Лайм

Як заклеїти вікна скотчем від ударної хвилі: правила та помилки

Ці прості дії можуть урятувати життя

Війна України з російськими окупантами триває сьомий день, і хоча ЗСУ героїчно тримають оборону, ворог продовжує обстрілювати громадянську інфраструктуру та житлові райони міст. У цей час небезпеку несуть не тільки вибухи снарядів, але й недостатньо підготовлені до обстрілу будинки. Розповідаємо, як правильно заклеїти вікна, щоб захиститись від небезпечних уламків.

Під час обстрілів критично важливо знаходиться подалі від вікон, які можуть вилетіти через ударну хвилю. Старі вікна в дерев'яних рамах особливо потребують укріплення, але навіть сучасні склопакети варто додатково убезпечити. Зробити це можна як звичайним або малярським скотчем, так і за допомогою газети чи тканини.

Як заклеїти вікна скотчем

Наклейте скотч хрестом (Х), після чого додавайте додаткові смужки, формуючи сніжинку. Чим більше смужок скотчу буде на вашому вікні, тим менше уламків скла розлетиться по кімнаті.

Заклеїти вікно можна рівними смужками скотчу, що щільно прилягають одна до одної.

Фото: https://www.instagram.com/bezdomnie.ua/

Як заклеїти вікна газетою та тканиною

Якщо в будинку немає скотчу, захиститись від уламків допоможе проста газета або тканина. Наріжте її смужками, змастіть милом і заклейте вікна сніжинкою.

Додатково можна закрити вікна будь-яким твердим щитом. Зробіть це, якщо у вашому населеному пункті/районі існує небезпека артобстрілів, вуличних боїв або ви живете поряд з об'єктами інфраструктури.

Важливо! Почувши вибухи чи стрілянину, відійдіть від вікон, візьміть із собою аптечку, погасіть у будинку світло.

Новини партнерів

Читайте також

Українське медіа потрапило в скандал через нецензурну лексику на адресу Євгена Клопотенка: що відомо

Видання Заборона потрапило в скандал через нецензурну лексику - кулінар Євген Клопотенко опублікував листування нібито з журналістом медіа

Рак відсік все непотрібне: 35-річна українська акторка вперше розповіла про лікування онкологічної хвороби

Акторка Катерина Молчанова повідомила, що лікується від раку - онкологію у жінки виявили на ранній стадії і вже зробили операцію

alyona alyona і Jerry Heil виступатимуть у першому півфіналі "Євробачення-2024": про що їхня пісня

alyona alyona і Jerry Heil беруть участь у Євробаченні 2024 з песнею Teresa & Maria - про що вона, чому артисток критикували