Лайм

У День кота українські знаменитості розповіли про своїх улюбленців

У кожного пухнастого - свій характер та унікальна історія

17 лютого в Європі відзначають День кота – неофіційне свято, ініціатором якого у 1992 році став італійський журналіст Клауді Ангереті.

Традиційно цього дня в Італії проводяться конференції, обговорення та збори коштів для допомоги бездомним котам. В Україні такі заходи ще не стали звичкою, але відомі любителі котів охоче розповідають про своїх вихованців, яких зустріли у несподіваних місцях та обставинах.

Ведуча Алла Мазур прихистила кошеня з магазину

Фото: Алла Мазур

Нашого Мусика "віддавали в добрі руки". Бо народився від котів породистих, але - різних порід, і господарям це не сподобалось. Пройти повз довірливий і благальний погляд цих зелених очей було немислимо - і "бастард Мусик", як ми його жартома називаємо, опинився у нас. І звісно - першим ділом ветклініка, обстеження і щеплення.

Проблем особливих Мусик нам не створював. Кіт він інтелігентний і миролюбивий. Без проблем прийняв у квартирі і нашу бойову вуличну кицю Асю, яку ми зустріли у "Сніданку з 1+1". Наші Мусик і Ася то воюють, то миряться - але явно не нудьгують. Єдиний урок, який я з Мусиком вивчила точно: коти дуже не люблять, коли господар зникає з дому на тривалий час. Так сталося, коли мені робили онко-операцію. Чутливий Мусик після цього просто захворів. І після мого одужання - ми лікували ще і його.

Пластичний хірург Дмитро Слоссер привіз додому кота через три кордони

Фото: Дмитро Слоссер

Ми відпочивали в Болгарії у батьків дружини, і прямо під будинком вона знайшла це кошеня - крихітне зовсім, буквально пару тижнів від народження. Не змогли залишити його на вулиці. У найкоротші терміни тварині були зроблені документи, і кошеня легально переїхав через три кордони, подорожуючи Сербією та Угорщиною, перш ніж дістатися свого нового житла.

У нього було пошкоджено око - вії росли всередину. Довелося робити йому блефаропластику.

Це вже наш третій кіт. Двоє старших - теж знайди: одного витягли за допомогою спеціальної Служби порятунку тварин із глибин власного автомобіля, а другий залишився без мами-кішки.

Зараз малюк Сімба освоївся вдома та слухається старших котів. Спочатку старші сприйняли його насторожено, але згодом почали виховувати. Навчили, наприклад, спати вночі. Усі наші коти люблять спати разом із господарями, старанно оберігаючи сон. А вдень ганяють разом, перевертаючи дім догори дригом.

Ведуча Іванна Онуфрійчук кілька років мріяла про рудого кота

Фото: Іванна Онуфрійчук

Я не дозволяла собі завести котика через те, що жила в орендованій квартирі, де господарі були проти тварин. Але мої друзі господарів не боялись, тому за можливості подарували мені руде кошеня. Я взяла його на свій страх і ризик, і не прогадала - з Персиком у мене любов з першого погляду! На щастя, незабаром переїхала у власну квартиру і не довелося його довго приховувати.

Він завжди зустрічає мене з роботи, обов’язково проситься на руки, обнюхує та цілує. Персик обожнює гратися з різними м’ячиками, штучними мишками, пір’ячком, бігати і стрибати по квартирі. А ще шалено любить обійматись!

Котик у мене - мандрівник. Намагаюсь брати його у подорожі, бо хочу, щоб він завжди був поруч і не сумував за мною. Якщо перельоти далекі та довгі, то залишаю його у сестри. Там йому не сумно, бо у сестри є кіт Кекс, з яким вони до нашого приїзду граються і розносять квартиру вщент.

У скульптора Олега Пінчука у домі живе цілий Голлівуд

Фото: Олег Пінчук

У мене в с. Пінчуки Київської області – сім котів. Кожен має свій характер, свою історію. Про одного говорили, що він мейн-кун, а виявилося – звичайна дворняжка. Недоброзичливці напоїли його валеріаною, він довго не реагував на нас, але, дякувати Богу, вижив. Зараз це найспокійніший кіт, яких я коли-небудь бачив.

Є ще три висловухі коти, і одна кішка – на вигляд як сибірська.

Усі вони з'явилися у нашому житті несподівано. Одна залізла в мою машину, коли я зупинявся дорогою, біля майстерні. Виявилося, що вона вагітна, і через деякий час у нас вдома вона народила кошенят. Ось так ми обзавелися цілим сімейством.

Вони у нас усі – голлівудські зірки: Мері, Керрі, Вегас, Філіпп, Кортні... Їхні імена – колективна творчість.

Весь наш пухнастий загін - улюбленці всіх наших гостей, але найбільше, звичайно, їх обожнює наша донька.

У ведучого Єгора Гордєєва пухнастий друг з'явився прямо з ефіру

Фото: Єгор Гордєєв

Платон - мамин кіт від А до Я. Я дуже добре пам'ятаю як він з'явився, адже це було для нас, як поява нового члена сім'ї. Це був ранок, в ефірі "Сніданок з 1+1" були Руслан Сенічкін та Люда Барбір… Я тоді трохи довше спав і бачу повідомлення від мами: "Подивися, який приголомшливий кіт в ефірі! Який він чудовий!" Дивлюся – справді чудовий кіт, щось я тоді відчув серцем, проте відповів: "Мам, ну його вже точно заберуть". Наступного ранку прокидаюсь і знову смс від мами: "Він нікому не потрібний! Його ніхто не забрав!" Ось так все й вирішилось. Мама не думала довго - приїхала та забрала його додому.

Тепер у нас живе Платон - справжнісінький улюбленець сім'ї. Прудкий, класний, веселий і дуже грайливий. Ветеринари часто його плутають із вагітною кішкою, мама з цього завжди сміється, адже котик кастрований, просто такий вгодований.

Платон має свою маленьку особливість, він дуже любить папір. Нещодавно мені з Лондона привезли книгу про британські традиції. Дуже кумедна, іронічна книга. Я так її хотів почитати, поклав на стілець — але він її встиг порвати.. Любиш кота – не сподівайся на читання

Маленька Муся – різдвяне диво ведучої Людмили Барбір

Фото: Людмила Барбір

Вона з'явилась у нас минулого Різдва. Ми відпочивали у батьків в Карпатах, коли на Святвечір до нас у двір завітала кішечка. Маленька, замурзана, голодна, холодна нявчала разом з гучними колядниками, поки ми її не почули і не розгледіли маленький, переляканий золотавий клубочок з великими бурштиновими очима. Забрали, обігріли, нагодували, відмили і тут сталася велика любов. Зрозуміли, що без неї до Києва не поїдемо...

Зараз Мусі рік і ми не розуміємо, як жили без неї до цього. Особливо синочок Тарас. Він їй пробачає все, навіть, коли вона на полиці грається з його щойно зібраним конструктором і той летить додолу, і розпадається: "Ну, це ж наша Муська!"

До появи Мусі, ніколи не бачила сина таким чуйним. Тепер вони майже не розлучаються: граються, навчаються, лягають спати - все разом!

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Такі милі: Віталій Козловський замилував світлиною з маленьким сином Оскаром

Український співак та військовослужбовець ЗСУ Віталій Козловський опублікував фото з маленьким сином Оскаром, якого народила його дружина та піарниця Юлія Бакуменко

Присвячене українським жінкам: alyona alyona і Jerry Heil випустили нове відео перед "Євробаченням"

Представниці України на "Євробаченні-2024" alyona alyona і Jerry Heil випустили соціальне відео на конкурсну пісню Teresa & Maria

Українське медіа потрапило в скандал через нецензурну лексику на адресу Євгена Клопотенка: що відомо

Видання Заборона потрапило в скандал через нецензурну лексику - кулінар Євген Клопотенко опублікував листування нібито з журналістом медіа