Лайм

Найгостинніші місця у світі: названо 10 міст, де найбільше раді туристам

Напрямки були вибрані на основі нагороди Traveler Review Awards

Якщо ви мрієте, щоб під час подорожі незнайоме місто зустріло вас з розпростертими обіймами, то вирушайте до італійської Матери. Саме це місто названо найгостиннішим місцем у світі.

Відповідний рейтинг опублікувала компанія Booking.com, яка займається онлайн-бронюванням готелів. За словами представників інтернет-сервісу, Матера – прекрасне місто в Італії, в якому було знято багато голлівудських блокбастерів. Також відомо, що стара частина міста видовбана у скелі і є об'єктом Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Про це пише New York Post.

Місто Матера Фото: Getty Images

"Матера є третім найстарішим поселенням у світі (після Алеппо та Єрихона), місто користується широкою популярністю серед мандрівників. Чи то історія, чи смачна їжа, архітектура чи пейзажі — у Матері є все. У місті домінують унікальні кам'яні елементи та стародавні печери, які було розкопано за останні 1000 років і визнано об'єктом Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Ці культові споруди чудово доповнюють унікальні типи житла, які місто пропонує своїм відвідувачам", - йдеться на сайті Booking.

Саме у Матері знімався фільм "Євангеліє від Матвія" режисера П'єра Паоло Пазоліні. Відомо, що багато ролей у ньому зіграли місцеві жителі. У місті знімалася сцена розп'яття Христа з фільму "Страсті Христові" режисера Мела Гібсона.

Фото: unsplash.com

Список інших картин, знятих у стародавньому італійському місті: "Вовчиця" (1952), "Христос зупинився в Еболі" (1979), "Три брати" (1981), "Цар Давид" (1985), "І світло у темряві світить" (1990), "Фабрика зірок" (1995), "Марія" (2005), "Омен" (2006), "Божественне народження" (2006), "Бен-Гур" (2016), "Диво-жінка" (2017), "Марія Магдалина" (2018), "Не час помирати" (2020).

Фото: New York Post

Також у рейтингу опинилися й інші, не менш барвисті місця: Блед (Словенія), Тайдун (Тайвань), Нафпліон (Греція), Толедо (Іспанія), Монте-Верде (Бразилія), Брюгге (Бельгія), Нуса Лембонган (Індонезія) Понта -Делгада (Азорські острови, Португалія), Хоян (В'єтнам).

Фото: unsplash.com

Напрямки були обрані на основі нагороди Traveler Review Awards від Booking.com, яка присуджується партнерам з розміщення та транспорту у різних куточках планети. Наведені вище напрямки отримали найвищі бали від туристів. Уточнюється, що люди оцінювали не вартість проживання в готелі чи послуги, а взаємини персоналу з гостями.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Українське медіа потрапило в скандал через нецензурну лексику на адресу Євгена Клопотенка: що відомо

Видання Заборона потрапило в скандал через нецензурну лексику - кулінар Євген Клопотенко опублікував листування нібито з журналістом медіа

Рак відсік все непотрібне: 35-річна українська акторка вперше розповіла про лікування онкологічної хвороби

Акторка Катерина Молчанова повідомила, що лікується від раку - онкологію у жінки виявили на ранній стадії і вже зробили операцію

alyona alyona і Jerry Heil виступатимуть у першому півфіналі "Євробачення-2024": про що їхня пісня

alyona alyona і Jerry Heil беруть участь у Євробаченні 2024 з песнею Teresa & Maria - про що вона, чому артисток критикували