RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Російські нацисти обстрілюють АЕС, світ на порозі катастрофи: всі подробиці війни в Україні

Восьмий день триває війна між Україною та фашистською ордою Росії. Бліц-криг окупантів із захоплення України провалився. Озвірівши, ворог знищує українські міста, порушивши при цьому всі закони воєнного часу. Страшно бомбардують Харків, використовуючи при цьому заборонену зброю.

У Києві сили ЗСУ доблесно тримають оборону, а всі спроби ворога увійти до столиці приречені на провал. Ворог намагається висадити десант в Одесі – місто готується до оборони. Тяжка ситуація у Сумах, Херсоні, Чернігові, Маріуполі та на інших напрямках. Але сили ЗСУ, тероборони, Нацквардії, поліції, добровольці та іноземний легіон дають гідну відсіч окупанту. Наші війська продовжують громити колони бойової техніки ворога по всій країні. Перемога буде за нами!

"Апостроф" продовжує стежити за подіями, що відбуваються в онлайн-режимі.

Перша частина

Друга частина

Третя частина

Четверта частина

П'ята частина

Шоста частина

Сьома частина

________________________________________________________

09:00 Втрати окупантів

08:24 Майданчик Запорізької АЕС захоплений військовими силами Російської Федерації - Державна інспекція ядерного регулювання України.

Оперативним персоналом контролюється стан енергоблоків та забезпечується їх експлуатація відповідно до вимог технологічних регламентів безпечної експлуатації.

07:54 Мер міста Енергодара Дмитро Орлов закликає мешканців сидіти вдома.

У місті, яке вчора атакували російські війська, на вулицях тихо, російських військових там не помічено. Через обстріл теплотраси Енергодар залишився без опалення.

07:34 У Генеральному штабі ЗСУ розповіли про ситуацію на фронтах у різних регіонах за підсумками минулої доби, і оборону від російських окупаційних військ.

Наголошується, що зараз ворог зосередив основні зусилля на оточенні Києва та ослабленні опору у заблокованих населених пунктах.

07:14 Через серйозну ситуацію на Запорізькій атомній електростанції МАГАТЕ переводитиме свій Центр інцидентів та надзвичайних ситуацій у режим цілодобового реагування.

05:17. пожежників нарешті пустили на територію АЕС Представник прес-служби Запорізької АЕС Андрій Туз повідомив, що загрози розповсюдження радіації не помічено. Це підтверджують і фахівці із ДСНС. Також у службі заявили, що енергоблоки підірвати практично неможливо. Тепер на території АЕС починають працювати пожежники, щоб загасити пожежу в адміністративній частині станції.

05:09. мер Енергодару Дмитро Орлов повідомляє, що на Запорізькій АЕС є поранені

05:06. оперативна інформація щодо атаки російських загарбників на Запорізьку АЕС станом на 4:30 ранку

Внаслідок обстрілів за територією АЕС продовжує горіти одна з будівель учбово-тренувального комплексу. Вогнем охоплені 3, 4, 5 поверхи п'яти поверхової будівлі.

Окупанти не дають можливості для підрозділів ДСНС приступити до ліквідації наслідків пожежі.

На Запорізькій АЕС працює один енергоблок із шести. Протипожежний стан АЕС в нормі.

04:47. Борис Джонсон у розмові з Володимиром Зеленським заявив, що скликає екстрене засідання РБ ООН через ситуацію навколо Запорізької АЕС.

04:35. як працюють енергоблоки зараз:

четвертий енергоблок працює;

другий та третій – зупинені;

перший – на плановому ремонті, але його сильно обстріляли;

п'ятий та шостий енергоблоки зараз у резерві.

04:20. катастрофічна ситуація у Охтирці. Під час авіабомбардування ворожі винищувачі знищили Охтирську ТЕЦ. Розбомблено повністю машинне відділення.

"У місті немає опалення, електроенергії. Ми намагаємося вирішити питання, як терміново вивезти людей із міста, бо через добу багатоквартирні будинки перетворяться на холодну кам'яну пастку без води, світла та електроенергії. На жаль, на Сумщині немає сьогодні "зелених коридорів", – заявив голова Сумської ОДА Дмитро Живицький.

04:18. Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) заявило, що в курсі катастрофічної ситуації на ЗАЕС і зв'язалося з представниками влади України.

04:14. В. о. Генерального директора станції Ігор Мурашов заявив, що ядерна безпека на ЗАЕС порушена.

"Ми робимо все можливе, але пожежа триває, пожежників не допустили. Є величезні ризики. На станції бойові дії. Реактори у небезпеці", - заявив Мурашов.

03:54. повне відео заяви Зеленського через варварський обстріл нацистами АЕС.

03:51. "Російські танки розстрілюють атомні блоки. Вони обладнані тепловізорами", - Зеленський зробив термінову заяву через події на Запорізькій АЕС

03:48. президент Зеленський провів термінову розмову з президентом США Джо Байденом. Ймовірно, говорили про Запорізьку АЕС

03:47. директор Запорізької АЕС заявив, що наразі ядерна безпека об’єкта забезпечена. Однак на станції продовжуються бої.

03:44. президент Володимир Зеленський також відреагував на обстріл АЕС, заявивши на весь світ, що Росія зараз наражає весь світ на небезпеку.

03:41. на Запорізькій АЕС горять приміщення навчального та лабораторно-побутового корпусів. Про це повідомив голова Запорізької ОДА Олександр Старух. Він додав, що керівництво станції ухвалило рішення включити захист.

"На щастя, адмінкорпус пошкоджений, але не спалахнув. Колектив станції вживає всіх заходів для локалізації проблеми", - повідомив Старух.

03:35. в приміщення Запорізької АЕС увірвалися кадирівці, які розв'язали бій з українськими нацгвардійцями.

"Намагатимуться замінувати АЕС та шантажувати всю Європу", - повідомили в адміністрації станції.

03:33. що відбувається на АЕС зараз – загрози розповсюдження радіації не зафіксовано, а персонал зробить все для забезпечення безпеки, щоб не було аварії. Про це повідомив представник прес-служби АЕС Андрій Туз.

03:09. нових влучать по об'єктах АЕС поки не спостерігається. Ми продовжуємо слідкувати за ситуацією

02:56. на станції все ще горить одна з будівель

02:53. німецьке видання "Шпігель" прямо зараз. "Російські війська атакують найбільшу АЕС в Європі".

