Лайм

7 років без Кузьми Скрябіна: зіркові друзі вшанували пам'ять музиканта архівними кадрами

Колеги артиста опублікували зворушливі дописи у соцмережах

7 років тому, 2 лютого, у ДТП загинув Андрій Кузьменко, більш відомий як Кузьма Скрябін. Смерть музиканта приголомшила його зіркових друзів, і вони досі не можуть змиритися із втратою. Щороку, у роковини загибелі, колеги згадують артиста найтеплішими словами, і 2022-й не став винятком.

Пам'ять Кузьми вшанували співачки Наталія Могилевська та Руслана Лижичко, лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук, хітмейкер Monatik та ведучий Слава Дьомін.

Дмитро Монатик вшанував пам'ять Кузьми кавером на пісню "Старі фотографії". Співак опублікував відео, записане в 2020 році, на якому разом зі своїми екс-підопічними переспівує хіт Скрябіна. "Пройшло 7 років відколи не стало приголомшливої, найталановитішої Людини. Кузьма. Пам'ятаємо, любимо, поважаємо, цінуємо", - написав Monatik.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Dmitriy Monatik (@monatik_official)

Наталія Могилевська опублікувала фрагмент концерту, на якому виконує пісню Personal Jesus, яку написала у 2018 році до ювілею музиканта. "Сумую без тебе, друже", - зізналася співачка.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Наталія Могилевська (@nataliya_mogilevskaya)

"Я вірю... Я знаю... Ти ще відкриєш очі... Я співаю тобі, як можу, як вмію, серцем... Тебе не обійняти, не побачити, та тебе не забути... Ти в моєму серці - зворушливо написала Руслана.

Слава Дьомін поділився архівними фотографіями з Кузьмою і написав: "Чувак! 7 років без тебе! Але якщо тебе пам'ятають, значить ти живий! Коли згадую тебе, то завжди ржу. Особливо з пісень з матюками, які ти ставив у себе вдома".

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Слава Дьомін (@slavademin_official)

Святослав Вакарчук згадав той трагічний день. 2 лютого 2015 року лідер ОЕ приїхав до батьків до Львова. Вранці він узяв телефон та побачив новину про загибель Кузьми. "В першу секунду не повірив. Перепитував у своїх знайомих, які мали б точно знати, чи це правда. Коли отримав відповідь, то ніяк не міг у це повірити", - написав музикант. Цей день Вакарчук прожив, згадуючи Кузьму, а наступного дня дорогою до Києва слухав пісні Скрябіна. Вночі народився кавер на хіт "Мовчати".

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Святослав Вакарчук (@sviatoslav.vakarchuk)

  • 24 березня в прокат вийде фільм "Я, Побєда і Берлін", знятий за мотивами однойменної книги Андрія Кузьменка. У картині звучатимуть пісні Скрябіна, які переспівали відомі музиканти. Кавери на хіти Кузьми записали Дмитро Монатік, DZIDZIO (Михайло Хома), гурт "Антитіла" та інші.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Українське медіа потрапило в скандал через нецензурну лексику на адресу Євгена Клопотенка: що відомо

Видання Заборона потрапило в скандал через нецензурну лексику - кулінар Євген Клопотенко опублікував листування нібито з журналістом медіа

Рак відсік все непотрібне: 35-річна українська акторка вперше розповіла про лікування онкологічної хвороби

Акторка Катерина Молчанова повідомила, що лікується від раку - онкологію у жінки виявили на ранній стадії і вже зробили операцію

alyona alyona і Jerry Heil виступатимуть у першому півфіналі "Євробачення-2024": про що їхня пісня

alyona alyona і Jerry Heil беруть участь у Євробаченні 2024 з песнею Teresa & Maria - про що вона, чому артисток критикували