2024 - як змінилися шанси інших учасників