02:49. повітряна тривога у Білій Церкві та Броварах на Київщині

02:47. повітряна тривога в Ізмаїлі на Одещині

02:44. повітряна тривога на Волині

02:41. "Ще тиждень тому енергоблок був під'єднаний до енергомережі. Декілька днів тому він був переведений у стан планового ремонту. Ядерне паливо, яке знаходиться всередині реактора, ще не вивантажене. Плюс, у центральному залі ще знаходиться басейн перевантаження та витримки ядерного палива, який також містить збірки з ураном та ядерним паливом. І якщо відбудеться руйнування герметичної оболонки, то вихід реактивних матеріалів буде реальним", - про це в ефірі спільного марафону українських телеканалів повідомив представник прес-служби ЗАЕС Андрій Туз.

02:39. у Києві ще вибухи. І волає повітряна тривога

02:34. у Києві чути вибух і волають сирени - повітряна тривога

02:29. окупанти продовжують обстріли АЕС. Ворог відкрив вогонь зі 100 одиниць техніки. Вже зафіксовані потрапляння у перший енергоблок, який з вівторка перебуває на плановому ремонті. Однак в енергоблоці ще є ядерне паливо і це вкрай небезпечно!!!

02:22. на АЕС сказали, що є потрапляння у перший енергоблок

02:13. прямий ефір з Запорізької АЕС

02:09. шок. Окупанти обстріляли Запорізьку АЕС. На станції пожежа. Вже прибула пожежні і зараз вони борються з вогнем. За попередньою інформацією, ворожі снаряди влучили в одну з адмінбудівель.

01:10. і нова інформація з Енергодару. На підступах до Запорізької АЕС тривають запеклі бої. Наші ЗСУ тримають оборону.

"Відомо про постраждалих, але точну їх кількість та стан у цих обставинах поки не можемо назвати", - сказав мер Енергодара Дмитро Орлов.

01:03. у Маріуполі вже другу добу немає електроенергії, води, тепла та зв'язку.

"Немає тому, що наше рідне місто понад добу перебувало під постійним обстрілом. Ні в кого вже немає сумніву – це акт геноциду російських окупантів проти українського народу. Коли ми переможемо, історія розставить усе на свої місця, а винні у цій жахливій трагедії точно понесуть покарання. Але зараз ми повинні думати про те, як відновити критичну інфраструктуру міста. Як знайти рішення щодо того колосального обсягу проблем, які стоять сьогодні перед нами. Наше першочергове завдання - відновити електропостачання півмільйонного міста. Є розуміння, що і як робити, залишається лише одне ключове, але дуже складне завдання – необхідний режим тиші. Після сьогоднішніх переговорів з'явилась реальна надія тимчасового припинення вогню для відновлення інфраструктури та відкриття гуманітарного "зеленого" коридору для постачання медикаментів та продуктів. Завтра буде більше розуміння та конкретики щодо ситуації. У цей час наші героїчні Збройні сили України продовжують упевнено тримати позиції та захищають місто від цих путінських варварів, які навмисно обстрілюють мирні квартали Маріуполя. Дякую кожному, хто захищає місто. Кожному, хто на своєму місці робить все, щоб вистояти та зберегти Маріуполь. Зберегти країну та наше майбутнє. Маріуполь – це місце концентрації сили, тут живуть найкращі з найкращих. Тому впевнений, що ми вистоємо. Упевнений, що переможемо, а потім ми почнемо відновлювати наше улюблене місто", - сказав мер Маріуполя Вадим Бойченко.

00:55. як стати КНДР швидкими темпами Низка сайтів, які давали об'єктивну інформацію про війну в Україні, заблоковані на території РФ. Окрім Фейсбуку та Медузи окупанти заблокували сайти видань BBC, "Радіо Свобода" та Deutsche Welle.

00:48. вечірнє зведення Генштабу станом на 00:00 4 березня

- окупаційні війська зазнають втрат при просуванні в глиб території України;

- ворог почав діяти більш підступно, продовжуючи зухвало порушувати норма Міжнародного гуманітарного права, використовуючи житлові будинки для стоянок техніки та обладнання вогневих позицій, а також військову інфраструктуру та повітряний простір Республіки Білорусь, завдаючи ракетно-бомбових ударів по критичній інфраструктурі, житлових масивах великих містя;

- ворог увів на територію України більшу частину створеного для наступу на Україну угрупування. Зі 117 укомплектованих та споряджених БТГр залишилось не більше шести, які не перебувають на території нашої країни, а морально-психологічний стан цих підрозділів перебуває на низькому рівні;

- противник зволікає з висадкою десанту в районі Одеса – Затока, проводячи демонстраційні дії з метою відтягування частини сил українських захисників на зазначений напрямок;

- для здійснення ракетних ударів по об’єктах на нашій території російські загарбники використали майже весь боєзапас ракет комплексу "Калібр", що призначався для наступальної операції в Україні. На даний час противником проводиться поповнення запасів;

- протягом дня ворог не досяг суттєвих успіхів у просуванні вперед та зосередив зусилля на інженерному обладнанні своїх позицій;

- окупанти під час чергової невдалої спроби заволодіти Гостомелем зіткнулися з Українськими захисниками та втратили під час бою близько 20 одиниць техніки. Втрати особового складу уточнюються.

00:41. окрім Фейсбуку в РФ сьогодні заблокували ще й сайт Meduza, який, умовно кажучи, не підтримував політику Кремля

00:39. новини з Енергодару. Там зараз наші хлопці героїчно відбивають атаки ворога, який робить спроби підійди то ЗАЕС, найбільшої атомної електростанції в Європі

00:36. за минулу добу сили протиповітряної оборони збили ще три ворожих літаки. "Спати" пішли Су-30СМ, Су-34 та Су-25. Втрати по вертольотах ворога за добу уточнюються.

00:28. вибух у Києві - увага, всім в укриття

00:23. сценарій Путіна в Україні провалився, натомість армія РФ застрягла у важких боях, в яких зазнає величезних втрат. Про це заявив міністр оборони Великої Британії Бен Уоллес.

"У Росії накопичується значна частина не лише загиблих, а й дезертирів, а ще тих, хто здався в полон. Значна частина бронетехніки знищена", - наголосив Бен Уоллес.

00:19. близько години тому фашисти обстріляли "градами" Сєвєродонецьк. Мразі "поливають" місто з усього, що мають. Про це повідомив голова Луганської ВЦА Сергій Гайдай.

