Лайм

Найстарішій черепасі у світі виповнилося 190 років - як виглядає рептилія-довгожитель

У старого досі хороше лібідо

На острові Святої Олени мешкає гігантська черепаха на ім'я Джонатан. Це найстаріша черепаха світу і водночас найстаріша з нині живих наземних тварин. У 2022 році рептилії-довгожителю виповнилося 190 років.

Джонатан був подарований губернатору Вільяму Грей-Вілсону багато років тому, відтоді на острові змінився 31 керівник, пише CNN.

Джонатан Фото: Getty Images

Точної дати народження черепахи немає - ймовірно, це 1832 рік. Вчені з'ясували вік Джонатана з архівної фотографії, зробленої між 1882 та 1886 роками. На ній вже доросла черепаха, яка тільки-но прибула на острів, пасеться в саду Плантейшн-хауса, резиденції губернатора. І там рептилії приблизно 50 років.

Джонатан (ліворуч), на території Плантейшн-хаус, острів Святої Олени Фото: Guinness World Records

Насправді черепаха-довгожитель може бути навіть старшою. "Джонатану насправді може бути 200 років, тому що інформація про його прибуття на острів неточна і реальних записів про його народження немає", - сказав Метт Джошуа, голова відділу туризму острова Святої Олени.

З того часу, як народився Джонатан, світ незмірно змінився: у 1838 році була зроблена перша фотографія, 1878 винайшли лампочку розжарення, у 1903-му в повітря піднявся перший літак з механічним двигуном, а 1969-го Ніл Армстронг і Базз Олдрін вперше вирушили на Місяць.

Найстаріша черепаха у світі Фото: Getty Images

А ось світ Джонатана залишився незмінним, і його головними інтересами, як і майже два сторіччя тому, залишаються сон, їжа та спаровування. Літній гігант живе з трьома іншими великими черепахами Девідом, Еммою та Фредом, з якими іноді піддається втіхам.

"Незважаючи на вік, у Джонатана все ще чудове лібідо, і його часто бачать разом з Еммою, а іноді й з Фредом - тварини часто не особливо чутливі до статі!", - сказав ветеринар Джо Холлінз.

Улюблена їжа черепахи – капуста, огірки, морква, яблука та інші сезонні фрукти. Дідугана годують з рук, тому що старість зробила його сліпим і позбавленим нюху, і тому він не відчуває їжі, якщо її просто покласти на землю.

  • Раніше знаменита в соцмережах горила Ндакаші померла на руках працівника центру для тварин, який доглядав її з двомісячного віку. Доглядач був зі своїм волохатим другом до останнього його подиху.
  • У США у віці 20 років помер кінь по імені Великий Джейк. У 2010 році Книга рекордів Гіннесса назвала його найвищим конем у світі, і з тих пір ніхто не зміг побити його рекорд.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Костянтин Грубич, який втратив доньку, висловився про результати розслідування її смерті

Донька ведучого Костянтина Грубича загинула внаслідок аварії у 2014 році - шоумен відповів, чи вдалося знайти винних

Олена Зеленська у розкішній вишиванці і трендових палаццо відвідала виставку в Києві: фото

Перша леді України Олена Зеленська взяла участь у відкритті виставки "Гаага - Київ" у Музеї Ханенків - образ дружини президента

Антін Мухарський відреагував на заяви про свій виїзд з України та відповів, чи повернеться

Антін Мухарський пояснив, навіщо поїхав за кордон та відповів чи збирається повертатись - шоумен відреагував на пост Віктора Трегубова