Лайм

Сім'я операторки, яку застрелив Алек Болдвін, подала до суду на актора

У позові йдеться про порушення правил безпеки та стандартів галузі

Восени 2021 року на зйомках вестерну "Іржа" Алек Болдвін застрелив Галину Хатчінс - операторку родом з України, у якої залишилися чоловік та 12-річний син. Тепер родина Хатчінс подала позов про неправомірну смерть проти актора, продюсерів фільму та інших ключових членів знімальної групи.

"Винних багато, але зброя була у містера Болдвіна. Якби він не стріляв, вона б не померла, - цитує NY Post слова адвоката сім'ї Хатчінс. - Болдвін несе значну частку відповідальності, але є й інші. Ця справа справедливо оцінить частку кожного, хто відповідає за безглузду трагедію".

Галина Хатчінс Фото: Getty Images

CNN пише, що в позові йдеться про численні порушення стандартів галузі та безпеки на знімальному майданчику. Продюсерів "Іржі" звинувачують у тому, що вони "вирішили найняти найдешевшу команду з доступних" і "свідомо найняли абсолютно некваліфікованого зброяра" - 24-річну Ханну Гутьєррес Рід, у послужному списку якої був лише один фільм. Крім того, дівчині доводилося виконувати обов'язки помічника реквізитора.

Окрім Алека Болдвіна, у позові фігурують інші члени знімальної групи – Ханна Гутьєррес Рід, реквізитор Сара Закрі, а також помічник режисера Дейв Холлс, який передав зброю Болдвіну незадовго до стрілянини.

Фото: Getty Images

Адвокат Болдвіна та інших продюсерів "Іржі" Аарон Даєр заявив, що вони продовжують співпрацювати з владою, щоб визначити, як бойові патрони потрапили на знімальний майданчик.

"Будь-яке твердження про те, що Алек був безрозсудним, цілком хибне. Він, Галина та решта знімальної групи покладалися на заяву двох фахівців, відповідальних за перевірку пістолета, - заявив він. - Цей протокол працював на тисячах фільмів з мільйонами пострілів, оскільки на знімальному майданчику ще ніколи не було інциденту, коли реальна куля комусь зашкодила".

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

За себе не соромно: Положинський поділився висновками після 2 років служби в ЗСУ та показався у формі

Олександр Положинський 2 роки служить у ЗСУ - лідер гурту Тартак показав військову форму, яка згоріла на Вуглегірській ТЕС

Костянтин Грубич, який втратив доньку, висловився про результати розслідування її смерті

Донька ведучого Костянтина Грубича загинула внаслідок аварії у 2014 році - шоумен відповів, чи вдалося знайти винних

Олена Зеленська у розкішній вишиванці і трендових палаццо відвідала виставку в Києві: фото

Перша леді України Олена Зеленська взяла участь у відкритті виставки "Гаага - Київ" у Музеї Ханенків - образ дружини президента