Лайм

Ми бездомні з двома дітьми: українська журналістка розповіла про зруйнований будинок у Бучанському районі

Ірина дізналася про це кілька днів тому

Журналістка ТСН Іра Маркевич розповіла, що російські загарбники знищили її дім під Києвом. Все, що залишилося у них з чоловіком та двома дітьми, - дві валізи з речами, зібрані під обстрілами.

"У нас не має дому. Ми тепер бомжі з двома дітьми. Все що у нас залишилося - це дві валізи, зібрані на швидкоруч під обстрілами. Але якщо ми колись змогли на порожньому місті збудувати стіни і створити відчуття дому для себе і своїх дітей, то зможемо зробити це ще раз. Хай на це і підуть роки", - написала вона у своєму блозі в Instagram.

Фото: instagram.com/ira.markevich_ua

Кореспондентка уточнила, що дізналася про зруйнований дім 27 березня. За словами її сусідів, спочатку російські окупанти пограбували будинок, а потім спалили його. Ірина впевнена, що можна спалити усі матеріальні спогади, але не можна забрати їх із пам’яті. "Рашисти знищили усі наші матеріальні спогади. Роки роботи. Цей дім ми будували власними руками. Думали, коли побудуємо новий - більший дім, то маленький залишимо без змін, бо там надто багато приємних спогадів. Спочатку рашисти пограбували дім, а потім спалили. Мені це переповідають сусіди. Я ще не бачила це згарище. Так, можна спалити усі матеріальні спогади до тла. Але не можна стерти з пам'яті відчуття дому", - додала Маркевич.

Фото: instagram.com/ira.markevich_ua

Мама двох дітей зізналася, що зруйнований будинок – це не про матеріальне. Це частина життя, яка тепер залишилася тільки в спогадах.

Фото: instagram.com/ira.markevich_ua

"Скільки собі не забороняй - в думки все одного проривається дім. Хтось скаже, що це лише матеріальне, але це частина життя. Там я робила свій перший тест на вагітність. На 8-му місяці я фарбувала другий поверх, не відчуваючи при цьому втоми. Ліза з пологового потрапила не на орендовану квартиру, а одразу у свій будиночок. Там згоріла її вишиванка, що створювалась саме на її хрестини. Наші весільні рушники. Її перший відбиток ніжки. І відбиток ручки Лукаса на гіпсі, коли йому був лише місяць. На кожен Новий рік ми розмальовували нову іграшку і ставили дату. Коли розгортали ці іграшки трусилися, над ними, щоб не розбити. Бо їх вже не можна відтворити. Там згоріли дитячі малюнки і всі Лізині листи Святому Миколаю. Там згоріли мої дитячі фото, які мама перевезла з окупованого Донецька. Я так раділа, що ми їх врятували", - розповіла детальніше вона.

Фото: instagram.com/ira.markevich_ua

Новини партнерів

Читайте також

Винна я: Оля Цибульська повідомила про аварію і показала розбиту автівку

Українська співачка Оля Цибульська потрапила у ДТП в Києві та розбила свій автомобіль - артистка врізалася у паркувальний бар'єр

Усі зберігають оптимізм: друг онкохворого Чарльза III розповів про стан його здоров'я

Стан здоров'я Чарльз III, який лікується від онкології, погіршився - про це розповів друг короля - що відомо

Уклін всім героям: українські зірки вшанували пам’ять жертв трагедії на Чорнобильській АЕС

26 квітня 2024 року виповнюється 38 років з дня Чорнобильської аварії - зірки висловилися про річницю - фото