Лайм

Каркаде, цибулиння і куркума: як пофарбувати яйця на Великдень натуральними барвниками

Крашанки вийдуть яскравими та красивими

Крашанки - найпростіший вид великодніх яєць. На відміну від писанок, крапанок та дряпанок, їх достатньо зварити або потримати в розчині з барвниками бажаного кольору. Для цього зовсім не обов'язково використовувати покупні порошки: яйця на Великдень-2022 можна пофарбувати продуктами, які є вдома.

Лушпиння цибулі

Відвар з цибулиння пофарбує яйця на Великдень в красивий червоно-коричневий колір . Добре промийте яйця за допомогою харчової соди. Лушпиння 7-10 цибулин сполосніть, покладіть в каструлю і залийте 1,5 л води. Щоб колір яєць вийшов більш насиченим, додайте 1 чайну ложку укусу. Яйця варіть протягом 25 хвилин на повільному вогні. Щоб вони не потріскалися, можна додати у відвар щіпку солі.

Фото: Getty Images

Каркаде

За допомогою каркаде яйця можна пофарбувати у фіолетово-блакитний колір, а насиченість відтінку залежатиме від якості чаю. Використовуйте для цього лише білі яйця, попередньо протерши їх спиртом або розчином харчової соди.

Чай каркаде залийте літром води, закип'ятіть і охолодіть. Яйця зваріть круто в окремій каструлі, охолодіть. У відвар каркаде додайте чайну ложку оцту, опустіть у нього яйця та залиште на 2 години. Щоб крашанки були різного відтінку, виймати їх із ємності можна у різний час.

Куркума

Ароматна спеція допоможе вам пофарбувати яйця у жовтий колір. Якщо вам подобається ніжніший відтінок, розчиніть 3 столові ложки куркуми в 3 склянках води і залийте зварені круто яйця на 2-3 години. Для більш насиченого відтінку зваріть яйця у такому розчині куркуми.

Фото: Getty Images

Червона капуста

Відвар червоної капусти пофарбує яйця в блакитний колір. Нашинкуйте овоч, залийте невеликою кількістю води і варіть, поки вода не отримає насичений синій колір. Охолодіть відвар, процідіть, після чого зваріть у ньому білі яйця. Щоб колір крашанок вийшов яскравим, залиште їх у відварі на кілька годин.

Буряк

Рожеві крашанки можна отримати за допомогою відвару буряка: готують його так само, як і капустяний. Ще один варіант – використовувати свіжий буряковий сік. Варені круто охолоджені яйця опускають у сік і залишають на кілька годин.

Як зробити зелені крашанки

Для отримання зелених великодніх яєць вам доведеться настояти блакитні крашанки в розчині куркуми (або навпаки, жовті яйця пофарбувати відваром червоної капусти або каркаде).

Новини партнерів

Читайте також

Говорять про вас за вашою спиною: які знаки Зодіаку найбільш лицемірні

Астрологи назвали знаки Зодіаку, які є лицемірами та говорять за спиною - у списку опинилися Близнюки, Терези і Скорпіони

Що відомо про Максима Самчика - актора з серіалу "Одна родина", який підкорив серця українців

Що відомо про українського актора Максима Самчика, який зіграв Максима Куца в серіалі "Одна родина"

Дочка Емінема вийшла заміж: дівчина зворушила мережу теплими родинними фото

Хейлі Джейд Скотт вийшла заміж за свого обранця Евана МакКлінтока - який вигляд мали наречені, дк було весілля