Лайм

Смішно та сумно: співачка-трансгендер Зі Фамелу звинуватила Наталю Могилевську у гомофобії

Артистка прокоментувала інтерв'ю колишньої продюсерки

31-річна співачка-трансгендер Зі Фамелу (Зіанджа) звинуватила свою екс-наставницю Наталію Могилевську у трансфобії та гомофобії. Такий висновок артистка зробила тому, що колишня продюсерка відмовляється називати її в жіночому роді і досі називає Борисом.

Могилевська у програмі "Світське життя" відповіла на запитання Каті Осадчої про те, чи правда, що вона булила свого підопічного Бориса Апрєля за зайву вагу: "Ті з моїх артистів, які стають успішними – Монатік, Макс Барських, Dantes, Регіна Тодоренко, – вони пишуть слова подяки. Ті, хто не став зіркою, або щось склалося не так, як вони мріяли, вони обов'язково не люблять Монатіка, Макса Барських і мене".

"Боря завжди був дуже емоційною людиною щось, можливо, вигадав, щось йому здалося. Можливо, це величезна образа з приводу того, що склалося не так, як хотілося. Спочатку як у чоловіка, потім як у жінки", - додала виконавиця.

Зі Фамелу у відповідь висловилася у своєму Instagram про гомофобію та трасфобію, бо її називають у чоловічому роді: "Той факт, що вона відмовляється називати мене в жіночому роді – говорить про її трансфобію та гомофобію. Що дуже сумно, але не скажу, що дивно".

Фото: instagram.com/stories/zifaamelu

Також Могилевська сказала, що колись навіть возила тоді ще Бориса Апреля до психіатра, аби допомогти йому. "Про те, що Могилевська возила мене до психіатра у 20 років – це правда. Тільки вона не договорила, що це була репаративна (конверсійна) терапія, де психіатр намагався змінити мою сексуальну орієнтацію. Конверсійна терапія – це практики, які виходять із антинаукового припущення, що гомосексуали, бісексуали та трансгендери морально, духовно чи навіть фізично хворі та неповноцінні", - прокоментувала цю ситуацію Зі Фамелу.

Фото: instagram.com/stories/zifaamelu

"Єдине, про що я прошу, це не підтримувати гомофобію та трансфобію. У тебе дуже великий майданчик і люди слухають... відкрито показувати невігластво, коли ти народна артистка – це смішно та сумно", - звернулася Зі до колишньої наставниці.

Фото: instagram.com/stories/zifaamelu

Фамелу уточнила, що в неї з Могилевською "було багато різних історій та досвіду", які можуть спричинити гучні скандали. Проте співачка не бажає Могилевській зла, тому не хоче "ворушити минуле".

Фото: instagram.com/stories/zifaamelu

"Ми всі чудово знаємо, що стати успішною, будучи при цьому транс-персоною в СНД, практично нереально. І я на це давно не розраховую", - підсумувала Фамелу.

Фото: instagram.com/zifaamelu

Зі Фамелу (екс-Зіанджа, Борис Апрєль) – українська трансгендерна співачка, учасниця проектів "Фабрика зірок 2" та "Фабрика зірок. Суперфінал". У 2018 році артистка повернулася на сцену під новим псевдонімом – Зіанджа. Вона взяла участь у популярному вокальному шоу "Голос країни". У лютому 2020-го виконавиця знову змінила сценічне ім'я на Зі Фамелу.

  • Раніше Ілона Гвоздьова вибачилася перед ЛГБТ, яких назвала "психічними хворими" людьми. Вона пояснила це тим, що поки що не знає, як розповісти дітям про можливість прийняти себе.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Теги:

Новини партнерів

Читайте також

У Мальме проходить фінал "Євробачення 2024", де Україна змагається за перемогу: онлайн-трансляція шоу

Де дивитись трансляцію фіналу "Євробачення-2024" онлайн, в якому виступатимуть alyona alyona і Jerry Heil з України

Як голосувати у фіналі "Євробачення-2024": інструкція для України та інших країн

У фіналі "Євробачення-2024" голосують всі жителі країн-учасниць цьогорічного конкурсу – як віддати голос за фаворита

Фіналіст "Євробачення-2024" з Нідерландів не з'явився на генеральній репетиції: ведеться розслідування

Представника Нідерландів на "Євробаченні-2024" Йоста Кляйна відсторонено від генеральної репетиції перед фіналом, де журі виставляли оцінки