00:05. агентство S&P знизило суверенний кредитний рейтинг Росії до рівня ССС-, що означає наступне - фінансовій системі РФ загрожує дефолт. Орки, згадайте 1998 рік. Хоча ні, ви ж зараз у 1598-му. Смута середньовічна.

00:01. російські окупанти відключили у Мордорі Facebook. Ще б Цукерберг оперативно реагував на тисячі груп нацистів, які намагаються вивідати інформацію про переміщення українських військ, створюючи фейкові акаунти СБУ, МВС, Міноборони тощо.

23:54. у Херсоні чути декілька потужних вибухів, а на вулицях Харкова - стрільба

23:49. по вибуху у Києві. Спрацювала ППО. Нині у столиці спокійна обстановка

23:28. близько 400 людей у Швеції подали заявки, щоб їхати до України воювати проти російських окупантів

23:21. сьогодні під Миколаєвим техніку ворога полями ганяли цілий день. Надвечір окупанти з'їхалися під село Піски, де їх накрили "Градами". У Херсоні ми точними ударами по аеропорту знищили близько 1000 солдатів, 20 вертольотів та близько 200 машин. Уточнюються залишки техніки. У Гостомелі пройшли вуличні бої, сили ЗСУ зупинили колону БМД, а потім "Градом" накрили зосередження. Їхні боєприпаси рвалися так, що в бомбосховищах по сусідству двері заклинило.

23:02. сильний вибух у Києві - дізнаємося подробиці

22:54. у Харкові знову чути потужні вибухи, а місто Ізюм обстрілюють градами

22:48. що коється на Миколаївщині. Мер міста Віталій Кім розповідає актуальну картину:

- 245 одиниць техніки армії РФ розбито в Куйбишево, 30 вертольотів, багато особового складу, багато БТР та бензовозів за 2 дні;

– сьогодні "наздогнали" велику колону із Пісків. "Град" працював на базі біля Баштанки;

– завтра формуються загони з місцевими єгерями, які добре знають місцевість;

– з українського боку немає втрат, з російського боку є поранені, їм пропонувалась допомога, але вони відмовляються.

22:46. над Харковом чути гул літаків. Всім в укриття

22:43. ситуація в Енергодарі зараз. Окупанти наближаються до ЗАЕС

22:40. ситуація у Херсоні наближається до гуманітарної катастрофи. У місті закінчуються медикаменти, потрібен інсулін, потрібне дитяче харчування. Водночас, окупанти влаштували божевільне мародерство. Про це повідомив мер міста Ігор Колихаєв.

22:36. в Енергодарі колона ворожої техніки вирушила в напрямку атомної електростанції. В місті чути гучні постріли, які лунають з боку окупанта, повідомив міський голова Енергодару.

22:29. у Держприкордонслужбі повідомили, скільки людей виїхало з України за вісім днів війни. Майже 875 тисяч українців були змушені залишити свої домівки через російське вторгнення. Більше половини з них (454 тисячі) виїхали до Польщі, 116 тисяч – до Угорщини, 67 тисяч – до Словаччини, 45 тисяч – до Румунії та 79 тисяч – до Молдови, яка не є членом Євросоюзу.

22:22. перехоплена телефонна розмова російських окупантів. Ворожий солдат каже, що такого пекла ще не бачив. А що ж він хотів, коли зі зброєю прийшов мир руйнувати.


22:16. мер Миколаєва Віталій Кім повідомив, що у п'ятницю, 4 березня, війська окупантів намагатимуться прорватися у місто.

22:14. з Криму в Херсон заїхала колона машин. За даними розвідки, окупанти планують влаштувати "мітинг" гастролерів - махати російськими прапорами, "зустрічати визволителів" та просити їх "врятувати від хунти".

22:10. знову повітряна тривога у низці міст України - у орків вечірнє загострення

21:54. а це Москва. Люди вишикувалися в кілометрову чергу IKEA. Намагаються за знецінені рублі востаннє в житті затаритися у шведському магазині. Більше таких можливостей у них не буде.

21:54. у Києві повітряна тривога

21:51. тривають бої у Гостомелі. Спецпризначенці ГУР Міноборони знищили у Гостомелі ще 10 ворожих БМД. Триває бій за контроль над містом Гостомель. Бій веде зведена група спецпризначенців під керівництвом ГУР МО та підготовлені ними місцеві групи опору. Загалом протягом дня спецпризначенці знищили у Гостомелі 20 бойових машин десанту ворога.

21:47. в Україні будуть обмежені дзвінки в Росію з сім-карт укр. Це необхідно, аби окупанти не змогли передавати дані з українських телефонів в Росію та РБ.

21:41. США продовжують грати санкціями, відкладаючи на потім важливі питання. А коли це буде потім - напевно й Байден не знає. 3 квітня США ввели санкції проти Пєскова, а також 19 російських бізнесменів та 47 пов'язаних з ними осіб.

21:39. нацисти продовжують бомбардувати Маріуполь. Б'ють по цивільній інфраструктурі

21:31. у селі Кичеєве, яке знаходиться в 20 км західніше Києва, ворожі танки їздять полями. Певно, їстоньки захотілося. Картоплю шукають. Так рано ще. Їжте кору на деревах, гризіть землю

21:00. у Пентагоні заявляють, що 90 відсотків російського угруповання вже в Україні. При цьому аналітики Пентагону бачать у цьому ознаку військової слабкості армії Путлера.

20:57. Очільник Миколаївщини закликав не давати окупантам спати: "Я прошу не давати їм спати, хоч феєрверками, чим завгодно, але спати їм не можна давати. Будь ласка, повідомляйте де вони! Чиніть опір, не давайте їм перепочити".

20:55. обкладинка британського журналу The Economist

20:51. Запорізька АЕС в Енергодарі перебуває під надійною охороною. Трагічний сценарій неможливий. Про це заявив голова Міненергетики Герман Галущенко.

20:43. у Херсоні російські військові захопили телевежу з метою поширення дезінформацію про нібито "капітуляцію і підписання мирного договору з РФ". Про це повідомили голова ОДА Геннадій Лагута та мер міста Ігор Колихаєв.

20:36. у Москві відбулися масові затримання людей, які вийшли проти війни в Україні

20:33. в Ірпіні спалили колону РФ

20:27. у Києві оголошено повітряну тривогу. Сирени у Чернігові

20:21. Starlink незабаром запрацює в Україні. Про це повідомив Ілон Маск.

"Оновлюємо програмне забезпечення для зниження пікового споживання енергії, щоб Starlink можна було живити від автомобільного прикурювача. Увімкнено мобільний роумінг, тому антена може підтримувати сигнал під час руху транспортного засобу", - написав Маск у Twitter.

