Лайм

Астронавт МКС показав, як виглядає засніжений світ із космосу: вражаючі фото

Краса Землі зачаровує

Січень видався сніжним не лише в Україні: сильні снігопади накрили США, Канаду, Індію, Пакистан, Сирію, Туреччину, Японію та інші країни. Засніжені простори, як на долоні, видно членам екіпажу Міжнародної космічної станції (МКС), і вони діляться вражаючими світлинами в мережі.

Німецький астронавт Маттіас Маурер, який зараз знаходиться на борту МКС, нещодавно опублікував у Instagram неймовірні фотографії "засніженого світу". Фантастичні вигини та візерунки насправді є річками та скелястими горами, які з космосу виглядають зовсім крихітними.

Фото: https://www.instagram.com/esamatthiasmaurer/

"Який чудовий початок дня, коли дивишся у вікно і бачиш зверху засніжений світ. Це був ранковий перехід [МКС] над Північною Америкою, і побачити цю зимову сцену над Ванкувером та Сіетлом, а також річкою Колумбія та Скелястими горами між Айдахо та Монтаною на світанку було дуже вражаюче", - написав він.

Фото: https://www.instagram.com/esamatthiasmaurer/

Фото: https://www.instagram.com/esamatthiasmaurer/

Фото: https://www.instagram.com/esamatthiasmaurer/

На борту МКС знаходиться 66-й довгостроковий екіпаж, робота якого розпочалася 17 жовтня 2021 року і триватиме до березня 2022-го. Крім Маттіаса Мауера, до нього входять ще 13 людей, і деякі також діляться гарними знімками та відео з космосу.

Нічний Берлін із космосу Фото: https://www.instagram.com/esamatthiasmaurer/

Так, бортінженер МКС Томас Маршберн показав, як сонце відбивається в океанських хвилях біля східного узбережжя Аргентини.

Фото: https://www.instagram.com/astromarshburn/

Також він сфотографував острови Кергелен, розташовані на північ від Антарктиди. Це одні з найвіддаленіших островів Землі.

Фото: https://www.instagram.com/astromarshburn/

Любителям розглядати планету з космосу варто звернути увагу на Instagram Тома Песке. Нещодавно астронавт поділився яскравим відео північного сяйва.


Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Thomas Pesquet (@thom_astro)

  • Раніше фотограф показав, як будинки засипало попелом після виверження вулкана на Канарах. Виверження перетворило острів на фантастичний пейзаж.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Такі милі: Віталій Козловський замилував світлиною з маленьким сином Оскаром

Український співак та військовослужбовець ЗСУ Віталій Козловський опублікував фото з маленьким сином Оскаром, якого народила його дружина та піарниця Юлія Бакуменко

Присвячене українським жінкам: alyona alyona і Jerry Heil випустили нове відео перед "Євробаченням"

Представниці України на "Євробаченні-2024" alyona alyona і Jerry Heil випустили соціальне відео на конкурсну пісню Teresa & Maria

Українське медіа потрапило в скандал через нецензурну лексику на адресу Євгена Клопотенка: що відомо

Видання Заборона потрапило в скандал через нецензурну лексику - кулінар Євген Клопотенко опублікував листування нібито з журналістом медіа