Лайм

Wellboy, ROXOLANA, Аліна Паш та інші: що відомо про найяскравіших претендентів Нацвідбору на Євробачення-2022

Виконавці, які люблять виділятися з натовпу

Нещодавно громадськість дізналася, хто ж із українських артистів хоче поборотися за право представляти Україну на "Євробаченні-2022". Усього представляти країну зголосилися 284 виконавці, однак у довгий список потрапили імена лише 27 із них.

Список із 8 фіналістів, які виступатимуть у прямому ефірі 12 лютого, стане відомим вже наступного тижня. А поки theLime пропонує вам ближче познайомитися з ексцентричними учасниками, імена і пісні яких ви напевно вже чули раніше.

Аліна Паш

Українська співачка Аліна Паш у своїх композиціях поєднує кілька музичних стилів: хіп-хоп, поп та етно. Музикою 28-річна артистка займається з ранніх років. У 2012 році вона проходила кастинг в український дівочий гурт "Real O", пізніше працювала з гуртом "Гарячий шоколад", а також співала на бек-вокалі у гурту "СКАЙ" та у співачки Ірини Білик.

Фото: instagram.com/alinapash

Першою авторською піснею стала "Колискова", кліп на яку зняв Володимир Твердохліб. У 2015 році Паш взяла участь у музичному талант-шоу "X-фактор", де посіла третє місце. 2021 року Тіна Кароль записала дуети з молодими виконавцями нової формації для свого альбому "Молода кров". Аліна Паш опинилася серед них.

LAUD

Український співак та композитор, фіналіст шоу "Голос Країни" LAUD (справжнє ім'я - Владислав Каращук) також побореться за право представляти Україну на конкурсі "Євробачення-2022". 24-річний виконавець із ранніх років брав участь у музичних конкурсах та фестивалях, серед яких "Крок до зірок", "Чорноморські ігри", "Слов'янський базар", "Дитяча Нова хвиля". На "Голосі країни" Владислав потрапив у команду до Івана Дорна та дійшов до суперфіналу. На проекті артист став одним із найяскравіших учасників сезону.

Фото: instagram.com/laud_vk

LAUD вже не вперше бере участь у Національному відборі пісенного конкурсу – він пробував свої сили у 2018 та 2019 роках. У 2018 році Владислав виступив із композицією "Waiting". За результатами першого півфіналу посів перше місце, отримавши найвищий бал від журі та сім балів від телеглядачів (за нього проголосувало майже 15% глядачів). 2019-го вийшов на сцену з піснею "2 Дні".

ROXOLANA

Українська співачка ROXOLANA брала участь у шоу "Голос країни-9", а також встигла знятися у серіалі "Черговий лікар". У 2021 році молода виконавиця запустила унікальний арт-проект Ukraine Is – цикл сучасних музичних композицій на вірші українських поетів.

Фото: instagram.com/roxolanas

Героями кліпів стали визначні українці, серед яких актриса Ніна Матвієнко, гурт KAZKA, режисер Ахтем Сеітаблаєв та художник Анатолій Криволап. Дебютне відео на пісню "Очима" подивилися близько 1 мільйона разів на YouTube, а сам трек увійшов до топ-10 танцювальних хітів українського радіо.

Wellboy

Артист Wellboy (справжнє ім'я – Антон Вельбой) увірвався до українського шоу-бізнесу з хітом "Гуси". Через два тижні після прем'єри пісня увійшла до топ-20 пісень українського Apple Music, посіла 8-е місце у загальноукраїнському радіочарті, а відеокліп зібрав понад 11 млн переглядів на YouTube.

Фото: instagram.com/a.wellboy

У 2019 році, під час навчання на третьому курсі, Антон Вельбой взяв участь у 10-му сезоні телевізійного шоу "X-Фактор", його тренером була Настя Каменських. Співак дійшов до фіналу, де презентував власну пісню "Вітер" та посів 3-е місце. Також артист має досвід виступів перед великою аудиторією, адже у 2021 році Wellboy заспівав на головній сцені фестивалю Atlas Weekend.

KALUSH orchestra

KALUSH orchestra – це реп із фольклорними мотивами та максимальною кількістю аутентики. Новий гурт рухатиметься паралельно з основною групою KALUSH. Учасники вже презентували перший сингл "Штомбер вомбер" - трек із яскраво вираженими фольклорними мотивами.

Засновником та солістом колективу є Олег Псюк, який створив гурт KALUSH у 2019 році. Ще одним учасником є Ігор Діденчук – мультиінструменталіст. Гурт був названий на честь Калуша, рідного міста Олега Псюка.

Фото: instagram.com/kalush.official

Нагадаємо, 66-й конкурс пісні "Євробачення" відбудеться в Турині (Італія) завдяки перемозі Måneskin із піснею "Zitti e buoni" минулого року. Перший та другий півфінали пройдуть 10 та 12 травня, а фінал – 14 травня. У конкурсі братиме участь 41 країна.

У 2021 році на "Євробаченні" Україну представляв електрофолк-гурт Go_A. Колектив посів 5-е місце у фіналі конкурсу із піснею "Шум". Спочатку артисти мали представляти Україну на "Євробаченні-2020" з піснею "Соловей" у першому півфіналі конкурсу 12 травня 2020 року, але конкурс було скасовано через загрозу пандемії COVID-19.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Привертає увагу більше, ніж будь-коли: у мережі показали відео головної сцени "Євробачення-2024"

Як виглядає головна сцена Євробачення-2024 у Мальме - у мережі вперше показали відео та розповіли про репетиції конкурсантів

Режисер "Єралашу", якого засудили за педофілію, отримав медаль за участь у війні проти України

Росіянин Ілля Білостоцький похвалився, що отримав медаль за службу на фронті, а також, що з нього зняли всі звинувачення у педофілії

Як голосувати у першому півфіналі "Євробачення-2024": детальна інструкція

Перший півфінал Євробачення 2024 відбудеться 7 травня - як голосувати за конкурсантів, як довго триватиме голосування