20:16. "Путін здійснює геноцид російськомовного населення, про який він так довго говорив, що захищатиме. Харків йому ніколи і ніхто не пробачить", - наголосив Аваков.

20:11. "Завоювати Україну вже неможливо. Путін уже програв і він це розуміє. Навіть якщо він використовує 200 або 500 танкових колон - йому не перемогти. Як тільки солдат виходить із танка, він ступає на випалену землю. Путін рано чи пізно покине цю землю із прокльонами і на віки вічні. Він програв беззастережно і безповоротно", - сказав в ефірі Апостроф TV Арсен Аваков.

20:07. голова Сумської обласної війково-цивільної адміністрації Дмитро Живицький в ефірі Апостроф TV: "На землі ми воюємо досить успішно, але в небі наші можливості обмежені. Ворог намагається підірвати наші об'єкти енергетичної інфраструктури".

20:00. заяви української та російської сторони за підсумками другого раунду переговорів

19:58. в Енергодарі нацисти розпочали обстріл міста

19:57. у Сумах двома вибухами пошкоджено ТЕЦ та електричну підстанцію

19:51. оперативна інформація Генштабу ЗСУ станом на 18:00

- на Волинському напрямку ЗСУ утримують визначені рубежі. На території Республіки Білорусь, по той бік українсько-білоруського кордону, у лісистій місцевості розміщена 38 окрема десантно-штурмова бригада ЗС Республіки Білорусь. За наявною інформацією командування військової частини отримало наказ про перетин кордону з Україною. Доведення бойового наказу буде здійснено після перетину кордону. Проте морально-психологічний стан десантників вкрай низький. Офіцери та солдати не бажають виконувати роль російських найманців. Значна кількість висловилась за припинення контрактів, термін яких у більшості спливає в травні;

- на Сіверщині механізовані та танкові частини стійко утримують оборону на зайнятих рубежах довкола Чернігова;

- на Слобожанщині механізовані частини ЗСУ ефективно ведуть оборонні бої з переважаючими силами ворога, на окремих напрямках мають успіх. Противник несе великі втрати;

- на Донбасі підрозділи ООС у ході важких оборонних боїв зірвали плани російських загарбників та не допустили виходу противника на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей. Українське місто Маріуполь залишається прикладом героїчного спротиву російській навалі;

- на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей триває формування частин з резервістів, призваних у січні-лютому 2022 року. За планами російських кураторів, маршеві роти будуть терміново перекидати під Харків. Однак мобілізовані чоловіки висловлюють гостре невдоволення;

- на Приморському напрямку підрозділи ЗСУ ведуть оборонну операцію в операційній зоні та здійснюють прикриття частини морського узбережжя. Частина сил виконує завдання з недопущення прориву противника з району населених пунктів Херсон та Миколаїв;

- у Києві сили оборони продовжують відбиття наступу ворога, нанесення йому вогневого ураження та утримання оборонних рубежів навколо міста та основних аеродромів. Не маючи успіху, противник вдається до обстрілів цивільних будинків з південно-західних околиць української столиці;

- в інформаційному просторі окупанти поширюють дезінформацію та матеріали кремлівської пропаганди. Тому довіряйте тільки перевіреним інформаційним ресурсам.

19:43. буде третій раунд переговорів

19:38. місто Бородянка, яке розбомбили рашисти

19:34. з'явились перші результати другого раунду переговорів. Поки що результатів, на які розраховує наша сторона – немає.

Водночас Україна домовилася з Росією щодо низки гуманітарних питань, зокрема щодо можливості тимчасового припинення вогню для організації гуманітарних коридорів. Але треба дуже обережно підійти до домовленостей із РФ. Як казав легендарний німецький генерал, переговори з РФ не варті паперу, на якому написані.

19:29. загін чернівецької тероборони запросив у гості Кадирова

19:21. сьогодні вдень під Миколаєвом спалили колону ворожої техніки

19:11. мер Києва Віталій Кличко відзвітував про ситуацію у місті. Вона складна, але контрольована.

"Проїхався вулицями міста. Спустився на одну зі станцій метро, де вже кілька днів в укритті перебувають люди. Поспілкувався, поцікавився потребами, підбадьорив. У киян настрій - патріотичний і рішучий, всі дякують нашим воїнам і пишаються ними", - розповів Кличко.

Віталій Кличко зазначив, що місто готове до будь-якого розвитку подій.

"У столиці встановлені блок-пости, обмежувальні блоки на вулицях для руху транспорту, запроваджена комендантська година. І я прошу всіх дотримуватись ключових правил безпеки - це вкрай важливо", - додав мер Києва.

19:07. ВСУ перейшли у контрнаступ у напрямку Іванкова. Російських голодних фашистів відтісняють у бік білоруського кордону. У росіян за останні кілька годин понад 150 убитих. Це добре працюють Байрактари.

19:01. склади Mary Kay, які знаходяться в 20 км від Києва по житомирській трасі - практично згоріли

18:57. у Енергодарі тривають бої

18:54. що сі у королівстві мадярському стало?!! В Угорщині схвалили рішення розблокувати постачання озброєння, зокрема потужних ППО від країн НАТО для України.

18:52. у Києві СБУ затримала зрадника, причетного до ракетного обстрілу телевежі. Він надавав ворогові інформацію для ведення війни, зокрема, наполегливо агітував розбомбити Київську телевізійну вежу, щоб припинити трансляцію українських телеканалів. Нагадаємо, в результаті обстрілу телевежі загинули 5 мирних громадян, серед яких один журналіст.

18:48. Зеленський ще раз звернувся до США та НАТО із вимогою закрити небо над Україною.

"Якщо ви не можете закрити небо зараз, то дайте термін - коли. Скажіть, скільки людей мають розірвати бомби, скільки рук, ніг, голів потрібно, щоб достукатися до вас?", - каже Зеленський.

18:46. Європейський Союз щойно підписав Меморандум із Україною про надання 1,2 млрд євро макрофінансової допомоги.

18:38. у Чернігові рятувальники продовжують розбирати завали житлового будинку після авіаудару окупантів РФ. Вже виявлено 33 тіла мирних жителів

18:33. дуже складна ситуація у Херсоні - місто фактично оточене. Люди залишилися без продуктів та ліків, тоді як окупанти грабують будинки та магазини. Мерія міста закликає уряд і збройні сили зробити зелений коридор, аби у місто могли завезти медикаменти й продукти харчування.

