Лайм

Обговорення новин – не допомога: Дмитро Комаров розповів, як бути корисним під час війни

Ведучий перерахував важливі завдання у тилу

Під час війни в Україні кожен може бути корисним, і для цього зовсім не обов'язково виходити зі зброєю на передову. Український журналіст, ведучий та мандрівник Дмитро Комаров, який потрапив до списку "ворогів Росії", розповів, як знайти собі гідне застосування.

Фото: https://www.instagram.com/komarovmir/

"Як я можу допомогти на війні, якщо я не на передовій? Відповідь проста: тим, що вмію і можу, - написав Комаров у Instagram. - Якщо ви кухар - готуйте. Якщо юрист - допоможіть людям біля будь-якого зруйнованого будинку оформити документи. Якщо у вас є машина і час - ви можете кожен день творити маленькі чудеса. Якщо мікроавтобус - великі. Транспорт на вагу золота. Або запитаєте, можливо в будинку є бабуся, якій складно вийти за продуктами та ліками? А молодій мамі, чоловік якої на фронті, потрібно дитяче харчування? У багатьох зараз навіть випрати речі можливості немає, і маленька домашня "пральня" стане величезною допомогою. Забити цвях, поміняти прокладку в крані, включити бойлер, розібратися з інтернетом у смартфоні або роутером, допомогти старшим людям встановити Watsapp? Зрештою, термос гарячого чаю на блокпост - теж внесок у перемогу".

За словами Комарова, навіть нагодувати кота та полити квіти у сусідів – уже допомога. "Якщо кожен у своєму будинку, районі та вулиці знатиме, кому і яка потрібна допомога – жити стане простіше", - вважає він.

Фото: https://www.instagram.com/komarovmir/

Ведучий програми "Світ навиворіт" перерахував, яку допомогу можна надати, перебуваючи у безпечних районах чи за межами України.

"Перебуваючи в Карпатах, можна домовлятися, організовувати, координувати. Головне пам'ятати, що війна – не відпустка, а Буковель під час війни – не курорт. А просто обговорення новин – не допомога. А з Карпат можна глобально допомагати онлайн. Із іншої країни - теж. Є величезний попит на пошук транспорту, ліків, бронежилетів, потрібна допомога у перетині кордонів тим, хто не має машини. Передати якісь речі. Це безцінна допомога", - написав він.

Комаров висловив захоплення українцями, які без спонсорів і за своєю ініціативою допомагають тим, хто не має можливостей самостійно вирішити всі нагальні проблеми.

"Пишаюся нашою нацією. Наразі немає питань, які роз'єднують. Українці – приклад згуртованості для всього світу Ми єдині, як один живий організм. Гордість за кожного українця", - підсумував він.

Новини партнерів

Читайте також

Вже другий місяць в ЗСУ: учасник гурту KAZKA повідомив, що доєднався до війська

Сопілкар гурту KAZKA Дмитро Мазуряк поповнив ряди ЗСУ і показав фото у військовій формі

Прикро, що татко на війні: дружина Віталія Козловського поділилася успіхами маленького сина

Дружина співака Віталія Козловського Юлія Бакуменко поділилася в мережі першими успіхами їхнього 4-місячного сина Оскара, доки співак служить 

Я сумував: Дан Балан після тривалого мовчання про війну несподівано приїхав в Україну

Молдавський співак Дан Балан приїхав в Україну і показав відео з Буковеля