Лайм

Невинні люди вмирають: режисер "Бонда" у Харкові став свідком обстрілу житлового району

Кері Фукунага спростував брехню російської пропаганди

15 квітня 2022 року російські війська обстріляли житловий район Харкова, внаслідок чого не менше 10 людей загинули та 35 отримали поранення. Серед убитих опинилися семимісячне немовля та 15-річний хлопчик.

У Міноборони Росії заявили, що ліквідували цими ударами "загін польських найманців" чисельністю до 30 осіб. Американський режисер Кері Фукунага, який перебував у Харкові разом із благодійною організацією World Central Kitchen, спростував брехню російської пропаганди. 44-річний кінематографіст розповів про побачене на власні очі.

Фото: https://www.instagram.com/cary_fukunaga/

"Я був там того дня. Ми бачили вбитих і поранених цивільних. Міноборони РФ опублікував вигадану історію про військовий успіх. Там не було військових втрат, як і не було військовослужбовців. Просто звичайні люди, які насолоджувалися першими сонячними весняними днями на лавках у парку, на вулиці, дорогою додому", - написав Фукунага в Instagram-історіях.

Фото: https://www.instagram.com/cary_fukunaga/

Режисер фільму про Бонда "Не час помирати" та серіалу "Справжній детектив" поділився фотографією наслідків обстрілу.

"Це Харків учора. Я стояв на цій вулиці, просто під мостом, який ви тут бачите, збирав піци в одному з наших партнерських ресторанів. Був вражений їхньою роботою, чистотою кухонь, великим суші-меню. Складно усвідомити хаотичність таких атак. Вони відбуваються щодня, безневинні люди вмирають, і тобі доводиться смикати себе, щоб не сприймати це як буденність", - поділився він.

Фото: https://www.instagram.com/cary_fukunaga/

Також Фукунага розповів, як живе Харків у ці дні.

"Обстріли зазвичай відбуваються вночі (росіяни не дають Харкову спати), але багато людей не покидають сховища навіть вдень. Вони бояться, що хаотична ракетна атака може статися без попередження", - написав режисер.

Фото: https://www.instagram.com/cary_fukunaga/

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil