Лайм

Помер зірка фільму "Весна на Зарічній вулиці" Геннадій Юхтін

На початку лютого актора госпіталізували до лікарні

У 89 років пішов із життя радянський і російський актор Геннадій Юхтін. Причиною смерті стали ускладнення, спричинені коронавірусом. Він не дожив півтора місяця до свого 90-річного ювілею.

На початку лютого знаменитість госпіталізували з COVID-19 в одну з московських клінік. Уточнюється, що після того, як стан Юхтіна стабілізувався, його виписали. Проте 15 лютого актор знову потрапив до лікарні та перебував у реанімації. "Геннадій Юхтін помер сьогодні у лікарні в Комунарці", - сказали Інтерфаксу в Спілці кінематографістів Росії.

Фото: Wikipedia

Зірка радянського кіно народився 30 березня 1932 року в селі Чубівка (Кінельський район, Куйбишевська область), у сім'ї молодих комуністів. У чотирнадцять років хлопчик осиротів: мати загинула на фронті у 1942 році, а батько помер від ран у 1946 році. Геннадія відправили до спеціального дитячого будинку для дітей загиблих офіцерів армії та флоту.

Вже в юності Юхтін серйозно захопився театральним мистецтвом, хоча після школи планував вступати до військового училища. Проте місцем навчання Геннадій все ж таки вибрав ВДІК, куди йому вдалося вступити з першого разу. В 1955 почав працювати в Театрі-студії кіноактора. Цього ж року дебютував у фільмі "Дело Румянцева".

Фото: kino-teatr.ru

Актор зіграв безліч яскравих ролей. Він знявся в таких картинах: "Чужа рідня" (1955), "Весна на Зарічній вулиці" (1956), "Балада про солдата" (1959), "Акваланги на дні" (1966), "Невловимі месники" (1966), "Брати Карамазови" (1969). Також актор зіграв у серіалах "Петербурзькі таємниці" та "Таємниці палацових переворотів".

Фото: kino-teatr.ru

Геннадій Юхтін знявся в останньому фільмі у 2021 році, після п'ятирічної перерви. Проте картина "Хор" за участю радянського актора ще не була екранізована.

У актора залишилася дружина Лідія, дітей у пари не було. "Я вибирав дружину довго, мабуть, тому, що перед моїми очима було чимало сумних прикладів - люди мистецтва часто розлучаються... Своїх дітей немає, не судилося... А от у кіно у мене дітей штук тридцять", - говорив актор.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Боюся найбільше у житті: Костянтин Грубич висловився щодо можливої мобілізації сина

Український телеведучий Костянтин Грубич зізнався, що боїться відпускати на фронт свого 27-річного сина Ярослава

Наталія Могилевська показала теплі обійми з прийомною донечкою: рідкісне фото

Наталія Могилевська показала молодшу доньку Софію з нагоди Дня вишиванки - що відомо про дівчаток, яких удочерила співачка

Молодий Чарльз і Єлизавета II: палац показав небачені раніше портрети королівської родини

Букінгемський палац показав архівні портрети королівської родини - на кадрах позували Чарльз III, Єлизавета II та інші