Лайм

Друг Путіна Жерар Депардьє засудив свого благодійника за "шалені ексцеси" в Україні

Повномасштабне вторгнення РФ актор назвав "братовбивчою війною"

Жерар Депардьє засудив "божевільні, неприйнятні ексцеси" президента Росії Володимира Путіна в Україні. Про це французький актор, який у 2013 році отримав громадянство РФ, заявив AFP.

"Російський народ не несе відповідальності за шалені, неприйнятні ексцеси своїх лідерів, таких як Володимир Путін", - сказав він.

Депардьє залишив Францію та прийняв російське громадянство на знак протесту проти підвищення податків для багатих. У Росії Депардьє часто хвалив свою нову країну, називаючи її "великою демократією". Путіна він також звеличував і порівнював із покійним папою Іваном Павлом II.

У 72-річного Жерара Депардьє є нерухомість у Саранську, де офіційно зареєстроване місце його проживання. Також Рамзан Кадиров зробив актора почесним громадянином Чеченської республіки та подарував йому п'ятикімнатну квартиру. Незважаючи на подарунки, більшу частину часу Депардьє живе у Бельгії, де має будинок. При цьому у 2020 році він прийняв православ'я та похвалився, що його духовним наставником став Тихон Шевкунов – єпископ РПЦ, який має репутацію духовника Путіна.

Гігантська статуя Путіна та Депардьє на карнавалі у Ніцці, 2019 рік Фото: Getty Images

Друг президента РФ заявив, що "Росія та Україна завжди були братніми країнами", і тепер їм потрібно "залишити зброю і вести переговори". Також він пообіцяв віддати всі доходи від трьох виступів у Парижі "українським жертвам цієї трагічної братовбивчої війни".

Новини партнерів

Читайте також

Дизайнерка показала, який вигляд має кольчуга, через яку alyona alyona впала на "Євробаченні"

alyona alyona впала на одній з репетицій перед Євробаченням 2024 через кольчугу - авторка прикраси показала її фото та процес створення

68-річна Кріс Дженнер повідомила, що у неї виявили онкологічну хворобу: відео

Кріс Дженнер розповіла, що у неї діагностували ракову пухлину - про це зірка повідомила у трейлері до 5 сезону Сімейство Кардаш'ян

Де дивитися другий півфінал "Євробачення-2024": які країни виступатимуть

Коли розпочинається другий півфінал "Євробачення-2024" і де дивитись трансляцію шоу онлайн в Україні