Лайм

Помер Міт Лоуф - рок-співаку та зірці "Бійцівського клубу" було 74 роки

За хіт "I'd Do Anything for Love" артист удостоївся "Греммі"

На 75 році життя помер Міт Лоуф - співак та актор, який зіграв Боба у фільмі "Бійцівський клуб". Лауреата "Греммі" не стало увечері 20 січня, повідомляє Deadline.

Про смерть Міт Лоуфа ЗМІ розповіла його сім'я - дружина Дебора та дочки Перл та Аманда.

"Ми знаємо, як багато він значив для вас, і ми щиро цінуємо все кохання та підтримку. Ми переживаємо цей час горя через втрату такого надихаючого артиста та прекрасної людини", - йдеться у заяві. Причина смерті не розголошується.

Фото: Getty Images

У 1977 році Міт Лоуф випустив альбом "Bat Out of Hell", який досі входить до числа найбільш продаваних альбомів в історії: тільки в США було продано 14 мільйонів його копій. Продаж альбому по всьому світу досягає 30 мільйонів.

Платиновий сингл "I'd Do Anything for Love (But I Won't Do That)" став найбільшим хітом Міт Лоуфа. Він приніс артисту премію "Греммі" за найкраще сольне рок-виконання.

За свою творчу кар'єру Міт Лоуф продав понад 100 мільйонів альбомів у всьому світі. Також він знімався у кіно та серіалах, включаючи "Шоу жахів Роккі Хоррора", "Блеф", "Моторама", "Байки зі склепу", "Бійцівський клуб", "Бладрейн", "Майстри жахів", "Доктор Хаус".

Фото: кадр з фільму «Бійцівський клуб»

Справжнє ім'я Міт Лоуфа – Майкл Лі Едей. Його творчий псевдонім буквально перекладається з англійської як "м'ясний рулет". Так артиста прозвали ще в дитинстві через огрядність, яку він успадкував від батька. При цьому він з початку 1980-х був вегетаріанцем.

Здоров'я Міт Лоуфа давно викликало занепокоєння фанатів. У 2011 році він знепритомнів на сцені під час
виступу у Піттсбурзі. У 2016 році він знову впав на сцені через сильне зневоднення. На фестивалі жахів Texas Frightmare у 2019 році Міт Лоуф упав зі сцени під час інтерв'ю та зламав ключицю.

  • Раніше актор фільмів "Ганнібал: Сходження", "Сен-Лоран" та "Довгі заручини" Гаспар Ульєль помер після нещасного випадку на лижах. Зірці французького кіно було 37 років.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Привертає увагу більше, ніж будь-коли: у мережі показали відео головної сцени "Євробачення-2024"

Як виглядає головна сцена Євробачення-2024 у Мальме - у мережі вперше показали відео та розповіли про репетиції конкурсантів

Режисер "Єралашу", якого засудили за педофілію, отримав медаль за участь у війні проти України

Росіянин Ілля Білостоцький похвалився, що отримав медаль за службу на фронті, а також, що з нього зняли всі звинувачення у педофілії

Як голосувати у першому півфіналі "Євробачення-2024": детальна інструкція

Перший півфінал Євробачення 2024 відбудеться 7 травня - як голосувати за конкурсантів, як довго триватиме голосування