Лайм

Режисер "Бонда" Кері Фукунага в Бучі показав щемливі фото людей, що вижили

Жителям міста привозять їжу та гуманітарну допомогу

Американський режисер Кері Фукунага, відомий за фільмами та серіалами "007: Не час помирати", "Справжній детектив", "Алієніст" та "Маніяк", знаходиться в Україні разом із командою благодійного проекту World Central Kitchen. Він не лише допомагає забезпечувати їжею українців, які постраждали від агресії РФ, але й документує в Instagram історії людей, які зустрілися з війною.

Після Львова та Києва Фукунага вирушив у Ірпінь та Бучу. За словами режисера, він був там ще 1 квітня, і сфотографував людей, які вижили та отримують гуманітарну допомогу.

Фото: https://www.instagram.com/cary_fukunaga/

"Про Бучу ходить безліч жахливих історій та зображень. Це фото минулої п'ятниці. Ми планували дійти тільки до Ірпеня, але коли мер нас знайшов, він відвіз нас до Бучі, де залишки населення обережно виходили після російських окупантів, - написав Фукунага в Instagram - Здебільшого літні, хворі та голодні, їхня травма виражалася в порожній недовірі, потім у сльозах, потім у поцілунках і довгих відчайдушних обіймах. Вони почали приходити з усіх боків, з тремтячими руками і голосами вони говорили з тими, хто був готовий їх слухати".

Фото: https://www.instagram.com/cary_fukunaga/

Команда World Central Kitchen повернулася в Бучу наступного дня і доставила людям, що вижили, дві вантажівки з 6000 кг продуктів, 600 гарячих обідів та багато іншого. Ці фотографії Фукунага та шеф-кухар World Central Kitchen Хосе Андреас опублікували у своїх соцмережах. Знімки зробив український фотограф Олександр Голуб, котрий супроводжує організацію.

Фото: https://www.instagram.com/cary_fukunaga/

Фото: https://www.instagram.com/cary_fukunaga/

Фото: https://www.instagram.com/cary_fukunaga/

"Першого та другого квітня ми разом із фондом World Central Kitchen були в Ірпені та Бучі. І всі ці кадри закарбувалися надовго в моїй голові, але мені не хотілося це фотографувати… Я побачив там життя. Багато болю та страждань в очах людей, але велике бажання жити. Ще довго буде боляче від побаченого, але сьогодні хочеться підтримати цих людей", - написав він.

Фото: https://www.instagram.com/aleks_golub/

Фото: https://www.instagram.com/aleks_golub/

Фото: https://www.instagram.com/aleks_golub/

Кері Фукунага тим часом поглинений допомогою українцям і показує, чого потребують люди на звільнених територіях.

"Окрім їжі, більшість літніх людей просять ліки, - написав Фукунага в Instagram-історіях і опублікував фото Еутірокса - синтетичного аналога гормону щитоподібної залози тироксину. - У багатьох немає щитоподібної залози через Чорнобиль. Якщо хтось хоче допомогти, знайдіть, як доставити в Україну велику кількість цих ліків. Чим більше міст звільняють від росіян, тим більше зростає потреба".

Також режисер дав відповідь російському боту, який прийшов до нього у коментарі з мантрою "де ви були 8 років, коли Україна бомбила Донбас". "Сили ДНР також убивали мирних жителів. Ви явно репостите російську пропаганду і сперечатися з вами марно", - відповів він.

  • Після вручення "Оскара", де підтримка України була більш ніж стриманою, 3 квітня у США відбулася церемонія нагородження премії "Греммі-2022". Організатори однієї з головних музичних подій року дали слово президенту Володимиру Зеленському, а також організували зворушливий виступ на підтримку нашої країни.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз співачка Лавіка, яка була дружиною Вови Борисенка і намагалась потрапити на "Євробачення"

Співачка Лавіка створила свій гурт, займається психотерапією та волонтерською діяльністю - що відомо про життя артистки

Перший в житті: Наталія Могилевська зворушила подарунком для 4-річної прийомної доньки

27 квітня свій 4-й день народження відзначає молодша донька Наталії Могилевської, яку співачка зі старшою сестрою удочерила під час війни

На тлі чуток про погіршення стану онкохворого Чарльза палац зробив оптимістичну заяву

Букінгемський палац повідомив, що британський король Чарльз III, який лікується від раку, повертається до своїх королівських обов'язків