18:30. нацистська артилерія наробила багато лиха у Харкові, обстрілюючи житлові квартали. Станом на 18:00 в мікрорайоні Північна Салтівка до пошуку, рятування людей та гасіння загорань залучено 140 осіб та 48 од. техніки ДСНС.


18:27. трофейна російська техніка прибуває на підприємства держконцерну "Укроборонпром", де її ремонтують та передають до ЗСУ

18:23. Верховна рада сьогодні запровадила довічне ув'язнення за мародерство, диверсії та держзраду.

18:19. Зеленський звернувся до Путіна з вимогою піти з нашої землі.

"Не хочеш зараз піти – сядь зі мною за стіл переговорів, я вільний. Тільки не на 30 метрів, як із Макроном, Шольцем – я ж сусід! Я не кусаюся. Я нормальний мужик, сядь зі мною, поговори, чого ти боїшся?", - говорить Зеленський.

18:13. чергова крилата Ракета фашистів, яку запустили Києвом. Її збили наші доблесні сили ЗСУ

18:11. за останні три дні до Харківської та Сумської областей відправлено майже 170 тонн гуманітарної допомоги. Це продукти харчування, вода, засоби гігієни, одяг і медикаменти.

18:08. в Енергодарі в частині міста зникли вода та світло

18:08. повітряна тривога у Києві і Сумах

17:57. вже п'яту годину біля Бучі тривають бої між полчищами кадирівців і силами ЗСУ. Українські воїни виштовхують ворога за межі міста у відкрите поле для того, щоб там їх знищити. На разі бої тривають між Бучою і Ворзелем, а також зі сторони Гостомеля. Мер Бучі Антолій Федорук наголосив, що громадяни сидять в бомбосховищах і паніки немає.

17:54. повітряна тривога в Одесі

17:52. вибухи чутно в Одесі, а у Маріуполі після обстрілів нацистів палають будівлі

17:50. ворог веде активну інформаційну війну. Окупанти зламали сайти територіальних громад Волинської та Черкаської областей і поширюють там інформацію, що Україна капітулювала. Це фейк окупантів.

17:47. в Енергодарі один із ворожих снарядів потрапив на територію однієї зі шкіл

17:42. у Чернігові рятувальники продовжують пошуки тіл після того, як ворожий снаряд влучив у житловий будинок. Рятувальники виявили вже 22 тіла

17:40. рятувальники допомогли евакуювати місцеве населення з м. Боярка, с. Жорнівка, с. Двінкове, с. Перевіз, с. Княжичі та с. Новосілка Київської області. Для доправлення до вокзалу 500 людей було задіяно 5 автобусів від місцевої влади.

17:36. нацисти можуть спробувати атакувати Одесу. З двох сторін - з моря та з ПМР.

17:32. ворог продовжує обстрілювати Маріуполь. Ситуація у місті вкрай важка

17:29. у білоруському Мозирі у лікарнях не вистачає місць для поранених А трупи російських загарбників просто вантажать у вагони та відправляють до Росії, повідомляє "Радіо Свобода". Тіла загиблих виносять строго вночі.

17:25. в Росії опозиційний телеканал "Дождь" заявив про тимчасове припинення мовлення

17:22. оновлена інформація під Енергодаром. На підступах до міста триває бій. Нацисти намагаються прорватися до АЕС, але ЗСУ готові завдати удари по ворогу.

17:20. у Бородянці нацисти чекають підкріплення і будуть знову атакувати. Наші сили вже зачекалися на ворога

17:12. у Білорусі біля Гомеля солдати білоруської армії відмовилися від висування у бік кордону з Україною. Готові писати рапорти, а строковики бояться і не хочуть воювати. Командири кажуть, що вони просто стоять на кордоні, але їм ніхто не вірить. Солдатам погрожують кримінальнми справами.

17:09. важка ситуація у Енергодарі. Ворожа техніка вже зайшла у місто, обстрілявши блокпост. Також нацисти застосовують зброю проти мирного населення

17:07. окупанти завдали авіаудару по ТЕЦ та залізничному вокзалу Охтирки. Про це повідомив мер міста

17:03. колона російських танків і техніки суне на Енергодар. Про це заявив очільник міста Дмитро Орлов.

"Залиште негайно вулиці. Відійдіть від вікон. Не користуйтеся ліфтами", — каже Дмитро Орлов.

17.00. сьогодні сили ППО знищили троє бомбардувальників нацистів - в Одеській, Київській та Харківській областях

16:57. у Білорусі у Брестській області помічена колона білоруської техніки

16:54. у Росії Новосибірськ вийшов на протести проти війни. І тут же силовики Путіна затримують протестантів

16:49. розпочався другий раунд переговорів між Україною та Росією

16:10 Російське військове керівництво провело мобілізацію на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей та формує підрозділи у складі 1 і 2 армійських корпусів для штурму населених пунктів на підконтрольній Україні території

16:06 Стало відомо, що глава Гостомельської ОТГ Прилипко живий. Він разом із групою волонтерів потрапив під обстріл у Гостомелі, який триваэ і зараз. Загинув один із волонтерів. Зять Прилипка також спростував інформацію щодо його смерті.

15:59 У Чернігові російські окупанти 3 березня здійснили авіаналіт на житлові квартали. Під обстріл ворожої авіації потрапили дві школи та приватні будинки. Загинули дев'ятеро людей.

15:40 Горять склади «Мері Кей» на Житомирській трасі під Києвом

15:35 Сьогодні, 3 березня, з вокзалу «Дарниця» (лівий берег) о 17:00 вирушить евакуаційний поїзд до Львова.

15:33 Українські ППО збили російський літак, який намагався обстріляти електропідстанцію у селі біля Затоки Білгород-Дністровського району Одеської області.

15:29 Верховна Рада сьогодні ухвалила низку законів, повідомляє нардеп Олексій Гончаренко:

- Посилення відповідальності за злочини проти основ національної безпеки України в умовах воєнного стану (за мародерство, диверсії, держзраді – довічно з конфіскацією майна)

- націоналізація активів російських компаній, юридичних та фізичних осіб

- погодили указ Зеленського про мобілізацію

- Звернення про підтримку та встановлення безпольотної зони

- про захист інтересів суб'єктів подання звітності та інших документів у період дії воєнного стану.

15:17 Журналіст Юрій Романенко повідомив про загибель голови Держтомелю Юрія Приліпка.

