Лайм

Жахливо та безвідповідально: Алан Бадоєв розповів, про що пошкодував після повномасштабного вторгнення РФ

Кліпмейкер змінив думку про "братні народи"

Алан Бадоєв – український режисер, кліпмейкер та продюсер Макса Барських, який працював з багатьма російськими артистами: Аллою Пугачовою, Валерієм Меладзе, Сергієм Лазарєвим, Філіпом Кіркоровим, Поліною Гагаріною та іншими. У програмі "Сніданок з 1+1" Бадоєв зізнався, що повномасштабне вторгнення Росії в Україну змінило його світосприйняття. Тепер він шкодує, що раніше вважав себе "людиною світу" і своєю роботою показував "дружбу народів".

Фото: https://www.instagram.com/alanbadoev/

"Я один із тих людей, який робив усе для того, щоб розмазати між Україною та Росією кордони. Це було несвідомо. Я був одним із тих людей, який максимально показував “дружбу народів”, допомагав створювати спільну творчу подушку. На сьогоднішній день я розумію, наскільки це жахливо, безвідповідально, - зізнався Бадоєв. - Коли закінчиться війна, для себе я бачу дві конкретні цілі. Насамперед - побудувати невидиму культурну стіну, яка повинна розповідати, наскільки ми різні. Наскільки глибока у нас своя культура. Друга мета - наші діти. Нашим дітям потрібно повернути казку, мрію про те, що їхнє дитинство недоторканне".

Бадоєв розповів, що йому пропонували відкрити у Москві студію, і хоча він часто приїздив до міста, ніколи не хотів жити у Росії. Після початку повномасштабної війни він побачив справжнє обличчя своїх російських друзів, і його жахнула правда, що відкрилася.

"В перший день писали багато. Я не хочу більше ці імена вимовляти. Дуже багато хто мені казав: "Швиденько їдь до Москви, ми тобі тут все дамо, треба 3-4 дні перечекати". Я не розумів про що мова взагалі. Не розумів, як можна це писати. Потім вони говорили: "Ми нічого не можемо зробити, ми ж не бетмени". Я говорив: "Розкажіть своїй аудиторії". Вони: "Друже, ти найбільший наш друг, наша сім'я". Я відповідав: "Так себе не поводить родина. Ти ніби засипаєш мені землю на кришку труни. Ти що, не розумієш, що відбувається?" Через два дні я перестав якось реагувати", - розповів він.

Новини партнерів

Читайте також

Червоний манікюр - вічна класика, яка завжди в тренді: актуальні дизайни на весну

Червоний манікюр - це позачасовий та універсальний вибір, який випромінює впевненість, вишуканість та гламур

Де зараз співачка Лавіка, яка була дружиною Вови Борисенка і намагалась потрапити на "Євробачення"

Співачка Лавіка створила свій гурт, займається психотерапією та волонтерською діяльністю - що відомо про життя артистки

Перший в житті: Наталія Могилевська зворушила подарунком для 4-річної прийомної доньки

27 квітня свій 4-й день народження відзначає молодша донька Наталії Могилевської, яку співачка зі старшою сестрою удочерила під час війни