Лайм

Найтяжчі воєнні злочини: Вакарчук показав, як лікарі рятують поранених окупантами дітей

Співак звернувся до матерів російських убивць

Святослав Вакарчук продовжує їздити українськими містами, підтримуючи постраждалих людей, волонтерів, військових та захисників ТРО. У своєму Instagram співак показує реалії війни, а тепер записав у Запоріжжі страшне відео з пораненими дітьми.

"Це найстрашніше відео, яке я колись знімав, - написав лідер "Океану Ельзи". - Не знаю, чи є сенс шукати людяність там, але одне відео записав для матерів російських убивць".

"Зараз ми знаходимося в палаті реанімації, де наші лікарі борються за життя діток, поранених російськими ракетами, російськими осколками, російською армією - просто за те, що вони живуть у незалежній країні. У деяких із них немає рук, ніг, деякі втратили всіх батьків. Я хочу, щоб ви побачили це і зупинили свою скажену владу. Ви можете зробити це, не бійтеся. Припиніть боятися. Вийдіть на площі. Подивіться, що вони роблять із нашими дітьми", - сказав він.


Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Святослав Вакарчук (@sviatoslav.vakarchuk)

Співак зі сльозами на очах показав приміщення, в якому лікарі не покладаючи рук оперують дітей. Вікна в палаті закладені мішками, щоб захистити людей від уламків у разі вибуху.

"Ви, напевно, чули, що вчора ці діти разом із дорослими намагалися вирватися з блокадного Маріуполя. Цивілні люди зі своїми дітьми, на власних авто великою колоною виїжджали. І по них був відкритий вогонь окупантами, - написав Вакарчук. - Російські загарбники поранили кількох дітей. Деяким діткам довелось ампутувати ніжки, ручки".

"Це найтяжчі воєнні злочини - проти дітей! А вся їхня вина перед росіянами в тому, що ці діти - українці, які живуть у своїй незалежній країні! - йдеться у публікації. - З дозволу і на прохання медиків, батьків діток, дорослих, які вижили, викладаю ці відео. Світ має бачити злочини нелюдів із росії! Світ має готуватися до найбільшого міжнародного трибуналоу з часів Нюрнберга".

  • Раніше ведуча "Ревізора" Юлія Панкова розповіла про пережиті жахіття у Гостомелі. До її будинку увірвалося 13 кадировців.

Новини партнерів

Читайте також

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil

alyona alyona і Jerry Heil розповіли, що символізують їхні образи для "Євробачення-2024"

Представниці України на "Євробаченні-2024" alyona alyona і Jerry Heil розповіли, що означають їхні костюми для конкурсу

Такі милі: Віталій Козловський замилував світлиною з маленьким сином Оскаром

Український співак та військовослужбовець ЗСУ Віталій Козловський опублікував фото з маленьким сином Оскаром, якого народила його дружина та піарниця Юлія Бакуменко