Його застрелили, як заявляє Романенко із посиланням на очевидців, застрелили росіяни у дворі власного будинку.

На даний момент, за словами Романенка, триває бій у Гостомелі, а також на Житомирській трасі та між Ворзелем та Бучею.

15:04 Момент авіаудару по Харкову

14:22 Віце-прем'єр, голова Мінреінтеграції Ірина Верещук пояснила у чому труднощі з організацією гуманітарних коридорів до Маріуполя та Херсона.

В ефірі телемарафону вона сказала, що РФ не згодна на їхнє створення. Наразі тривають переговори Червоного хреста з російською стороною про це.

13:54 Українська делегація вилетіла на переговори із російською стороною.

13:38 Макрон провів розмову з Путіним, потім зателефонував із Зеленським.

13:29 Голова Чернігівської ОДА В'ячеслав Чаус повідомляє, що півгодини тому російські війська завдали ракетного удару по багатоповерховому житловому масиву у центрі міста. Чаус зазначає, що поблизу немає воєнних об'єктів. Поруч знаходяться лікарні, кілька шкіл та дитсадків, десятки багатоповерхівок. На місці працюють рятувальники. Інформація про жертв та постраждалих уточнюється.

13:06 На західному кордоні України на всіх пунктах пропуску на ранок 3 березня фактично немає черг на виїзд. Про це повідомив Держприкордонслужба, наводячи дані станом на 9 годину ранку.

13:00 Генштаб ЗСУ: з режиму оборони ми переходимо тепер у режим контрнаступу

12:58 Російська військова техніка дала залп Гомелем

Під час пересування техніки російських окупантів екіпаж одного з БМП здійснив постріл зі зброї прямо по ходу руху колони. Про постраждалих невідомо.

12:35 В Україну їдуть 16 тисяч іноземних добровольців для захисту від російської агресії, заявив Володимир Зеленський.

11:56 Під Волновахою українська протиповітряна оборона збила російський винищувач-бомбардувальник СУ-34. Його пілоти більше не обстрілюватимуть мирне населення та інфраструктуру міста.

11:43 Переговори з українською делегацією можуть розпочатися о 15:00

Про що ми можемо домовитись? Про виведення військ з усієї території України. Це безумовна умова. Але чи піде на це окупант. І є такі речі, як створення зелених коридорів на окремих ділянках фронту. Однак фашисти в цьому можуть бути не зацікавлені

11:35 Секретар РНБО Данилов повідомив, що підрозділи ЗСУ спільно з прикордонниками вийшли на лінію кордону України у Сумській області.

11:31 Голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн: Президент Зеленський направив до Єврокомісії запит на вступ України до ЄС, але спочатку треба закінчити війну, термінів не названо.

11:29 Виробник іграшок Lego припиняє постачання до Росії

У той же час, JYSK тимчасово припиняє роботу в Російській Федерації.

11:24 Уряд підготував програму допомоги всім українцям, які втратили можливість працювати через війну. Кожен найманий працівник, кожен ФОПівець, кожен українець, у якого Росія забрала можливість працювати, отримає 6,5 тисяч гривень без жодних умов, заявив Зеленський.

11:23 Зеленський заявляє, що має намір добиватися накладання на Росію репарацій та контрибуції за війну проти України.

«Ми відновимо кожен будинок, кожну вулицю, кожне місто, і говоримо Росії – вчіть слово "репарації" та "контрибуції", ви компенсуєте все, що зробили проти нашої країни, проти кожного українця в повному обсязі, а тих, хто загинув – ми не забудемо», - заявив Зеленський.

10:55 Комітет Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності проголосував за посилення відповідальності за мародерство, а також дозволив використати зброю цивільному населенню у війні проти загарбників

10:18 Головнокомандувач збройних сил України Валерій Залужний повідомляє про збиток російського літака Су-30 над Ірпінем.

09:25 Україна може стати кандидатом у члени ЄС завтра чи післязавтра – МЗС Польщі

09:10 Міжнародний паралімпійський комітет все ж таки усунув російських спортсменів від участі в пекінських Іграх.

09:06 КМДА про транспортне сполучення в Києві:

У Києві для сполучення між лівим та правим берегами відкрито Північний та Дарницький мости. Це стосується і приватного, і транспорту.

З 08:00 до 19:00 наземний транспорт та метрополітен працюють у скороченому складі і лише за тими маршрутами, де можна забезпечити перевезення.

Водіям суворо заборонено пересуватися смугою громадського транспорту. Вона потрібна автомобілям екстреної служби, а також військовій техніці та транспорту.

Міська влада закликає не виїжджати до міста без необхідності!

09:04 Німеччина планує надати Україні 2700 зенітних ракет "Стріла", пише агентство DPA з посиланням на джерела в Мінекономіки.

08:48 "Вперше російські військові злочинці визнали факт масової загибелі та поранень власних солдатів. Під час чергового вечірнього брифінгу офіційний представник російського Міністерства оборони РФ оприлюднив власну інформацію про втрати російських окупаційних військ в Україні: 498 загиблих та 1597 поранених"

08:45 Губернатор Луганської області Сергій Гайдай повідомив про нічні обстріли міста Лисичанськ.

Спостерігається масове ушкодження житлових будинків.

08:17 Україна отримала від США кілька сотень переносних зенітних ракетних комплексів Stinger

07:41 Українська делегація візьме участь в другому раунді переговорів з Росією, де планують обговорити питання припинення вогню. Другий раунд переговорів відбудеться 3 березня на території Білорусі в Біловезькій Пущі.

06:55 П'ятеро людей потрапили до лікарні після того, як росіяни завдали ракетного удару в Сумах.

03:19. Слава Україні! Ми вже перемагаємо – і обов'язково виграємо цю війну!

03:16. у Харкові від обстрілу прилетіло і в храм. Від ракетного удару в Успенському соборі повилітали вікна

03:11. з'явилося відео ракетного удару по Південному вокзалу у Києві. Як ми писали раніше, спрацювала ППО, але шматок ракети перебив теплотрасу.

03:09. а у Гаазі Трибунал розпочав розслідування воєнних злочинів Росії. Дуже чекають на лаві підсудних Путіна-Путлера

03:08. обкладинка американського журналу Time

03:02. колишній футболіст київського "Динамо" та збірної України Олександр Алієв вступив до лав тероборони та заявив, що захищатиме Україну до перемоги. До слова, Алієв народився в російському Хабаровську, а до Києва переїхав, коли йому було 15 років. Батьки Алієва живуть у Росії

02:55. у Києві знову чутно вибухи, повідомляють очевидці у Голосіївському районі

02:44. і знову повітряна тривога у Києві

02:42. 2 березня під Києвом ППО збила найсучасніший боєвий гелікоптер фашистів КА-52 "Алігатор"

02:38. збільшилася кількість жертв ракетного удару в Ізюмі – 8 мирних жителів, серед яких двоє діток. Фашисти РФ, за це ви горітимете в пеклі.

