Лайм

Учасник АТО та дзвінкий голос із Криму: як пройшла прем'єра шоу "Голос країни-12"

Вокальний проект стартував 23 січня

23 січня на каналі 1+1 стартував 12-й сезон вокального шоу "Голос країни". Проект змінив правила, і у тренерів проекту Олі Полякової, Потапа, Наді Дорофєєвої та Святослава Вакарчука з'явилися конкуренти – команда "Другий шанс", яка рятує від вильоту учасників, до яких ніхто не повернувся. До неї увійшли вокалістка гурту KAZKA Олександра Заріцька та український підприємець Андрій Мацола. Розповідаємо, як пройшли перші сліпі прослуховування та кому з учасників "Голосу країни-2022" посміхнулася фортуна.

12 сезон "Голосу країни" розпочався із спільної пісні тренерів: артисти виконали хіт Скрябіна "Старі фотографії", показавши на великому екрані сцени свої архівні дитячі фото.

Новий сезон "Голосу країни" проходить під слоганом "Так звучить твоя країна", і метою тренерів став пошук справжнього голосу нації. Заявки на участь у проекті надіслали понад 5000 осіб, але лише 100 із них змогли показати свій талант у сліпих прослуховуваннях.

Першим на сцену вийшов Євген Бічасний із Херсона. 26-річний вокаліст заспівав хіт Bee Gees "Stayin' Alive". Колись він співав на бек-вокалі у Святослава Вакарчука, але лідер "Океану Ельзи" виявився єдиним, хто не обернувся до хлопця з високим голосом. Сам він обрав своїм тренером Надю Дорофєєву, чий підопічний Сергій Лазановський переміг в 11 сезоні "Голосу країни".

Вокал Олени Чукаленко з Києва вразив усіх тренерів проекту. 24-річна українська циганка та дочка барона заспівала пісню "Вільна" Тіни Кароль та Юлії Саніної, представивши різноманітність голосів нашої країни. Дівчина потрапила до команди Олі Полякової і передбачила Потапу, що незабаром його великі плани з коханою здійсняться. При цьому за лаштунками Юрій Горбунов проговорився, що Потап та Настя Каменських вже давно й наполегливо працюють над поповненням у сім'ї.

На сцену 12 сезону шоу "Голос країни" вийшла кримська татарка Аліє Хаджабадінова, яка зачарувала всіх тренерів. Дівчина переїхала з Криму до Києва після окупації півострова Росією, але вірить, що одного разу зможе повернутися на батьківщину. У Криму Аліє розпочала кар'єру співачки, проте її мрія різко обірвалася. Наразі талановита вокалістка працює рекрутером в it-компанії, але не залишає надію стати співачкою. На проекті "Голос країни" Аліє обрала своїм тренером Святослава Вакарчука, який вправлявся у красномовстві, щоб її завоювати.

Ветеран АТО та захисник Донецького аеропорту Ярослав Гав'янець із Тернопільської області прийшов на шоу "Голос країни", щоб відчути себе тим, ким міг би стати, якби не війна. 29-річний захисник України з самого дитинства мріяв про сцену та після школи вступив на факультет драматичного театру та кіно. Після початку бойових дій він вступив до лав ЗСУ, а потім вирушив до АТО. Захищаючи Донецький аеропорт Ярослав потрапив у полон. Після визволення хлопець все ще проходить період психологічної реабілітації. Ярослав заспівав хіт "Тобі це може вбити" від гурту СКАЙ і потрапив у команду Олі Полякової.

Також у 1 випуску "Голосу країни-12" глядачі побачили виступ Інеси Грицаєнко. Дівчина з 14 років освоює шлях співачки. Ще під час навчання у коледжі вона почала виступати у різних клубах, щоб заробити на життя. На сцені "Голосу країни" вокалістка здивувала тренерів джазовою інтерпретацією хіта Антона Вельбоя "Гуси". На саксофоні їй акомпанувала сестра. Судді оцінили нестандартний підхід до пісні, але серед усіх вона обрала Надю Дорофєєву.

Учасник із Одеси Дмитро Ротькін давно працює на круїзних лайнерах, але мріє осісти на континенті та більше часу проводити з маленькою донькою. Хлопець віртуозно виконав рок-н-рольний хіт "Jhonny be good" та потрапив у команду Наді Дорофєєвої.

Співак караоке та ресторанів із Чернівців Павло Нажига працює без вихідних, аби двоє його маленьких дітей мали щасливе дитинство. Амбіції привели вокаліста на сліпі прослуховування "Голосу країни", і його виконання хіта Jah Khalib "Лейла" подарувало йому місце у команді Наді Дорофєєвої.

Ганна Кіндзерська з Чернігівської області – професійна джазова вокалістка, яка грає на фортепіано, пише свої пісні та мріє розвиватися як музикант. Дівчина із багатодітної родини з 8 дітей виконала пісню "Love Tonight" та потрапила до команди Святослава Вакарчука.

Підсумки 1 випуску шоу "Голос країни-12":

Команда Потапа: Нажига Павло

Команда Олі Полякової: Ярослав Гав'янець, Олена Чукаленко

Команда Наді Дорофєєвої: Інесса Грицаєнко, Дмитро Ротькін, Євген Бічасний

Команда Святослава Вакарчука: Анна Кіндзерська, Аліє Хаджабадінова

Команда "Другий шанс": GG "ГуляйМісто", Михайло Ніколаєнко

Головним призом за перемогу у шоу "Голос країни-12" стане квартира у Києві. Також переможець отримає ще один виток співочої кар'єри – кліп, запис пісні та її ротацію на українському радіо. Другий випуск та продовження сліпих прослуховувань "Голосу країни-2022" глядачі побачать 30 січня на каналі 1+1.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не лише у Єфросиніної і Денисенко: у кого з відомих українок чоловіки служать у ЗСУ

Чимало знаменитих жінок чекають своїх чоловіків з війни. Серед них - Маша Єфросиніна, Наталка Денисенко, Марічка Падалко, Людмила Барбір

Павло Зібров показав мальовничі краєвиди з вершини "Батьківщини-Матері"

Павло Зібров побував на вершині величного монументу Батьківщина-Мати. Він показав красиві краєвиди Києва

Рано чи пізно ми всі воюватимемо: лідер гурту "Друга Ріка" розповів, чи варто мобілізувати артистів

Валерій Харчишин розповів, що думає про мобілізацію артистів. Музикант активно допомагає українській армії