Лайм

Як відмити скотч зі скла: топ-5 способів почистити вікна

Зробити це можна за допомогою засобів, які є вдома у кожного

У перші дні війни, яка триває на території України через російську агресію вже більше двох місяців, багато людей заклеїли вікна скотчем, щоб захиститися від ударної хвилі від вибухів та небезпечних уламків унаслідок них. У деяких регіонах ситуація більш-менш стабілізувалася, тому тепер господині зіштовхнулися із новим завданням – очистити вікна від клейової основи, яка залишилася після зняття скотчу. theLime ділиться з вами перевіреними лайфхаками, як це зробити за допомогою народних засобів.

Фото: pinterest.com

Сода

Практично в кожному будинку є харчова сода, яку застосовують не лише у кулінарії та медицині, але й для очищення різноманітних забруднень. Щоб усунути залишки скотчу, необхідно взяти соду і розвести її водою до консистенції густої сметани. Наносимо цю суміш за допомогою губки на вікна та залишаємо на 2-3 хвилини. Потім акуратно змиваємо її чистою ганчіркою. При цьому важливо пам'ятати, що сода може подряпати вікна, тому слід розраховувати свої сили.

Спиртовмісні засоби

Горілка, розчин спирту, безбарвний лосьйон, розчин аміаку, спиртова настійка відмінно впораються із завданням відмити залишки клейової основи скотчу. Досить просочити будь-яким перерахованим вище засобом губку або безворсову тканину та акуратно протерти забруднене місце.

Рослинна олія

Олія (соняшникова, оливкова, ефірна) - продукт, який точно можна знайти у будь-якої господині. Щоб видалити залишки скотчу, необхідно змочити вату, ватний диск або ганчірку в будь-якій олії та обробити всю поверхню із забрудненням. Залишити у такому вигляді приблизно на 10 хвилин, щоб клей розм'якшився. Потім беремо суху ганчірку і витираємо нею.

Бензин (ацетон, уайт-спірит)

Досить ефективними засобами для очищення від клею скотчу вважаються ацетон, уайт-спірит та бензин без домішок – вони швидко розчиняють клейову основу. Для того, щоб позбавитися від плям клею, змочуємо суху ганчірку і починаємо обробляти поверхню. Однак слід не забувати, що ці засоби мають досить різкий запах – тому потрібно ретельно провітрити приміщення після процедури.

Зубна паста

Ще один досить оригінальний спосіб – за допомогою зубної пасти. На поверхню вікон із забрудненнями наносимо шар зубної пасти та залишаємо на 5-10 хвилин. Потім ретельно протираємо сухою ганчіркою та промиваємо мильним розчином.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Ірина Сопонару вийшла заміж за свого коханого-іноземця: акторка показала зворушливі весільні кадри

Ірина Сопонару і її обранець Ріс одружилися - акторка показала весільні кадри - що відомо про її особисте життя

Рожевий манікюр на випускний: стильні дизайни у модному кольорі

Дівчатам, які готуються до випускного, варто обрати ніжні відтінки манікюру, які асоціюються з молодістю та свіжістю. Рожевий колір манікюру може ідеального доповнити ваш образ

Актор Юрій Феліпенко поділився думками про службу у ЗСУ та показав фото з побратимами

Юрій Феліпенко служить у ЗСУ - актор розповів про своє ставлення до служби та закликав українців допомагати і не забувати про війну