Лайм

Папа Римський назвав три головних слова, які допоможуть зберегти шлюб

Понтифік дав родинам пораду перед Новим роком

Папа Франциск ніколи не був одружений, але це не заважає йому давати поради щодо шлюбу. 85-річний понтифік під час виступу у Ватикані назвав три ключові слова, які допоможуть зберегти родину - це "будь ласка", "вибач" та "дякую".

Перш ніж стати Папою Римським, Хорхе Маріо Бергольйо був священиком, єпископом і кардиналом. Він десятиліттями консультував чоловіків та жінок як духовник, допомагаючи їм віднайти мир та гармонію у сім'ї. Зараз Франциск упевнений, що ці слова мають вирішальне значення для підтримки взаємної любові та поваги.

Фото: Getty Images

"Скільки разів, на жаль, виникали конфлікти всередині сім'ї через тривалі періоди мовчання та неконтрольованого егоїзму, - цитує його Associated Press. - Іноді це закінчується навіть фізичним і моральним насильством. Це порушує гармонію і вбиває його сім'ю".

Папа Римський закликав пари, які готові припинити стосунки, ще раз переглянути своє рішення. "Прощення лікує кожну рану", - упевнений він.

"Розпад шлюбу завдає величезних страждань, оскільки багато надій руйнуються. Діти зрештою змушені страждати від болю, коли бачать, що їхні батьки більше не разом, - заявив голова католицької церкви. - Можливо, ми не народжені у винятковій, безпроблемній сім'ї, але наша сім'я - це наша історія. Кожен повинен думати: "Це моя історія". Це наше коріння: якщо ми його розріжемо, життя всохне!"

Франциск переконаний, що "будь ласка", "вибач" та "дякую" - ключові слова в кожному шлюбі. Також він підкреслив, що родинам потрібно будувати тісніший зв'язок одне з одним, не відволікаючись на фактори сучасного світу.

"Сумно бачити за обідом сім'ю, де у кожного є свій мобільний телефон, але вони не розмовляють одне з одним, всі спілкуються по мобільному телефону", - заявив він.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше

Новини партнерів

Читайте також

alyona alyona і Jerry Heil виступатимуть у першому півфіналі "Євробачення-2024": про що їхня пісня

alyona alyona і Jerry Heil беруть участь у Євробаченні 2024 з песнею Teresa & Maria - про що вона, чому артисток критикували

Український актор Євген Шумілов загинув на фронті, захищаючи пораненого побратима

На фронті загинув український актор театру та кіно Євген Шумілов, який захищав Україну від початку повномасштабної війни

Українська співачка повідомила про третій викидень і зізналася, чи хоче ще дітей

Співачка Альона Омаргалієва розповіла, що пережила три викидні - виконавиця зізналася, чи не втратила надію народити другу дитину