Лайм

Олена Зеленська назвала 3 українські пісні, які підтримують її під час війни

За словами першої леді, музика у таку тяжку хвилину дуже необхідна

Олена Зеленська, яка нещодавно зізналася, як спілкується із чоловіком під час війни, поділилася, яку музику зараз слухає. В її списку опинилися композиції Святослава Вакарчука, Христини Соловій та Віктора Павліка.

Про це дружина президента розповіла на своїй сторінці в Instagram. За її словами, музика у таку тяжку хвилину дуже необхідна. "Світ знає українську музику. І для нього вона крута. Пам’ятаєте, як під Руслану він вивчив "Дикі танці" на "Євробаченні-2004"? А як плакав під історію роду й народу від Джамали у 2016-му? "Лаша тумбай-2007" від Вєрки Сердючки – досі світовий дискохіт. До речі, з минулого тижня це офіційно – "Раша, гудбай", про це повідомив сам Андрій Данилко. А гурт KAZKA та їхня "Плакала", "Vidlik" від ONUKA. Музика є особливою для нас. Піснями наповнене життя кожного українця. Скільки тисяч освідчень у коханні було зроблено під "Океан Ельзи"? А хто не співав під гітару "Лиш вона" "Плачу Єремії" чи не мав у плеєрі хітів Кузьми Скрябіна?" - поцікавилася Зеленська.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

"І зараз у наших серцях також звучить музика, варто лише прислухатися… Мрію, щоб європейці щогодини чули пісні українських виконавців. Тож давайте разом створимо перелік цих композицій. Мій особистий топ-3 зараз: "Така, як ти" Святослава Вакарчука, "Ні обіцянок, ні пробачень" Віктора Павліка, "Тримай" Христини Соловій", - поділилася перша леді.

Фото: Getty Images

"Наша пісня – це те, що не знищити. Вона має особливу суперсилу – додавати нам життя й наснаги, піднімати бойовий дух. Тому саме зараз спільно з Мінкультом ми реалізуємо ініціативу, завдяки якій українська пісня зазвучить іще голосніше", - заявила дружина президента. Вона пояснила, що Міністерство вже має попередні домовленості з Європейським союзом радіомовлення щодо того, щоб кожна година у європейських радіоефірах починалася з пісень незалежної України.

  • Тим часом Женя Галич та Саша Чемеров випустили пісню "Досить". Новий трек музиканти присвятили українським бійцям, які вже четвертий тиждень героїчно борються із російськими окупантами.
  • А також Сергій Бабкін змінив текст пісні "Я солдат", щоб підняти бойовий дух українців. Популярний хіт отримав нове життя та сенс.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Еден Голан, участь якої у "Євробаченні-2024" була під загрозою, виступила у другому півфіналі: відео

Ізраїль виступив на Євробаченні-2024 у другому півфіналі 9 травня - Еден Голан спочатку освистали, а потім аплодували їй

Чим запам'ятався другий півфінал "Євробачення 2024", який відбувся у Мальме: головні подробиці ефіру

Другий півфінал Євробачення 2024 9 травня - дивитися онлайн трансляцію конкурсу - хто виступав і якими були результати голосування

Які країни потрапили у фінал "Євробачення-2024" після другого півфіналу: результати голосування

Стали відомі імена нових фіналістів після проведення другого півфіналу Євробачення 2024 - як виглядає таблиця результатів, хто у фіналі