Лайм

Джекі Чан проніс факел вздовж Великої Китайської стіни перед стартом Олімпійських ігор-2022

Естафета розпочалася 2 лютого

Відомий гонконгський актор Джекі Чан став почесним гостем естафети вогню на зимових Олімпійських іграх-2022 у Пекіні. Він проніс факел вздовж Великої китайської стіни перед стартом.

67-річний Чан взяв участь в естафеті у четвер, 3 лютого, передає Reuters. Повідомляється, що температура повітря під час заходу була мінус 11 градусів за Цельсієм. Однак це не завадило Джекі насолодитися атмосферою та самим процесом: "Я прокинувся о 4-й ранку. Це моя четверта Олімпіада. Я дуже щасливий. Хоч мені і холодно!" – сказав актор.

Фото: Getty Images

До Чана приєдналися китайські олімпійські медалісти, у тому числі зірка настільного тенісу Ма Лонг та спортсменка з тхеквондо У Цзін'юй, які несли смолоскип на ділянці Бадалін Великої китайської стіни. Ділянка Бадалін, що є найбільш відвідуваною частиною, розташована неподалік від олімпійських об'єктів, де відбуватимуться змагання з ковзання та гірських лиж. Пізніше смолоскип пройде через Пекін, Янгін та Чжанцзякоу і зрештою завершить свою подорож на Пекінському національному стадіоні.

Фото: Getty Images

Фото: Getty Images

Актор раніше брав участь у літніх Олімпійських іграх 2008 року, які також проходили у Пекіні. Він записав і випустив "We Are Ready", а пізніше виконав цю пісню на церемонії відкриття того ж року. Джекі Чан також ніс факел під час естафети 2008 року, після чого знову виступив на церемонії закриття.

Фото: Getty Images

Фото: Getty Images

Офіційна церемонія відкриття зимових Олімпійських ігор-2022 відбудеться 4 лютого в Пекіні, але попередні змагання з хокею та керлінгу розпочалися за два дні до цього. Ігри завершаться церемонією закриття, яка запланована на 20 лютого 2022 року. Пекін стане першим містом, яке прийме як літню, так і зимову Олімпіаду.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil