Лайм

Аліна Паш звинуватила конкурентів з Нацвідбору на "Євробачення" у плагіаті

Думки фанатів із цього приводу розділилися

Українська реп-виконавиця Аліна Паш, яка пройшла у фінал Національного відбору на конкурс "Євробачення-2022", звинуватила своїх колег по сцені у плагіаті. За словами дівчини, гурт Kalush Orchestra у своїй останній роботі використав дуже схожий музичний мотив з її піснею "BOSORKANYA".

Про своє невдоволення через ситуацію, що склалася, артистка детальніше розповіла в Instagram. Вона також попросила своїх шанувальників допомогти їй розібратися у цьому. "Друзі! Є питання! Контрабас у цій пісні від Kalush як у моїй пісні "BOSORKANYA". Не знаю, як назвати це – нахабне копіювання чи поважне запозичення?" - поцікавилася виконавиця.

Фото: instagram.com/alinapash


Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений КАЛУШ (@kalush.official)

"Навіть тональність така сама. Я поки що не знаю, як на це реагувати. Зараз просто мені погано від того, що хтось називає себе художником, артистом, хоче представляти своєю музикою Україну на "Євробаченні". А насправді так нахабно користується… Знаєте, як кінь пасеться на чужій галявині, а вона зрозуміло чия. Хазяйка буде не дуже рада бачити коней, які ср*ть на її галявині і їдять її траву", - обурилася Паш.

Фото: instagram.com/alinapash

Це не перший випадок, коли Аліна Паш помічає, що гурт Kalush надихається її творчістю. Подібність можна побачити і в інших піснях та кліпах українських артистів. Так, у локаціях та образах відеокліпу Alina Pash "Bitanga" (2018) та Kalush "Гори" (2019) теж можна простежити "поважне запозичення". Крім того, випадок копіювання можна помітити навіть на обкладинках на треки "OINAGORI" Аліни Паш (2018) та "Гори" (2020) групи Kalush.

Думки фанатів у цій ситуації розділилися. Одні підтримують співачку в її підозрах на плагіат, інші в цей час стверджують, що Паш захотіла таким чином привернути до себе увагу.

Фото: instagram.com/eurovision.ua

Фото: instagram.com/eurovision.ua

Соліст гурту Kalush Олег Псюк не став зволікати із відповіддю і зробив офіційну заяву з цього приводу: "Нас звинувачують, що в останній пісні є дуже схожа партія контрабасу на якийсь трек Аліни Паш. Так це щерівка, там народні слова. Можливо, ще якісь інструменти з кимось у цьому світі повторюються. Я не знаю, але ми не хотіли, щоб так вийшло. Вони справді схожі", - пояснив Псюк.

Фото: instagram.com/kalush.official

"Мені дуже прикро, що так сталося. Але хочу запевнити, що це випадковість. Ми коли зустрілися з музикантами на студії, ми не слухали жодну з пісень Аліни. Ми просто робили все у творчому потоці, але оскільки є претензія, ми обов'язково замінимо партію контрабасу на кардинально іншу до офіційного релізу пісні", - додав саунд-продюсер гурту Kalush.

Фото: instagram.com/kalush.official

Нагадаємо, реп-зірка підготувала для конкурсу "Євробачення-2022" українськомовну пісню "Тіні забутих предків", яку представить 11 лютого. Аліна Паш у своїх композиціях поєднує кілька музичних стилів: хіп-хоп, поп та етно.

Колектив Kalush створює реп фолклорними мотивами та максимальною кількістю автентичності. На Національному відборі хлопці виконають пісню Stefania.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Говорять про вас за вашою спиною: які знаки Зодіаку найбільш лицемірні

Астрологи назвали знаки Зодіаку, які є лицемірами та говорять за спиною - у списку опинилися Близнюки, Терези і Скорпіони

Що відомо про Максима Самчика - актора з серіалу "Одна родина", який підкорив серця українців

Що відомо про українського актора Максима Самчика, який зіграв Максима Куца в серіалі "Одна родина"

Дочка Емінема вийшла заміж: дівчина зворушила мережу теплими родинними фото

Хейлі Джейд Скотт вийшла заміж за свого обранця Евана МакКлінтока - який вигляд мали наречені, дк було весілля