Лайм

"Дюна 2": режисер Дені Вільньов розповів про сюжет та зйомки фільму

Перша частина показала зародження конфлікту Харконненів та Атрейдесів

Франко-канадський кінорежисер та сценарист Дені Вільньов розповів, що зйомки другої частини "Дюни" мають розпочатися вже цього літа. Прем'єру у кінотеатрах заплановано на 20 жовтня 2023 року.

"Я працюю з тією ж командою, всі знають, що робити і як це виглядатиме. Картина буде складнішою, але ми знаємо, в якому напрямку йти. І сценарій уже написаний", - заявив режисер в інтерв'ю виданню Empire. Він також зазначив, що єдине, що його лякає – пандемія. "Чесно кажучи, єдине велике невідоме для мене зараз - це пандемія".

Вільньов поділився, що в сиквелі він збирається ще краще вивчити багато сюжетних ліній роману Френка Герберта "Дюна". Режисер хоче приділити більше уваги Харконненам: "У другій частині з'являться деякі нові персонажі. Я вже давно вирішив, що перша частина буде більше присвячена Полу Атрейдесу і Бене Гессеріт, а також першому контакту Пола з іншою культурою. У другій частині буде більше матеріалу про Харконненів".

"Я просто хочу випробувати це, бути з цим у кожному моменті. Коли я знімаю фільм, я знімаю його, як і всі мої фільми, наче він останній", - зізнався режисер.

Фото: twitter.com/Legendary

"Дюна" була номінована на 10 "Оскарів", включаючи номінацію "найкращий фільм". Для Дені Вільньова це стало приємною несподіванкою, про що він заявив в інтерв'ю: "Чесно кажучи, якби ви сказали мені кілька місяців тому, що ми братимемо участь у гонці за "Оскар", що ми отримаємо таке визнання, я вам не повірив би . Це дійсно зворушливо. Якщо вас номінують, це чудово... Я не приймаю речі як належне, і я був дуже задоволений тим, що ми отримали".

У головних ролях другої частини глядачі побачать Тімоті Шаламе, Ребекку Фергюсон, Зендею, Хав'єра Бардема, Дейва Батісту та Стеллана Скарсгарда.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Злата Огнєвіч показала каблучку: співачку вітають із заручинами

Злата Огнєвіч показала фото з каблучкою - шанувальники почали вітати співачку із заручинами - що відомо про особисте життя зірки

Ніно Катамадзе висловилася про концерти у Росії та розповіла, де мешкає її 16-річний син

Ніно Катамадзе заявила, що раніше виступала у Росії, бо не мала іншого вибору - співачка розсекретила, де живе її 16-річний син

Закликали світ підтримати Україну: Гіларі Свенк та Алісса Мілано стали амбасадорами United24

Алісса Мілано та Гіларі Свенк звернулися до світу із закликом допомогти Україні - акторки долучилися до підтримки платформи United24