02:37. сирени повітряної тривоги у Львові

02:36. до Сенату США внесли законопроект під назвою HEROIAM SLAVA Act про санкції щодо всіх держпідприємств РФ.

02:33. вибухи у Херсоні та селі Яківлівка під Харковом

02:20. про втрати живої сили ворога – президент Зеленський каже, що щодня окупанти втрачають убитими близько 1500 солдатів. А всього на території України вбито понад 9 тисяч орків.

02:16. ще одне відео, як працює ППО у Києві

02:15. знову повітряна тривога у Києві та області, а також в Одесі та Запоріжжі

02:02. уточнені дані по Києву. Шість ракет - спрацювала ППО

01:57. здобутки повітряних сил. За добу, 2 березня, екіпажі бойових літаків Су-24м і Су-25 допомогли знищити колони військової техніки та живої сили росіян у Київській, Сумській, Чернігівський і Харківській областях.

Крім того, протягом доби зенітні ракетні підрозділи знищили три ворожих літаки і два вертольоти.

01:56. ще один вибух у Києві

01:55. Біла Церква, Івано-Франківськ, Кам'янець-Подільський, Чернігів, Волинська обл, Київська обл. - повітряна тривога

01:53. у Житомирі, Хмельницькому та Львові - повітряна тривога

01:51. фашисти обстрілюють ракетами Печерськ

01:50. і ще повітряна тривога у Києві. Ворожа авіація

01:49. нові подробиці авіаудару в Ізюмі на Харківщині - кількість загиблих збільшилася до шести. Загинули четверо дорослих та двоє дітей, які перебували у приватному будинку

01:45. вже чотири вибухи у Києві. Очевидці кажуть, що у центрі. Дуже сильно бахнуло на Дружби народів

01:44. у SWIFT назвали дату відключення російських банків, що потрапили під санкції ЄС, від міжнародної платіжної системи - це відбудеться 12 березня

01:42. серія потужних вибухів у Києві. Дізнаємося деталі

01:36. а знаєте, який головний підсумок сьогоднішнього дня. Ні, не перемоги наших ЗСУ, хоч вони великі молодці! А тисячі українців, які вийшли на вулиці десятків міст України, абсолютно беззбройні мирні люди, які проганяли окупантів, живим ланцюгом перегороджували шлях танкам та іншій техніці росіян. Нашу неньку не зломити, не перемогти. У Мелітополі та Енергодарі божевільний ворог відкривав вогонь по беззбройних людях, на щастя ніхто не загинув, але є поранені. Але людей це не зупинило, і вони не пропустили ворога до своїх міст. А у Конотопі місцеві жителі влаштували коридор ганьби для окупантів.

01:34. вечірнє звернення президента Зеленського

01:30. оголошено повітряну тривогу в Чернігові

01:27. оперативне зведення шодо війни в Україні від Пентагону

- ми не бачимо жодних ознак того, що Путін може надіслати додаткові підрозділи з інших регіонів Росії для посилення своїх сил в Україні. Потенціал військ РФ - 150 тисяч солдатів, понад 120 батальйонно-тактичних груп;

- більшість сил, які Путін збирав для нападу на Україну, уже перебуває на території України;

- російська армія втратила темп наступу, але ще не втратила всі свої сили для наступу;

- українці відновили свої сили, і готові до запеклої боротьби.

01:23. у нічному Києві оголошено повітряну тривогу

01:21. Байден зробив заяву про злочини Путіна в Україні: "Путін думав, що Захід і НАТО не дадуть відповіді, і він думав, що може розділити нас. Він був не правий. Я провів безліч годин, об'єднуючи наших європейських союзників. Ми протиставили російській брехні правду. І тепер вільний світ покладає на нього відповідальність".

01:19. ворог не втомлюється знищувати житлові будинки. У місті Ізюм на Харківщині внаслідок обстрілу загинули щонайменше троє мирних жителів. Удар припав на багатоповерхівку та приватний будинок.

"Атака відбулась близько 23:59", - заступник мера міста Володимир Мацокін.

01:02. ворог продовжує засилати диверсантів. У Василькові в тероборону записалися диверсанти та розстріляли 14 бійців, включаючи поліцейських. Диверсанти вже мертві, але тепер у теробороні будуть чистки.

Росіяни дуже бояться загони тероборони, тож влаштовують диверсії. Це зроблено ще й для того, щоб відбити бажання йти в тероборону. Та у ворога нічого не вийде, оскільки охочих в тероборону більше, ніж місць.

00:42. під Маріуполем продовжуються важкі бої між силами ЗСУ та фашистською армією РФ. Мер міста Вадим Бойченко повідомив, що у Маріуполі знову немає води, тепла та електроенергії.

"Сьогодні був найважчий і найжорстокіший день за всі 7 днів війни. Сьогодні нас усіх просто хотіли знищити. Але наші шановні Збройні сили України, Національна гвардія та полк "Азов" дали гідну відсіч тим людям, які стріляли по наших житлових будинках, знищуючи нас з вами. Правда, ми знову без світла, води та тепла, але завтра, з першими променями сонця, наші героїчні комунальні служби будуть йти вперед, щоб відновити критично важливу інфраструктуру, щоб ми були зі світлом та водою. і телефонним забезпеченням", - повідомив мер Маріуполя.

00:38. у Чорному морі розбилися літак і вертоліт Військово-повітряних сил Румунії. Літак МіГ-21 виконував завдання з повітряного патрулювання над Добруджею. Це район на північному сході країни на узбережжі Чорного моря, майже на кордоні з Україною. Літак зник із радарів. Незабаром на його пошуки вирушив гелікоптер, який розбився з усім екіпажем. Зазначимо, що у Чорному морі поблизу Одеси зараз перебувають російські кораблі.

00:34. заступник Міністра оборони Ганна Маляр заявила, що можна говорити про переломну фазу у українсько-російській війні:

- Кожен день робить перевагу на користь України;

- Ворог несе високі втрати;

- У ворога агонія;

- У ворога розпач;

- Ворог не розраховував на такий спротив.

