Лайм

Як зміцнити нігті та відростити бажану довжину для манікюру

Зробити це можна за допомогою простих народних засобів

Для багатьох дівчат дуже важливо мати довгі та гарні нігті. І якщо ви давно хотіли відростити їх, щоб поекспериментувати з новим дизайном манікюру, радимо звернути увагу на прості способи зміцнення нігтьової пластини в домашніх умовах. theLime ділиться з вами корисними лайфхаками, що можна зробити прямо зараз.

Фото: pinterest.com

За допомогою яких простих засобів можна зміцнити нігті в домашніх умовах та відростити їх?

1. Молочна ванночка

Якщо нігті – сухі, вони повільно ростуть, розшаровуються та ламаються, отже, їм не вистачає кальцію. Слід ввести у свій раціон продукти, які містять цей елемент, а також спробувати зміцнити нігті за допомогою спеціальних ванночок із молоком. Для цього достатньо купити пакет молока, вилити в миску або будь-яку іншу ємність, трохи підігріти (температура має бути комфортною не надто гарячою) та опустити туди пальці на 20-30 хвилин. Процедуру можна повторювати хоч щодня.

2. Ванночка з морською сіллю

Щоб нігті перестали розшаровуватися, спробувати можна ванночку з морською сіллю. Для цього потрібно розчинити 3 ст. л. солі у склянці теплої води. Також можна додати декілька крапель йоду чи лимонного соку. Перелити цей розчин у зручну ємність та опустити туди руки на 10-15 хвилин. Повторювати такий ритуал можна щодня, а результат буде видно через 2-3 тижні.

3. Желатинова ванночка

Щоб надати нігтьовій пластині більше блиску та здорового вигляду, а також відновити її після нанесення лаку, можна спробувати ванночку з харчовим безбарвним желатином. Для цього потрібно розчинити його в склянці теплої води (але не окропу), перемішати, щоб він добре розійшовся. Коли вода трохи охолоне, опустити до неї нігті на 15-20 хвилин.

4. Ванночка з касторової та оливкової олій

Ці дві олії допоможуть швидко наситити нігтьову пластину вітамінами, зволожити та прискорити ріст. Зробити її простіше простого: потрібно просто змішати ці олії у зручній ємності та опустити в неї кінчики пальців.

5. Ванночка із зеленим чаєм та олією

У зеленому чаї міститься багато корисних речовин, які допоможуть нігтям виглядати краще. Фтор і цинк зміцнюють пластину і сприяють росту, а вітаміни B і C додадуть нігтям природного здорового відтінку. Щоб зробити ванночку в домашніх умовах, потрібно заварити 2-3 ч. л. чаю на склянку окропу, потім процідити його і додати кілька крапель оливкової або соняшникової олії, а потім перелити в посуд і опустити в неї руки приблизно на 15-20 хвилин.

6. Вітаміни А та Е

Можна приймати ці вітаміни або купити їх у капсулах, які легко розкриваються. Змішавши їх, потрібно покрити нігті хоча б на 10 хвилин на день або зробити вітамінну ванночку. Таку процедуру рекомендують робити курсом 1-2 тижні з інтервалами 1-2 місяці.

7. Парафінова маска

Віск та парафін вважаються відмінними стимуляторами росту нігтів. Тому, щоб зміцнити нігті, що розшаровуються, необхідно придбати косметичний парафін і розтопити його на водяній бані. Потім додати кілька крапель оливкової олії, нанести на нігті, а зверху одягнути рукавички. В ідеалі тримати таку маску потрібно 2-3 години.

8. Маска з вівсяних пластівців та квіток ромашки

Якщо нігті ослаблені після нарощування або частого покриття лаком, можна спробувати маску із вівсяних пластівців та засушених квіток ромашки. Для отримання маски необхідно запарити вівсянку та ромашку окропом приблизно на півгодини, потім подрібнити у блендері та нанести на нігті отриману кашку.

9. Сирне обгортання

У сирі, як відомо, міститься багато кальцію, який так необхідний послабленим нігтям. Тому можна спробувати зробити обгортання із цього продукту. Для цього потрібно взяти сир з найвищим відсотком жирності, перебирати в блендері до стану густої сметани, додати кілька крапель оливкової, лляної або касторової олії та нанести на нігті, обернувши їх поверх фольгою. Через приблизно 20-30 хвилин змити сирну масу з нігтів.

10. Йодове покриття

Якщо нігті часто ламаються, можна спробувати зміцнити їх за допомогою йоду. Для цього потрібно нанести за допомогою ватної палички засіб на зламаний ніготь. Жовті нігті виглядають не дуже естетично, тому цю процедуру краще робити ввечері перед сном хоча б один раз на тиждень, щоб за ніч йод як слід всотався.

Також важливо не нехтувати різними кремами для зволоження та зміцнення, особливо в холодну пору року. Також у цей період потрібно постійно носити рукавички надворі – оскільки низька температура погано впливає на нігті, роблячи їх неживими, слабкими та ламкими. Якщо ваша робота пов'язана з миючими засобами або будь-якою іншою хімією, бажано носити гумові рукавички, а після їх зняття наносити на шкіру рук і на нігтьову пластину крем.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

За себе не соромно: Положинський поділився висновками після 2 років служби в ЗСУ та показався у формі

Олександр Положинський 2 роки служить у ЗСУ - лідер гурту Тартак показав військову форму, яка згоріла на Вуглегірській ТЕС

Костянтин Грубич, який втратив доньку, висловився про результати розслідування її смерті

Донька ведучого Костянтина Грубича загинула внаслідок аварії у 2014 році - шоумен відповів, чи вдалося знайти винних

Олена Зеленська у розкішній вишиванці і трендових палаццо відвідала виставку в Києві: фото

Перша леді України Олена Зеленська взяла участь у відкритті виставки "Гаага - Київ" у Музеї Ханенків - образ дружини президента