Лайм

Помер Леонід Куравльов: що він говорив про Україну і за що потрапив до бази "Миротворця"

Актор підтримував анексію Криму

У Москві у віці 85 років помер актор Леонід Куравльов, відомий за фільмами "Іван Васильович змінює професію", "Афоня", "Сімнадцять миттєвостей весни", "Міміно", "Найчарівніша і найпривабливіша" та інших радянських хітах.

Фото: Wikipedia

Останні роки свого життя актор важко хворів, а в січні потрапив у реанімацію з пневмонією. Повідомлялося, що ПЛР-тест Куравльова виявився позитивним, а томографія легенів показала велику площу ураження органів дихання. Також актор мав деменцію та цереброваскулярну хворобу, при якій ушкоджуються судини головного мозку, порушується пам'ять, мова, розумові процеси та важливі функції організму, включаючи ковтання їжі.

З 2017 року Леонід Куравльов в Україні перебував у базі "Миротворець" за антиукраїнську пропаганду та відкриту підтримку агресивної політики Росії. Він був одним із підписантів звернення діячів культури Російської Федерації на підтримку анексії Криму та політики Володимира Путіна щодо України.

У відповідь на потрапляння в базу Миротворця Куравльов сказав: "Я для них загроза. Я в Україні не був уже багато десятків років. Вони [українці] мені не потрібні".

В інтерв'ю російський актор називав Росію "порятунком світу", заявляв, що Захід прагне її "знищити", і що іноземцям чужі поняття "доброти" та "душі".

"Ми стаємо все сильнішими і сильнішими, це очевидно для всього світу. Ми показали зуби, захистилися своєю зброєю, своєю армією, що набирає сили. І це, звичайно, злить Америку, тому що все далі і далі відсуває їхні плани "з'їсти". Росія заважає багатьом. Тому мені дуже шкода Володимира Володимировича Путіна. Нашому президенту треба допомагати", - говорив він.

В останні роки Леонід Куравльов вів спосіб життя самітника. Після смерті дружини Ніни у 2012 році він став рідше з'являтися на публіці та незабаром перестав зніматися у кіно.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Привертає увагу більше, ніж будь-коли: у мережі показали відео головної сцени "Євробачення-2024"

Як виглядає головна сцена Євробачення-2024 у Мальме - у мережі вперше показали відео та розповіли про репетиції конкурсантів

Режисер "Єралашу", якого засудили за педофілію, отримав медаль за участь у війні проти України

Росіянин Ілля Білостоцький похвалився, що отримав медаль за службу на фронті, а також, що з нього зняли всі звинувачення у педофілії

Як голосувати у першому півфіналі "Євробачення-2024": детальна інструкція

Перший півфінал Євробачення 2024 відбудеться 7 травня - як голосувати за конкурсантів, як довго триватиме голосування