00:01. петиція в НАТО про закриття неба над Україною набрала необхідний для розгляду мільйон голосів. Тепер у НАТО мають розглянути і ухвалити рішення

23:17. з кожною годиною кількість полонених орків збільшується в геометричній прогресії

23:13. а у Європейському суді з прав людини вирішили призупинити розгляд усіх скарг, поданих проти України. Це безпрецедентне рішення ЄСПЛ.

23:09. дані про злочини РФ в Україні до Міжнародного кримінального суду передали 38 країн

23:02. за інформацією Управління верховного комісара ООН з прав людини, за сім днів війни в Україні вбито щонайменше 227 цивільних осіб та 525 поранено. Насправді ці цифри можна множити в 5-10 разів.

22:55. ППО ЗСУ збили ворожий літак СУ-25, який бомбив Ірпінь

22:41. у Харкові дві крилаті ракети потрапили по одному зі штабів з територіальної оборони

22:39. президент Володимир Зеленський обговорив із мерами та головами обласних державних адміністрацій організацію "зелених коридорів" у місцях, де це необхідно.

"Було визначено найпроблемніші регіони, обговорено постачання ліків, продовольства та організацію "зелених коридорів", де це потрібно", - йдеться у заяві Офісу президента.

22:27. сьогодні відбувся бій між українськими воїнами та фашистськими окупантами під Крутами. Через 104 роки після знаменитої битви між українськими студентами та полчищами більшовиків. Наші воїни тоді полегли у нерівному бою. Сьогодні ж сили ЗСУ знищили ворога, вбивши понад 200 фашистів.

22:21. ще один вибух у Харкові в районі заводу Шевченка

22:19. у Харкові окупанти завдали авіаудару в районі Москалівки

22:08. міністр оборони Олексій Резніков дав кілька важливих порад українцям у тилу

21:47. голова Луганської ВЦА Сергій Гайдай розповів про ситуацію в області: "Бої тривають, позиції зберігаємо. Єдине, що дуже турбує - ворог обстрілює житлові квартали, садочки, школи. По лисичанську гатили вже "Смерчами". Близько години тому розірвався снаряд у будівлі Дитячої обласної лікарні. Ворог нищить цивільну інфраструктуру. Ми також проводимо евакуацію. Сьогодні потягом відправили на захід України близько тисячі людей".

21:40. США запровадили обмеження на експорт обладнання для добування нафти і газу до Росії.

21:30. в "Укрзалізниці" прокоментували вибух біля будівлі Південного вокзалу столиці.

"Російські терористи завдали авіаційного удару по Південному залізничному вокзалу в Києві, де відбувається евакуація тисяч українських жінок і дітей. Снаряд вдарив поблизу готелю Ibis, будівля вокзалу встояла і зазнала незначних ушкоджень. Інформація про постраждалих уточнюється. Рух поїздів продовжується", - йдеться у повідомленні УЗ.

21:23. білоруських військ поки що немає в Україні, але вони приведені в готовність і можуть перейти кордон будь-якої миті. Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов.

21:22. в ефірі телеканалу "Україна-24" відбулося опитування, скільки українців готові взяти зброю проти російських окупантів. І понад 90 відсотків відповіли так.

21:20. чотири російські винищувачі вторглися в повітряний простір Швеції.

21:17. уточнення щодо вибуху біля Південного вокзалу у Києві. Наша ППО перехопила ракету фашистів та збила її над вокзалом

21:14. ще один полонений окупант. Звертається до матері і каже, що треба піднімати Росію на протести


21:02. шок! Фашисти скинули бомбу біля центрального залізничного вокзалу у Києві. Прилетіло між будівлею Південного вокзалу та готелем

20:53. "Якщо світ не зупинить Путіна, він піде далі. Він бомбардуватиме Європу, бомбардуватиме атомні електростанції, покладе все людство. Якщо сьогодні не закрити небо над Україною, то завтра Путін запустить ракети на атомні станції", - сказала в ефірі Апостроф TV лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко.

20:49. декілька потужних вибухів у Києві

20:46. в Одесі та по області оголошено повітряну тривогу. Проваливши спробу підібратися до Одеси морем, ворог намагається атакувати місто та область авіацією

20:43. британські ЗМІ пишуть, що російський мільярдер Роман Абрамович продасть футбольний клуб "Челсі", а всі чисті доходи від операції будуть пожертвовані постраждалим від війни в Україні.

20:34. у окупантів вечірнє загострення. Повітряна тривога оголошена у багатьох містах - Київ, Харків, Львів, Луцьк, Житомир, Івано-Франківськ, Кам'янець-Подільський, Калуш, Хмельницький, Черкаси.

20:19. у Чорному морі на підступах до Одеси збито великий десантний корабель РФ. 600 добірних покемонів пішли годувати рибки, ну а танки киснуть у водах Чорного моря

20:06. у командуванні Сил спеціальних операцій заявили, що російських артилеристів у полон не братимуть

19:43. у Харкові мінус один літак окупанта

19:37. у Генштабі ЗСУ повідомили, що за сім днів на територією України було випущено 180 ракет

19:33. конотопська відьма проти російського солдата. Далі без слів...

19:21. чергова група полонених орків - холодні, голодні, їдять хліб і дякують жалісливим українцям, які нагодували окупанта

19:14. Генасамблея ООН ухвалила резолюцію, яка вимагає від РФ припинити напад на Україну та вивести війська. За проголосувала 141 держава, проти п'ять (Росія, Білорусія, Сирія, КНДР, Еритрея), утрималися 35 (серед них Китай, Індія, ПАР, Казахстан, Пакистан, Іран, Ірак, Куба, ЦАР).

19:02. повітряна тривога у Харкові - скільки ж можна, тварі фашистські

19.00. другий раунд переговорів між Україною та Росією сьогодні не відбудеться. Очікується, що переговори відбудуться 3 березня

18:49. Міноборони оприлюднило документи, знайдені у ворожій техніці. Так от, наступ планувався ще 20 лютого з швидким взяттям ключових міст

18:40. у Баришівці за 60 км на схід від Києва запустили ворожу колону в місто, після чого підірвали міст. Тепер ця техніка залишиться у Баришівці навічно. Почала працювати наша авіація, а шляхів для відходу в окупанта немає

18:31 . держсекретар Ентоні Блінкен у телефонній розмові з МЗС Дмитром Кулебою обговорив допомогу США Україні. Про розмір цієї допомоги буде повідомлено пізніше.